Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η σύγχρονη Πυθία μας (επιστολή αναγνώστη) - 2

Αν πιάσει δυο στους δυο χρησμούς, σίγουρα έχουμε βρει την νέα Πυθία. 
Εμείς θα  αφιερώσουμε μαζί με τον αναγνώστη, που επανήλθε με δεύτερη επιστολή του,  το ΦΕΚ για τον «Βλαχοθανάση» στο τέλος του κειμένου 
στην κ. Μπιρμπίλη και στους τοπικούς άρχοντες.








 Αφιερωμένο στην κ. Μπιρμπίλη.
Μπορεί η προθέσεις της Υπουργού κ. Μπιρμπίλη με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στον Παρνασσό να είναι οι καλύτερες και ας δούμε τα πράγματα θεωρώντας ότι έτσι είναι. Αν είχε ασχοληθεί έστω και λίγο με την περιοχή μας για την οποία έλαβε και αυτή την απόφαση  , θα είχε αντιληφθεί αμέσως ποιος καταστρέφει εδώ το περιβάλλον και για τι  καταστροφή μιλάμε . Οι πολλές, αναλυτικές και επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει στο Υπουργείο της εδώ και πολλούς μήνες της αφαιρούν κάθε δικαίωμα να επικαλεστεί  άγνοια. Είναι γνωστό και ξεκάθαρο σε όλους πια, ότι εδώ, την καταστροφή στο περιβάλλον δεν την προκαλεί η οικοδόμηση αυθαιρέτων σε λιβάδια ή αμφισβητούμενα «αγροτεμάχια» στην περίμετρο του δάσους. Αυτή η καταστροφή είναι αστεία μπροστά στην πραγματική καταστροφή που συντελείται. Εδώ έχουμε τις διεθνώς χειρότερες (και επίσημα καταγεγραμμένες) μορφές καταστροφής του περιβάλλοντος όπως:
1) Η τεράστια και χιλιοαναλυμένη μόλυνση του Κορινθιακού κόλπου από τις εγκαταστάσεις στα Άσπρα Σπίτια. Το 2009 δικαστική απόφαση δικαίωσε τις οργανώσεις πολιτών, αλλά ο κ. Περγαντάς ως Νομάρχης έδωσε παράταση ρίψης της κόκκινης λάσπης άλλα δύο χρόνια και βλέπουμε. Ολοσχερή καταστροφή επιπλέων εκατοντάδων, ίσως χιλιάδων στρεμμάτων βυθού. Μόλυνση κύκλου τροφής με δραματικές προεκτάσεις  . Περιμένουμε να δούμε αν ο  Περγαντάς βρει τρόπο να ανανεώσει την παράταση. Το ΥΠΕΚΑ ανύπαρκτο.
2) Η μόλυνση μίας τουλάχιστον κατοικημένης περιοχής με ραδιενέργεια (Λαρνάκι Ιτέας), χωρίς να έχει γίνει έλεγχος σε άλλες περιοχές που πνίγονται συστηματικά στην κόκκινη σκόνη. Θύματα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εκατοντάδες ίσως χιλιάδες πολίτες. Μόλυνση επίσης και του βυθού της θάλασσας  του ίδιου κόλπο  από βαριά μέταλλα    και ποιος ξέρει τι άλλο. Καμία γνωστή αντίδραση του ΥΠΕΚΑ στις καταγγελίες.
