Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στη μακρινή Κόστα Ρίκα



Εξόρυξη χρυσού;Γιατί όχι;


http://youtu.be/nh3xubKuaUs

Το βίντεο το είδαμε στο http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/05/06/costarica-video/
Φυσικά όσα βλέπουμε δεν έχουν καμιά σχέση με την περιοχή μας στην οποία τίποτα παρόμοιο δεν έχει ούτε πρόκειται να συμβεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή 9 το πρωί συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου για το Λαρνάκι

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο συμβούλιο και μάλιστα με θέμα τόσο σοβαρό. Δεν ξαναέχει συζητήσει ποτέ Συμβούλιο θέμα που αφορά το μέλλον του τόπου τόσο σοβαρά και τόσο πολύ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συζητηθεί θέμα που αφορά την προοπτική του τόπου και που κάποιοι να αναφέρονται σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό όραμα. Πάντοτε, μικροί και λίγοι οι αρμόδιοι συζητούσαν και αποφάσιζαν πώς θα διαχειριστούν την καθημερινή μιζέρια στην οποία μας οδήγησαν σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και οι σημερινοί αρμόδιοι δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει κάτι από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Το μάτι των ανθρώπων έχει γυαλίσει, η αγανάκτηση και ο θυμός έχει φτάσει στα όρια και οι πρωταγωνιστές στο «ο πουλημένος Καραγκιόζης» , βάζουν την συζήτηση στις 9:00 το πρωί καθημερινής. Ρε δεν ντρέπονται καθόλου; Πήγε κόσμος να παρακολουθήσει την προηγούμενη φορά που το αναβάλανε και τώρα το βάλανε τέτοια ώρα για να μπορέσουν να ξαναέρθουν; O στοιχειώδης σεβασμός στους πολίτες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους την προηγούμενη φορά, επέβαλε να το βάλουν όπως συνηθίζεται χρόνια, μη εργάσιμες ώρες. Απ’ ότι φαίνεται όμως ντρέπονται προκαταβολικά για αυτό που θα κάνουν. Έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Ή να πω ότι τους έχουν διαλέξει τέτοιους ώστε να ξεπουλήσουν την πόλη τους και να μην το καταλάβουν; Ήρθε όμως η ώρα της μεγάλης αλήθειας. Θα διαλέξουν την κόκκινη σκόνη, την ραδιενέργεια και τα βαρέα μέταλλα, την φτώχεια των δέκα θέσεων εργασίας για όλη τη Ιτέα και τον διωγμό του τουρισμού, ή το σεβασμό στην υγεία των συμπολιτών τους και εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την Ιτέα και χιλιάδες θέσεις εργασίας για όλο τον Δήμο; Δυστυχώς νομίζω ότι ξέρω την απάντηση. Θα έχει ενδιαφέρον όμως να μάθουμε ότι παραβρέθηκαν στο τοπικό συμβούλιο ο Σανούδος και επαναστατημένοι εργαζόμενοι που αντί να πάνε στην δουλειά τους πήγαν να προστατέψουν την καλή τους εταιρία από τους κακούς συκοφάντες ψευτοοικολόγους. Ρε τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας; Ντροπή ρεεεεεεε,

Ανώνυμος είπε...

Έμαθα ότι την πρόσκληση την κοινοποιούνε σε τρεις διαφορετικούς εργαζόμενους της ίδιας εταιρίας ταυτόχρονα. Γιατί ρε παιδιά, μάθατε ότι είναι τσακωμένοι και δεν μιλάνε μεταξύ τους; Είσαστε με τα καλά σας ρε αρμόδιοι; Mία είναι η εταιρία. Με κάτι τέτοια δίνεται δικαιώματα να μιλάνε κάποιοι για δουλοπρέπεια και ραγιαδισμό. Και για γλείψιμο να πούμε δεν περνάει. Αυτό είναι αηδία. Κάποιοι άλλοι να λένε ότι σας ξέφυγε και ο υπερβάλλον ζήλος αποκάλυψε τα πραγματικά αφεντικά σας. Άσε που κάποιοι θα λένε ότι είναι η ευκαιρία που περιμένατε από την μέρα που μπήκατε υποψήφιοι αλλά δεν ξέρετε με ποιόν να μιλήσετε; Μία είναι η εταιρία παιδιά. Εσείς είσαστε πολλοί και αναλώσιμοι σαν το χαρτί υγείας (αν δεν σας ενοχλεί συγνώμη για την παρατήρηση).
Στο θέατρο σκιών λοιπόν την Παρασκευή το πρωί και μετά στην λαϊκή. Τα παιδιά δεν θα πάνε στην δουλειά τους για να είναι συνεπείς στο βαρύ και υπεύθυνο έργο που τους ανάθεσε η τοπική κοινωνία στις τελευταίες εκλογές που τους εμπιστεύτηκε το μέλλον της πόλης στην δυσκολότερη περίοδο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.