Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η σύγχρονη Πυθία μας (επιστολή αναγνώστη)

Όπως μας στάλθηκε. Λογικά μεν, αλλά μπορεί και να ανακαλύψαμε την
σύγχρονη Πυθία μας.

υτοί που σήμερα άρχονται του τόπου, πιθανότατα δεν θα ξαναδούν εκλογή και θα φύγουν κακήν κακώς από την Δημοτική αρχή και όχι μόνο. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν ότι μπορούν μέχρι τελευταία στιγμή γιατί είναι γλυκό το χρήμα, αλλά και πολλοί θα καταλάβουν ως τελευταίες πόντιες πόρνες ότι τόσα χρόνια κάποιοι ξεπούλαγαν τον τόπο στο όνομά τους. Όσο περισσότερο αντιδράσει ο κόσμος στο τελευταίο ξεπούλημα, τόσο περισσότερα θα σώσουμε, τόσο περισσότερο θα περιορίσουμε της οριστικές καταστροφές του πραγματικού πλούτου του τόπου μας που βρίσκεται πάνω από το την επιφάνεια της γής και όχι κάτω από αυτή. Το κοινό καλό είναι καλό όλων, περιλαμβανομένου και των σημερινών εργαζόμενων στις εξορύξεις. Δεν είναι όλοι πορωμένοι χουλιγκάνοι, ανεγκέφαλα κατευθυνόμενα πρόβατα. Δεν είναι όλοι σύμφωνοι με τις απαράδεκτες ενέργειες κάποιων εταιριών και δεν πιστεύουν όλοι ότι το καλύτερο που μπορούμε στην περιοχή είναι να την ξεπουλάμε κομμάτι κομμάτι. Δεν είναι ευχάριστη η δουλειά στη γαλαρία με τον ουρανό έτοιμο να πέσει στο κεφάλι τους για 1200 € το
μήνα. Δεν «φιλοδοξούν» όλοι, τα παιδιά τους να κάνουν την ίδια δουλειά με αυτούς.
Όσο υπάρχει το εργοστάσιο της αλουμίνας στα Άσπρα Σπίτια, θα συμφέρουν  οι εξορύξεις βωξίτη στην περιοχή, ακόμα και με τον σωστό τρόπο. Όλοι χωράμε σε αυτό τον τόπο. Τουρισμός και εξορύξεις μπορούν να συνυπάρχουν αρκεί να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Τώρα όμως πήραν τις μαζεμένες άδειες (από τους ίδιους) το Δεκέμβριο από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Η Μπιρμπίλη Έφτιαξε ένα ακόμα Δελφικό Τοπίο στον Παρνασσό (αναστολή οικοδομικών εργασιών) οπότε ή όποια ανάπτυξη αποκλείστηκε και από εκεί. Η αναστολή οικοδομικών εργασιών έχει περιθώρια ανανέωσης μετά την λήξη του πρώτου έτους (αναγράφεται στο τέλος του κειμένου στο ΦΕΚ). Οι ανανεώσεις της αναστολής μπορούν να είναι πολλές. Τα εξορυκτικά συμφέροντα, , έχουν εξασφαλίσει για τα επόμενα ένα δύο ή και
περισσότερα χρόνια και την ύπαρξη εργασιών (εξορύξεων), και ασφάλεια από το ότι τίποτα άλλο δεν θα αναπτυχθεί ώστε να πάρει ο κόσμος «αέρα». Σε τρία χρόνια, πιθανότατα ακόμα οι εξορύξεις θα είναι ή μόνη δραστηριότητα που θα ακούγεται και η τοπική οικονομία στον πάτο του πάτου της παγκόσμιας οικονομίας με ότι συνεπάγεται αυτό. Η Μπιρμπίλη, μπορεί απλά να ζεί στον κόσμο της και δεν έχει σκεφτεί ότι του χρόνου, πιθανότατα (ίσως και σίγουρα μιάς και δεν έχει μία καθαρή γραμμή) δεν θα βρίσκεται στην θέση της. Κάποιος άλλος λοιπόν θα έρθει, που πιθανότατα για πολλούς λόγους δεν θα είναι «οικολόγος».
Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος κίνδυνος είναι να καταφέρουν να «φυτέψουν» στην περιοχή καμία «βρώμικη» βιομηχανική μονάδα από εκείνες που κανένας δεν θέλει στον τόπο του. Πάντα υπάρχει ζήτηση για τέτοιες μονάδες, τα λεφτά είναι πολλά και πάντα επιχειρηματίες «κοράκια», ψάχνουν για «πεθαμένους» τόπους όπως μοιάζει ο Δήμος Δελφών σήμερα. Και όσο πιο κεντρικά στον Δήμο, τόσο πιο πολύ θα δέσουν το μέλλον μας με τις σκατοδουλειές τους (όσο και να συγκρατηθώ, ευγενικά τα λέω).
Επιχειρηματίες κατάλληλους έχουμε ήδη και τους γνωρίζουμε όλοι.