 3) Και τέλος και δραματικά πανηγυρικά, οι πασίγνωστες επιφανειακές ,   ολοκληρωτικές, βαθιές και ανεπίστρεπτα στο βάθος των αιώνων καταστροφικές εξορύξεις βωξίτη στην καρδιά δασών όλων των ειδών, μοναδικότητας  κ.λ.π. και το ΥΠΕΚΑ αρωγός δίνοντας νέες άδειες.
Ποιες καταγγελίες, ποιες Μελέτες, ποιοι Νόμοι, ποιο περιβάλλον;  
Και όλα αυτά να πρέπει να τα δεχτούμε, στο όνομα της τοπικής κοινωνίας που δεν έχει άλλο τρόπο να ζήσει και στο όνομα του Εθνικού εισοδήματος (και κατά τα άλλα έχουμε Ναυαρχίδα της Εθνικής οικονομίας τον «κακό» τουρισμό που προκαλεί εκτός σχεδίου πόλεως κτιριακές κατασκευές).
Αν η Κα Μπιρμπίλη λοιπόν είχε κάτι καλό να πεί, όλοι μας καταλάβαμε το αντίθετο. Για παράδειγμα, για τις εξορύξεις στο «Βλαχοθανάση»   κάποιοι άφησαν την ζεστασιά του σπιτιού τους και ανιδιοτελώς έκαναν αυτό που δεν κάνουν οι Υπηρεσίες της Κας Μπιρμπίλη. Κάποιοι Δημόσιοι Λειτουργοί έλεγξαν και έγραψαν την αλήθεια. Όλοι τους έδρασαν γνωρίζοντας ότι (σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Κωνσταντόπουλο) το σπίτι στην Καλοσκοπή το έκαψαν λόγω της οικολογικής δράσης του ιδιοκτήτη του και γνωρίζοντας επίσης ότι για τον «Βλαχοθανάση», ζήτησαν προστασία από τον Εισαγγελέα το προεδρείο του ΟΣΑ μετά από απειλές για κρέμασμα από συνεργαζόμενους και εργαζόμενους στην εξορυκτική εταιρία.  Αυτοί είναι   προστάτες του περιβάλλοντος και σίγουρα δεν έχει να μας πεί η κ. Μπιρμπίλη πως τους στήριξε μέχρι σήμερα. Η κ. Διαμαντοπούλου που υπογράφει την απόφαση (του ΦΕΚ 598/8-11-2010) αποκατάστασης του δάσους του οποίου η καταστροφή  έγινε «…από παράνομη εκχέρσωση από 17/12/2009 έως 12/03/2010 ….»   δεν βρίσκεται πλέον στην Περιφέρεια. Για τους δύο παράνομα διανοιχθέντες δασικούς δρόμους ούτε λέξη. Ποιος έκανε την καταστροφή, ούτε λέξη. Γύρω γύρω η S&B (αναλυτική αναφορά στο ΦΕΚ).Την εποχή που έγινε η καταστροφή μόνο η S&B βρισκόταν εκεί. Δεν την ρώτησε κανένας μήπως είδε κάτι. Άγνωστος ο παραβάτης. Άγνωστοι οι εμπρηστές, άγνωστοι και οι τραμπούκοι. Άφαντη η κ. Μπιρμπίλη. Παρόντες μόνο απλοί αγνοί άνθρωποι με αρχές και αξίες, χωρίς καμία επίσημη στήριξη στο εξωφρενικό τους αίτημα για ουσιαστική  εφαρμογή των Νόμων.
