Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΛΑΡΝΑΚΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1ο-2ο

     

Οι εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι έχουν να παρουσιάσουν πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Σχετικά με την   νομιμότητα ύπαρξης και λειτουργία τους, σχετικά με την  επικινδυνότητά τους  για την υγεία των κατοίκων, σχετικά με την συμβολή τους στην τοπική οικονομία και την προοπτική ανάπτυξή της και τέλος κάνοντας τον απολογισμό των πιο πάνω, σχετικά με το επίπεδο των τοπικών περιφερειακών αλλά και κεντρικών Αρχών, στο μέτρο που τους αφορούν τον καθένα. Όπου υπάρχει εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων υπάρχει και «εξαθλίωση των πολλών» μιας και η απληστία ως γνωστό με το «δεν έχει όρια».
  Τι συμβαίνει λοιπόν στο Λαρνάκι;
  Πληροφορίες λένε ότι την Πέμπτη 17-3-2011 προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής  κ. Κατσαρό, εκτός ημερησίας διατάξεως, η ψήφιση της ανανέωσης της μίσθωσης της περιοχής στο  Λαρνάκι στην εταιρία S&B για άλλα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι από την επιτροπή αντέδρασαν για κάποιους λόγους και η υπόθεση αναβλήθηκε για να ψηφιστεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου σε νέα συνεδρίαση.  Και εδώ άρχισαν όλα. Την Δευτέρα το βράδυ έγινε η «ανάσταση των νεκρών». Η κοινωνία της Ιτέας που τόσα χρόνια έχει πληρώσει πανάκριβα την ύπαρξη και λειτουργία των εγκαταστάσεων  αντέδρασε δυναμικά. Ξύπνησε από το βαθύ λήθαργό της και απλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών,  διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων, πολίτες προερχόμενοι από όλους τους κομματικούς χώρους αλλά χωρίς καμία ταμπέλα   αλλά και πρώην και νυν εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης από διαφορετικούς επίσης πολιτικούς χώρους μαζεύτηκαν αυθόρμητα να εκφράσουν   το ενδιαφέρον τους για τα δρώμενα  της Λιμενικής Επιτροπής. Για πρώτη φορά (και ευχόμαστε και εις ανώτερα) οι πολίτες της Ιτέας ενδιαφέρθηκαν για την Ιτέα τόσο αγνά και αυθόρμητα. Και άλλες φορές ομάδες κινητοποιήθηκαν για θέματα της πόλης αλλά ποτέ τόσοι πολλοί, τόσο διαφορετικοί, τόσο αυθόρμητα. Το θέμα δεν είναι Ιτιώτικο. Αφορά όλο τον Δήμο και πρωτίστως μαζί με την Ιτέα, τους Δελφούς και το Γαλαξίδι που πιθανότατα σύντομα θα ξυπνήσουν και αυτοί από το βαθύ λήθαργό τους. Ευχόμενοι αρχικά αυτό το γεγονός να σηματοδοτήσει και την γενέθλια ημερομηνία που οι Ιτιώτες θα σταματήσουν να αποκαλούνται «Ασσέοι» λόγο του ατομικισμού τους και θα συνεχίσουν να λέγονται «Ασσέοι» λόγω της υπερήφανης καταγωγής των περισσοτέρων από την Μικρά Ασία και της πρωτοκαθεδρίας στους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, θα σχολιάσουμε μόνο τον κ. Κατσαρό και τα λεγόμενά του.
Την Δευτέρα το βράδυ, όταν αρχικά κάποιοι πολίτες που είχαν προσέλθει πρώτοι, ζήτησαν από τον κ. Κατσαρό να παραβρεθούν στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, αυτός τους απάντησε ότι η διαδικασία δεν είναι ανοιχτή για τους πολίτες. Με λίγα λόγια είπε ότι ο ίδιος και η επιτροπή θα συζητούσαν και θα αποφάσιζαν  το μέλλον της περιοχής, αν θα εξακολουθήσει η δραστηριότητα της ραδιενεργής σκόνης στο Λαρνάκι, το αν θα εξακολουθήσει να είναι η Ιτέα και οι Δελφοί βιομηχανική περιοχή ή αν θα επιλέξουν επιτέλους και ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο (π.χ, τον τουρισμό μιας και αυτοί οι «παλιοδελφοί» κάτι μπορούν να προσφέρουν) και πόσο θα χρεώσουν για αυτές τις επιλογές, μόνοι τους. Η σοβαρότητα των αποφάσεων είναι τέτοια που θα έπρεπε να κάνει τον Πρόεδρο να έλεγε: «εγώ μόνος μου δεν παίρνω τέτοια απόφαση» και ναα ζητούσε να συμμετάσχουν και πολίτες. Όχι όμως ο κ. Κατσαρός, ήταν όπως φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει διαφορετικά. 