Πάνω από 1000 (εώς 1300) που ψήφισαν με γνώμονα το μικροπρεπέστατο προσωπικό τους συμφέρον, αδιαφορώντας για τον τόπο και όλα αυτά που έχουν χιλιοαναλυθεί, ή κοροΐδα τους πούμε, ή θύματα, ή θύτες ή ευγενικά «χαμηλού επιπέδου» συμπολίτες μας, δυστυχώς ή ευτυχώς δουλειά δεν θα βρουν ούτε στις εταιρίες εξόρυξης ούτε όμως κάπου αλλού. Και το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδό τους δεν μπορεί κανένας να το υπολογίσει. Κάποιοι επένδυσαν σε αυτό και βγήκαν κερδισμένοι. Και 1300 κουτοπόνηροι είναι πάνω από 5000 ψήφοι (για όσους ψάχνουν να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα).
Τέλος, μέχρι τις επόμενες εκλογές, ο φτωχός Δήμος Δωρίδας θα έχει ξεπεράσει σε πολλά τον «πουλημένο» ,και όχι μόνο, φτωχό Δήμο Δελφών. Το μέτρο σύγκρισης θα είναι μεγάλο και κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Για τους ποιο πάνω λόγους, ας μην μπερδεύουμε το «πιθανότατα» με το «σίγουρα». Εκ του ασφαλούς, μπορεί να δούμε τους χθεσινούς θύτες να ξεσπαθώνουν δήθεν κατά των αφεντικών τους. Και τους περιφερειακούς μισθοφόρους και τις προπαγανδιστικές φυλλάδες τους. Μπορεί να δούμε κάποιους να πρωτοστατούν κατά του μονοπωλίου των μεταλλείων στην περιοχή ώστε στην επόμενες εκλογές να έχουν αποτινάξει από πάνω τους την ρετσινιά του πουλημένου.
Πολλοί από τους σημερινούς εκλεγμένους, έχουν αποδείξει ότι για να υπηρετήσουν το στόχο της μη οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, έχουν αναπτύξει σε υπέρμετρο βαθμό την τέχνη του να δείχνουν στους ψηφοφόρους ότι εργάζονται σκληρά χωρίς να φέρνουν τελικά κανένα επικίνδυνο αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Όπως έχει χιλιογραφτεί, η κατάσταση της Φωκίδας είναι τόσο χάλια που δεν μπορεί να είναι τυχαία. Ομοίως λοιπόν οι τεχνίτες θα δράσουν ως «μαϊμού» πολέμιοι του μονοπωλίου , ουσιαστικά ακίνδυνοι για τα αφεντικά τους αλλά έτσι ώστε να παραμείνουν στο πολιτικό παιχνίδι.
Ταυτόχρονα, η οικονομική εξαθλίωση που έρχεται με γοργό βήμα θα κάνει τον πολύ κόσμο να σκύψει το κεφάλι και να τρέχει όλη μέρα με αποτέλεσμα και να ξεχαστούν τα πολλά που λέμε σήμερα, και η καταστροφή να περνάει απαρατήρητη όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Στο μεταξύ, η οικονομική ανέχεια του Δήμου σε βασικούς τομείς όπως η Παιδεία, ή Υγεία, η καθαριότητα κ.λ.π., θα οδηγήσει δωρεές των 500 και 1000 € των εταιριών εξόρυξης για βασικά έξοδα όπως καύσιμα, αναλώσιμα κ.λ.π. να φαίνονται πολύτιμες και να στηρίζουν το πολιτικό προφίλ όποιων Δημοτικών ή Τοπικών Συμβούλων μεσολαβούν για την δωρεά κάθε φορά. Δεν αποκλείεται δε, οι Σύμβουλοι αυτοί να είναι και οι ίδιοι που θα παρουσιάζονται ως πολέμιοι του μονοπωλίου των εξορύξεων και να αυτοπροβάλλονται και ως οι μεγάλοι τσαμπουκάδες που πάνε και απαιτούνε από την εταιρία την βοήθεια με στυλ «αν θέλεις να συνεχίσεις τις εξορύξεις». Το «πακέτο» αυτό, μέσα στις αντιφάσεις του, θα αποκαταστήσει τελικά έμμεσα και το τσαλακωμένο προφίλ των εταιριών (βασικές ανάγκες είναι αυτές) και θα ανεβάσουν και λίγο το ηθικό των ήδη εργαζομένων που έχουν αρχίσει να νιώθουν δυσφορία με όλα αυτά που γίνονται στο όνομα της δουλειάς τους. Μαζί με τον ουσιαστικό φόβο της απόλυσης, θα εξασφαλιστούν πάλι οι ψήφοι τους στην γραμμή της εταιρίας και θα ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές. 
Τέλος, το σίγουρο για τις επόμενες εκλογές είναι ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να ξαναεπενδύσουν στους 1300. Γενικώς θετικά στοιχεία του ανθρώπινου είδους όπως το ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», σε περιπτώσεις όπως η δική μας, αποδεικνύονται επικίνδυνα όταν αφορούν ηλίθιους.
Απαιτείται θέληση και αγώνας από όλους μας. Την ουσία την καταλάβαμε αλλά το αποτέλεσμα δεν θα το φέρουν οι «άλλοι».