  Αν ήθελε να προστατέψει το περιβάλλον της Φωκίδας η κ. Μπιρμπίλη, κανείς δεν θα διαφωνούσε   εάν πρώτα είχε κάνει κάτι για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τις επιφανειακές εξορύξεις. Εάν είχε στείλει κάποιους να ελέγξουν κάτι από τις πάρα πολλές καταγγελίες που τις έχουν σταλεί  και να αποκαθιστούσε κάτι από όλα αυτά, Να είχε δημοσιεύσει μία ανακοίνωση που να δείχνει ότι την ενδιαφέρει πράγματι το περιβάλλον της Φωκίδας, πριν ανακαλύψει τις «καταστροφικές» μεζονέτες.   Να είχε δείξει έστω την μισή από την αποφασιστικότητα με την οποία ανέστειλε τις  «καταστροφικές»  οικοδομικές δραστηριότητες. Κάτι, κάπως, κάποτε και αν παραμείνει για χίλια χρόνια Υπουργός δεν λέει τίποτα.  Οι κάτοικοι της περιοχής θα βρούν την άκρη. Η αλήθεια για την φτώχεια της περιοχής έχει αποκαλυφθεί. Η κ. Μπιρμπίλη απλά κατέστησε τον εαυτό της   «μία ακόμα».
Από εδώ και πέρα, πρώτοι θα την διασύρουν   αυτοί των οποίων τα  συμφέροντα εξυπηρέτησε για έναν   απλούστατο λόγο. Δρώντας με την μολυσματική   ψευδαίσθηση (του μεγάλου πολιτικού) ότι μπορεί να βρεί συμβιβαστικές λύσεις (παρότι  ένας από τους εμπλεκόμενους είναι διαχρονικά και αμετανόητα απόλυτα άπληστος) έκανε το μοιραίο λάθος. Έδωσε σε αυτούς που νομίζει  ότι πολεμά (στην καλύτερη περίπτωση) ότι περισσότερο μπορούσε. Δεν έχει κάτι άλλο να δώσει. Από εδώ και πέρα θα έχει μόνο να τους ζητήσει. Τους έδωσε άδειες να συνεχίσουν τις καταστροφές, έκανε ότι μπορούσε για να απογοητεύσει και να αποθαρρύνει όσους πολίτες έχουν   κουράγιο και πολεμάνε την καταστροφή, απογοήτευσε ακόμη περισσότερο όσους  πίστευαν ακόμα σε ένα Κράτος Δικαίου και απέκλισε την τελευταία πιθανότητα οικονομικής απεξάρτησης από την καταστροφή των επιφανειακών εξορύξεων, της τελευταίας περιοχής του Δήμου Δελφών που παρουσίαζε θετικό  αποτέλεσμα. Πολέμησε  και κατέστειλε ακόμα περισσότερο την δυνατότητα των ντόπιων να αντιδράσουν παραγωγικά από μόνοι τους στο «μονοπώλιο» . Έκανε και αυτή ότι έκαναν μέχρι σήμερα όλοι οι «υπηρέτες» πολιτικοί που ασχολήθηκαν με την περιοχή, τοπικοί ή κεντρικοί. Δεν απόρησε ποτέ για το πώς είναι δυνατόν οι Παγκόσμιας εμβέλειας Δελφοί να βρίσκονται θαμμένοι στην σκόνη του βωξίτη. Στον πόλεμο εναντίον της που θα ακολουθήσει δεν θα υπάρχει κανένας να την υποστηρίξει  Περιέργως, θα συμφωνούν όλοι εναντίον της.