Οι πολίτες όμως έγιναν πολλοί. Δεκάδες (όσοι χωρούσαν) μέσα στον χώρο, δεκάδες απ’ έξω, ξεπέρασαν τους 100 και παρότι κάποιοι έφευγαν λόγω κρύου, κάποιοι άλλοι ερχόντουσαν. Ο κ. Κατσαρός λοιπόν το συζήτησε τελικά το θέμα, καθησύχασε τους κατοίκους ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι γνωμοδοτική και είπε ότι την τελική απόφαση  την παίρνει η Περιφέρεια. Όλοι γνωρίζουμε την διαφορά μεταξύ της γνωμοδότησης και   διαχείρισης. Τέλος ο Πρόεδρος  έθεσε νέα ημερομηνία στο τέλος Απριλίου για να καταθέσουν, λέει, οι ενδιαφερόμενοι, προτάσεις. Πολίτες ζήτησαν τα πρακτικά της συνεδρίασης την επόμενη μέρα και σε μηνύματα φίλων αναφέρεται ότι αυτά αποτελούνται από μισή σελίδα παραποίησης της πραγματικότητας. Άρθρο εφημερίδας που συμπλέει με τις πληροφορίες για τα πρακτικά, προφανώς από συνέντευξη του κ. Κατσαρού, αναφέρει ότι στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα με τους πολίτες, κάτι σαν να λέμε Δημόσια Διαβούλευση (μόνο συγχαρητήρια δεν ζήτησε ο Πρόεδρος για τις ανοιχτές διαδικασίες που ακολουθεί κ.λ.π.) ενώ στην πραγματικότητα στην αρχή προσπάθησε να απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών Αυτή η παραποίηση της αλήθειας είναι προσβλητική από μόνη της. Λες και όσοι μαζεύτηκαν εκεί είναι οι τελευταίοι της κοινωνίας, οι τρελοί, οι αμόρφωτοι ημιάγριοι που ποιος θα τους πιστέψει απέναντι στο λόγο του «Προέδρου». Σαν να λέμε αλαζονεία και υπεροψία σε υπέρτατο βαθμό. Αυτό όμως  δεν είναι τίποτα μπροστά σε μία άλλη εκκρεμότητα με την αλήθεια. Το παραχωρητήριο του 2002 έχει υπογραφές από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου (τότε) κ. Μπήλιου και του τότε Διευθυντή της S&B. Τι άλλαξε από τότε και ξαφνικά έγινε γνωμοδοτικός ο ρόλος της Επιτροπής;
Αν σήμερα που μιλάμε ισχύει το ίδιο Νομοθετικό Πλαίσιο  που ίσχυε και το 2002, αν δεν αντιδρούσε κανείς, ο κ. Κατσαρός θα υπέγραφε δίπλα στην υπογραφή του κ. Σανούδου και η υπογραφή αυτή θα αφορούσε μεγάλο τίμημα. Η Περιφέρεια θα θεωρούσε και τα Υπουργεία θα επικύρωναν, τυφλά και ανεύθυνα όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Το τίμημα που θα αφορούσε αυτή η σύμβαση, θα γέμιζε για άλλα δέκα χρόνια τα πνευμόνια μεγάλων και παιδιών της περιοχής με κόκκινη «υγιεινή» σκόνη, θα έδινε «κόκκινη κάρτα» στον τουρισμό κ.λ.π. και θα συγκάλυπτε την παράνομη ύπαρξη και λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών. Τα χρήματα που θα αποκόμιζε το Λιμενικό Ταμείο θα ήταν αστεία μπροστά σε αυτό το τίμημα.
Ευχόμαστε μία ακόμα φορά να κάνουμε λάθος και περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε αν πράγματι έχει αλλάξει κάτι στον σχετικό Νόμο και ο κ. Κατσαρός να μην  έχει πέσει σε τέτοιο ολίσθημα. Όχι ως προς το αν πρόκειται  να αλλάξει κάτι «αύριο» αλλά τι ισχύει σήμερα.
Και για να μην βγάζουμε εμείς τα συμπεράσματα ας προβληματιστούμε όλοι σχετικά, μιας και αφορά άμεσα τις ζωές μας.
Ελπίζουμε σε  περίπτωση που υπάρξει παραβίαση του ισχύοντος νομικού καθεστώτος, να επιληφθεί  άμεσα του θέματος η Πολιτεία να σώσει έστω και την τελευταία στιγμή της αξιοπιστία της και την αξιοπρέπειά της.
Το θέμα το γνωρίζουν όλοι. Και όλοι οι τοπικοί άρχοντες έχουν τεράστια ευθύνη.
Εμείς σας παραθέτουμε τις υπογραφές της σύμβασης παραχώρησης του 2002 που λήγει το Ιανουάριο του 2012 από Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου και Διευθυντή της S&B και το απόσπασμα με τις υπογραφές από συνημμένο τοπογραφικό.