Ευχαριστώ για την φιλοξενία."

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ «Ο ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΗς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟς ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗς» ΕΞΥΣΕ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΨΑΝΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΑΓΡΙΕΥΕΤE ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ. ΑΝ ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ. ΕΔΩ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΑΧΝΟΥΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, Η ΠΥΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΙΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.
ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ.
ΔΙΑΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΙΝΑ» ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΠΛΑΓΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ Ή ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ. Π.Χ. ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. ΛΙΓΟ Η ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΕΙΡΑ, ΛΙΓΟ TA ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΜΙΚΡΟΨΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΚΑΥΧΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ.

ΤΟ ΝΑ ΠΗΔΑΣ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει στη Φωκίδα συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Η διαφορά όμως με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι ότι εδώ είμαστε λίγοι και είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε ποιοι μας υποτιμούν και μας δουλεύουν και εμείς τους σηκώνουμε στα ουράνια
Ο κάθε άρχοντας ή υποψήφιος άρχοντας με τα παπαγαλάκια που πάντα είναι αυτοί οι βολεμένοι και με πρακτικές “ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ” σκαρφαλώνουν στην εξουσία και μετά ξεχνούν τα πάντα. Όσοι τους πιστεύουν μετά διαμαρτύρονται αντιδρούν και ξανά υποτάσσονται, ψηφίζουν πάλι και αγωνίζονται για τον άρχοντα και πάλι μετά βρίζουν και πάει λέγοντας. Βλέπει κανείς να βελτιώθηκε κάτι μετά τις εκλογές του Νοέμβρη; Όχι. Κάθε μέρα και χειρότερα, αλλά αυτοί που έπρεπε να πάρουν την ευνοϊκή μετάθεση τη πήραν, μοιραστήκαν οι έμμισθες θέσεις και Δ/σεις σε αυτούς που έπρεπε και οι ψηφοφόροι θα μείνουν πάλι να περιμένουν πότε το παιδί τους θα πάει για δουλειά εκεί που του έταξαν.
Δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν ξέρουν ότι επιχειρήσεις κλείνουν ,απολύσεις κάθε μέρα, ακόμα και από το Δημόσιο τομέα με αρχή από τις ΔΕΚΟ θ’ απολυθούν εργαζόμενοι; Νέα Χώρα των Τυφλών είμαστε;
Φωτογραφίσεις από εκδηλώσεις, ανακοινώσεις για να μένει το όνομα τους στην επικαιρότητα, και δελτία τύπου για να τονίζουν το δυναμισμό τους, μας δείχνουν ότι στο βάθος του μυαλού τους έχουν τις ετοιμασίες για να κατέβουν πάλι να πείσουν το δύστυχο Λαό ότι είναι Σωτήρες και ο τόπος τους χρειάζεται.
Ψηφίστε πολλοί για να βολεύονται οι λίγοι και πάντα οι ίδιοι! Αλλά μετά μη διαμαρτύρεστε.