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ                                           Αρ. Φύλλου 598
8 Νοεμβρίου 2010


...........

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ)                             5423



Αριθμ. 2603 (4)

Κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης συνολικού εμβαδού
2.861,10 τ.μ. στη θέση «Βλαχοθανάση Α7» περιφέρειας
Δ.Δ. Καρουτών, Δήμου Λιδωρικίου του Νομού Φωκίδας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 24 παρ. 1 και 117 παρ. 3
του Συντάγματος.
2.Τις διατάξεις του Ν. 2503/97 « Διοίκηση, οργάνωση,
στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την
τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 107 Α’).
3. Τις διατάξεις του Ν. 998/79 «Περί προστασίας των
δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας»
(ΦΕΚ 289 Α’) όπως τροποποιήθηκαν με τον Ν. 3208/03
(ΦΕΚ 303 Α’), άρθρο 36 Ν. 3698/2008 (ΦΕΚ 189 Α’) και
άρθρο 9 Ν. 3818/10 (ΦΕΚ 17 Α’) και συγκεκριμένα:
α) του άρθρου 41 παρ. 1, άρθρο 48 παρ. 3 και άρθρο 57
παρ. 2, 3, 5
β) του άρθρου 38 παρ. 1 και παρ. 2 εδαφ. γ και δ
4. Τις διαταγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
και τροφίμων:
α) 160417/1180/08.07.80
β) 182447/3049/24.09.80
5. Την υπ’ αριθμ. 914/21.06.2010 πρόταση του Δασαρ−
χείου Λιδωρικίου από την οποία προκύπτει ότι η έκτα−
ση που αναφέρεται στο θέμα είχε κατά το χρόνο κα−
ταστροφής της, που έγινε από παράνομη εκχέρσωση
από 17/12/2009 έως 12/03/2010, Δασικό χαρακτήρα κατά
την έννοια του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν. 998/79, όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, καλυπτόμενη από
χορτολιβαδική και αραιά θαμνώδη δασική βλάστηση
αποτελούμενη από κέδρα και ως εκτούτου επιβάλλεται
η κήρυξη της ως αναδασωτέας.
6. Την υπ’ αριθμ. 876/19.07.2010 αναφορά και σύμφωνη
γνώμη της Δ/νσης Δασών Ν. Φωκίδας, αποφασίζουμε:
Κηρύσσουμε ως αναδασωτέα τη Δημόσια δασική
έκταση συνολικού εμβαδού 2.861,10 τ.μ. στη θέση «Βλα−
χοθανάση Α7» περιφέρειας Δ.Δ. Καρουτών, Δήμου Λι−
δωρικίου του Νομού Φωκίδας, με σκοπό αφ’ενός μεν τη
διατήρηση του δασικού της χαρακτήρα, ώστε να απο−
κλειστεί η διάθεση της για άλλο προορισμό αφ’ετέρου
δε την επαναδημιουργία της χορτολιβαδικής και δασι−
κής βλάστησης με φυσική αναγέννηση.
Προσδιορίζεται με τα στοιχεία: Σ15΄΄, Σ14΄΄, Σ13΄΄, Σ12΄΄,
Σ12΄, Σ13΄, Σ14΄, Σ15΄, Σ9΄, Σ8΄, Σ7΄, Σ7, Σ7΄΄, Σ9΄΄, Σ9, Σ8΄΄, Σ2΄,
Σ1΄, Σ1΄΄, Σ2΄΄, Σ19΄, Σ18΄, Σ17΄, Σ16΄, Σ16΄΄, Σ17΄΄, Σ18΄΄,Σ19΄΄,
Σ20΄΄, Σ20, Σ20΄, Χ όπως φαίνεται στο συνημμένο διά−
γραμμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της
αποφάσεως αυτής και έχει όρια:
Α. Τμήμα με στοιχεία: Σ20΄΄, Σ20, Σ20΄, Σ19΄, Σ18΄, Σ17΄,
Σ16΄, Σ16΄΄, Σ17΄΄, Σ18΄΄, Σ19΄΄, Σ20΄΄
Ανατολικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθεί−
σα κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ
ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.».
Δυτικά: Με δημόσια δασική έκταση.
Βόρεια: Με δημόσια δασική έκταση. Νότια: Με εκχερ−
σωθείσα δημόσια δασική έκταση.
Β. Τμήμα με στοιχεία: Σ15΄, Σ14΄, Σ13΄, Σ12΄, Σ12΄΄, Σ13΄΄,
Σ14΄΄, Σ15΄΄, Σ15΄
Ανατολικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθεί−
σα κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ
ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.».
Δυτικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθείσα
κατά χρήση στην εταιρεία «S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥ−
ΚΤΑ Α.Ε.».
Βόρεια: Με δημόσια δασική έκταση.
Νότια: Με δημόσια δασική έκταση.
Γ. Τμήμα με στοιχεία: Σ9΄, Σ8΄, Σ7΄, Σ7΄΄, Σ8΄΄, Σ9΄΄, Σ9΄
Ανατολικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθεί−
σα κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ
ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.».
Δυτικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθείσα
κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥ−
ΚΤΑ Α.Ε.».
Βόρεια: Με δημόσια δασική έκταση.
Νότια: Με δημόσια δασική έκταση.
Δ. Τμήμα με στοιχεία: Σ2΄, Σ1, Σ1΄΄, Σ2΄΄, Σ2΄
Ανατολικά: Με δημόσια δασική έκταση.
Δυτικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθείσα
κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥ−
ΚΤΑ Α.Ε.». Βόρεια: Με δημόσια δασική έκταση.
Νότια: Με δημόσια δασική έκταση.
Ε. Τμήμα με στοιχεία: Σ20΄΄, Σ19΄΄, Σ18΄΄, Σ17΄΄, Σ16΄΄, Χ, Σ20΄΄
Ανατολικά: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθεί−
σα κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ
ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.».
Δυτικά: Με παράνομα διανοιχθέντα δασικό δρόμο.
Βόρεια: Με παράνομα διανοιχθέντα δασικό δρόμο.
Νότια: Με δημόσια δασική έκταση παραχωρηθείσα
κατά χρήση στην εταιρεία « S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥ−
ΚΤΑ Α.Ε.».

Επιτρέπεται υποβολή κατ’ αυτής αίτησης ακύρωσης
στο Σ.τ.Ε. μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών, που
αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσης της (άρθρο 46
Π.Δ. 18/89).

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλεί−
ται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Λαμία, 21 Οκτωβρίου 2010

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

------------

5424                       ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξαναγράφτηκε αλλά αξίζει να το ξαναπούμε πολλές φορές. Η Μπιρμπίλη στο Νομοσχέδιο είχε και ένα άρθρο που απαγόρευε τις εξορύξεις στις περιοχές NATURA (ή κάποιες καταστροφικές μορφές εξορυξης) . Οπότε από προθέσεις είχε θεωρητικά αγνές όπως ακριβώς έγινε και το 1981 για το Δελφικό Τοπίο. Τελικά όμως το άρθρο αυτό το απέσυρε γιατί κάποιοι αντέδρασαν. Το Νομοσχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος ψηφίστηκε χωρίς αυτό το άρθρο, δηλαδή οι εξορύξεις εξακολουθούν να επιτρέπονται. Τυχαίο; δεν νομίζω. Κάποιοι έξυπνοι υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους και κάποιοι βλάκες όχι. Όπως και στο Δελφικό Τοπίο. Περί ηθικής ας μην γίνεται λόγος.
Αξίζει επίσης να επισημάνουμε το εξής. Εκ του αποτελέσματος, προτιμάμε να ψωμολυσσάνε 8.000 οικογένειες, και να δουλεύουνε 300 ή 400 καταστρέφοντας τον παράδεισο στον οποίο γεννηθήκαμε (δεν είναι ατελείωτος και ήδη έχουμε κάνει μεγάλη ζημιά) και να στείλουνε τον κόπο τους σε μορφή μεταλλεύματος ή μετάλλου στο εξωτερικό και να πάρουνε τα λεφτά τους σε μορφή μισθού 1200€ για τον καθένα. Δεν θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί και οι απόγονοί μας, αιώνια μέσα στον παράδεισό μας, να έρχονται εδώ οι ίδιοι πελάτες που αγοράζουν σήμερα το μέταλλό μας, να τρώνε τα προιόντα μας, να ζούν μαζί μας για λίγες μέρες και για τον κόπο μας να συντηρούμε και να έχουμε διαθέσιμα όλα αυτά να μας αφήσουν λεφτά, σε όλους όσους από εμάς θέλουν να εργαστούν, τα ίδια ή και περισσότερα από αυτά που βγάζει καθένας από τους 300 δουλεύοντας στις γαλαρίες. Πανέξυπνη επιλογή.
Γειά σου ρε Μπιρμπίλη, στα ξελούμπακα θα καταλάβεις εσύ τι σημαίνει ανθρώπινη απληστία και εμείς τι σημαίνει κοινωνική μ.....α.

Ανώνυμος είπε...