Ανώνυμος είπε...

“Αν επικεντρωθούμε στην ουσία του προβλήματος θα γίνουμε κύριοι του εαυτού μας.”

Βίλχεμ Ράιχ από το βιβλίο του «Άκου ανθρωπάκο»

Οι άνθρωποι έχουν χάσει το μυαλό τους, ή τους το πήραν άλλοι έξυπνοι πολιτικοί που φοίτησαν κοντά σε παλαιότερους, δημιουργώντας προβλήματα σε μας τους ανθρωπάκους και υποσχόμενοι πως θα μας τα λύσουν επιβιώνουν πολιτικά αλλά και οικονομικά; Απώτερος σκοπός τους η παραμονή στην εξουσία, η προβολή τους, η ενασχόληση τους με τα κοινά, γιατί θέλουν να δείξουν ότι κάποιοι είναι, ή η γρήγορη οικονομική τους αποκατάσταση;
Η ουσία του προβλήματος είναι ότι πιστεύουμε λάθος ανθρώπους και το μόνο που τους αξίζει είναι η απομόνωση τους από τη κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλλικρατης σχεδιαστηκε και υλοποιηθηκε εδω στη φωκιδα απο μια κυριλε παρεα.αυτος ο καλλικρατης
οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην γκετοποιηση περιοχων του τοπου μας και στην αναβαθμιση καποιων αλλων.βαλτε με το μυαλο σας ποιες περιοχες γκετοποιουνται,ποιες αναβαθμιζονται και ποια ειναι αυτη η κυριλε παρεα.Βαλτε ποιοι τους εκαναν πλατες και τους επιδοτησαν.

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονταν και πίνανε espreso!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΛΛΟΙ ΑΓΚΟΜΑΧΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΥΛΟΜΑΧΑΝΕ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΥΘΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA. ΕΤΣΙ Η ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΕ NATURA ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΔΑΣΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ AKOMH KΑΙ ΣΤΙΣ ΜΗ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ). ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΞΙΑ. ΚΑΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ; ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ;

Ανώνυμος είπε...

Το ωραίο είναι ότι πολλοί ρουφιάνοι και γενίτσαροι της εταιρίας είναι μηχανικοί και πολλοί από αυτούς την είχαν δεί και επιχειρηματίες με τις πλάτες της μιλημένης Πολεοδομίας. Τώρα στους περισσότερους τους έχουν μείνει απούλητες οι πολυκατοικίες που σημαίνει ότι δεν ήξεραν τι σκοπό έχουν τα αφεντικά τους τοσα χρόνια που τους στήριζαν με κάθε τρόπο και από κάθε θέση. Ας τους δούμε τώρα στο σενάριο μεταλλευτική περιοχή ο Δήμος Δελφών και βιομηχανική περιοχή η Ιτιά και η Γραβιά, που θα πουλήσουν τα ρημαδιά τους και πότε θα ξαναβγάλουν οικοδομική άδεια. Τρέξτε τώρα όλοι στο Δήμαρχο να σας βάλει στην εταιρία. Γλύψτε, σκύψτε κάτι θα βγεί. Έκανε τουριστική την Άμφισσα και τον έχουν θεό οι Σαλωνίτες, τώρα θα τον αγαπήσουν και οι Ιτιώτες και οι Δελφιώτες και οι Γαλαξιδιώτες και οι ορεινοί. Όλοι θα πάρετε, μην σπρώχνεστε. Γειά σας ρε πονηρούληδες και είσαστε και σπουδαγμένοι.