Πέστε μου ρε παιδιά γιατί κάτι δεν πρέπει να κατάλαβα καλά. Από αυτό το ΦΕΚ προκύπτει ότι κάποιος στο Βλαχοθανάση κατάστρεψε, αναγνωρισμένα παράνομα, 2,8 στρέμματα δάσους και άνοιξε και παράνομα δυο δασικούς δρόμους και δεν ξέρουν ποιος είναι; Ξέρουν ποιός είναι και δεν προβλέπεται δίωξη; Και το καλύτερο που προβλέπουν οι νόμοι είναι να αφήσουν τον τόπο να αποκατασταθεί με φυσική αναγέννηση, αρκεί που δεν θα κοστίσει στο κράτος. Τσάμπα το κάνουν ή πρόκειται για κάποιο κράτος πόρνη; Ποιο είναι αυτό το κράτος που δεν διώκεσαι όταν παραβαίνεις τους Νόμους; γιατί είχα ένα άγχος ότι εδώ που ζώ εγώ, αν κάνω παράνομα πράγματα και δεν πληρώσω φόρους και ΦΠΑ θα πάω φυλακή και αν δεν ξεχρεώσω τις τράπεζες θα μου πάρουν το σπίτι. Βοηθήστε με και εμένα τον χαζό να καταλάβω. Τι πρέπει να κάνω για να μην αγχώνομαι;

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε τώρα; Εδώ κατάφεραν να μας κάνουν διάσημους σε όλη την Ελλάδα.
Μια με τα χρέη του Δήμου στους εργαζόμενους, μια με τις δολοφονίες ζώων με φόλες. Ήλθε και η σημερινή αρπαγή από το δημαρχείο της Ιτέας για να δέσει το γλυκό.

Ανώνυμος είπε...

Τι συμβαίνει? Από τα πάντα μέχρι τίποτα. Οπως Απλήρωτοι υπάλληλοι,του πρώην Δήμου Ιτέας που μεχρι χθες δεν είχαν κανένα πρόβλημα
Μετακόμηση ολων των υπηρεσιών του πλέον σύγχρονου
Καποδιστριακού Δήμου της Φωκίδας στην Αμφισσα. Ματαφορα επίπλων από ένα Δημαρχείο Υπόδειγμα της Ιτεας σε ένα Δημαρχείο που δεν υπάρχει.(διασκορπισμένες υπηρεσίες σε 5 ανέμους)
Δημοτικά συμβ. χωρίς νόμιμες προσκλήσεις και όλα τα θέματα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.Συνεδριάζει το ΔΣ σε χώρο εστιάσεως πολιτιστ. κέντρου
Οι αποφάσεις του ΔΣ λαμβάνονται σε συσκέψεις και... νομιμοποιούνται στις κατεπείγουσες!!!!! συνεδριάσεις
Αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς και εκ των υστέρων νομιμοποίησή τους με προχρονολογημένες πρόχειρες δημοπτασίες
Θανατωση αδέσποτων με φόλες
Δημοτικοι υπάλληλοι συγγενείς ημετέρων ασκούν καθήκοντα αντιδημάρχων
Χείμαροι που εκβάλουν στη παραλία της τουριστικής Ιτέας γεμάτοι απόβλητα και σαλαμούρες της Αμφισσας με την ανοχή των νέων αρχόντων μας
Παρα πόλλά ακόμα (για άλλη φορά) και επί πλέον ενας ΔΗΜΟΣ, μια ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και αρκετοί άλλοι ξεπουλημένοι ΟΛΟΙ σε γνωστη μεταλευτική Εταιρεία

Ανώνυμος είπε...

Για άλλα δέκα χρόνια δώρο το Λαρνάκι;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ. ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΗΜΑΓΜΈΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΖΗΣΑΝ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΙΠΑΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΣΤ-ΤΡΑΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ, ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΣΤ-ΤΡΑΚ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ( ΔΕΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΒΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ SITE ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ). ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕς; ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ ΤΟΥς ΕΡΓΟΔΟΤΕς ΣΑς; ΘΕΛΕΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΤΕ;;;

Ανώνυμος είπε...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗ" ΕΙΣΑΙ ΝΕΝΕΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ. ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θέλουν να κάνουν στο Λαρνάκι είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας! Να επέμβει αν μπορεί Εισαγγελέας.