   

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί γνωστοί και φίλοι που περνούν από την Ιτέα, μου λένε: «όλα καλά, αλλά εκείνη η κοκκινίλα»!
Μπορεί και ο κος Κατσαρός να κάνει αντιπροτάσεις για το Λαρνάκι και όχι να συζητά μόνο αυτές της S&B. Εμείς θα κάνουμε προτάσεις, για να μάθουμε στα τέλη του Απρίλη και αυτές της Λιμενικής Επιτροπής!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο θα ήταν να φύγουν όλοι οι διαφωνούντες με τον Κο Κατσαρό απο την περιοχή. Τόσα χρόνια που έφευγαν στην Αθήνα όλα ήταν καλά και ειρηνικά.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριέσαι, ότι και να έχεις, καλό είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ:
Δύο πρόσφατες πανεπιστημιακές εργασίες στα πλαίσια μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών με τίτλους α) « Επίδραση της Εξόρυξης του Βωξίτη στα ιζήματα του κόλπου της Ιτέας: Προσδιορισμός ιχνοστοιχείων και ραδιενεργών νουκλιδίων» Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών (2007) και β) «Ιζηματολογική –γεωχημική και ορυκτολογική Μελέτη των επιφανειακών ιζημάτων του όρμου της Ιτέας » Πανεπιστημίο Αιγαίου (2009) , καταδεικνύουν:

την ύπαρξη βωξίτη στα ιζήματα του Κόλπου της Ιτέας με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως «ελαφρά επιβαρυμένα» σε σχέση με την περιεκτικότητα τους σε βαρέα μέταλλα καθιστώντας αναγκαία την παραπέρα διερεύνηση τυχόν διασποράς τους στο περιβάλλον και μεταφοράς τους στην τροφική αλυσίδα
συγκεντρώσεις Νικελίου. Μολύβδου και Ψευδαργύρου πάνω από τα θεσπισμένα όρια στο έδαφος
μόλυνση των εδαφών της περιοχής του κόλπου της Ιτέας με σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις ραδιονουκλιδίων Ουρανίου 238U, ραδίου 226Ra και θορίου 232Th που περιέχονται στον βωξίτη, και κατ΄ επέκταση επίπεδα ειδικής ραδιενέργειας αρκετά υψηλά σε σχέση με το μέσο όρο των εδαφών της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως
Τα παραπάνω ευρήματα στοιχειωδώς θα ήταν αρκετά να ευαισθητοποιήσουν αν όχι να αφυπνίσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς ώστε να οργανώσουν συστηματική έρευνα σε κάθε κατεύθυνση, να δράσουν προληπτικά ή και κατασταλτικά αν χρειάζεται, να ενημερώσουν τους κατοίκους, να δράσουν σε τελική ανάλυση παίρνοντας υπόψη ότι στην περιοχή εκτός από τις επιχειρήσεις και τα συμφέροντα τους ζουν και άνθρωποι. Αντί όλων αυτών για μια ακόμη φορά μια απέραντη σιωπή συγκάλυψης…
ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ....``ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ
ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜ.ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΣΑΡΕ
ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.
ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ.......
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ κκ ΚΑΤΣΑΡΕ,ΦΟΥΣΕΚΗ,ΓΑΖΗ,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ,ΠΕΡΓΑΝΤΑ,ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΟΝΗ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση ΣΟΚ
Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της δημοτικής κατασκήνωσης Δελφών στο Κρόκι
Βρίθει από παρανομίες η περιοχή που ανήκει στην προστατευόμενη ζώνη αφού πολλά κτήρια δεν έχουν εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων
Σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας της δημοτικής κατασκήνωσης στο Κρόκι του δήμου Δελφών προχώρησαν πρόσφατα με κοινή τους απόφαση τα υπουργεία Γεωργίας και Υγείας& Πρόνοιας και καλούν το δήμο να απομακρύνει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος κάθε είδους εγκατάσταση από αυτό.
Το πρόβλημα με τη δημοτική κατασκήνωση είναι αρκετά παλιό και απορρέει από το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται εντός της προστατευόμενης ζώνης Δελφών επικράτησε, προφανέστατα με ευθύνες της δημοτικής αρχής , άναρχη δόμηση τόσο από πλευράς δήμου όσο και από πλευράς ιδιωτών που στην κυριολεξία κατακρεούργησαν κάθε νόμιμη διαδικασία.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η δημαρχεύουσα του Δήμου κα Λέλα Μπακολουκά αφού σημείωσε ότι με κοινή υπουργική απόφαση ανακλήθηκε προηγούμενη απόφαση του 1996 των υπουργών Γεωργίας και Υγείας για την παραχώρηση προς το Δήμο Δελφών δημοσίας δασικής έκτασης είκοσι εννέα στρεμμάτων περίπου στη θέση «Κρόκι» με σκοπό τη λειτουργία δημοτικών κατασκηνώσεων τόνισε ότι : «πρόκειται για την κατάληξη μιας διαδικασίας που είχαν από καιρού κινήσει οι υπηρεσίες των συναρμοδίων υπουργείων για τη διαπίστωση των συνθηκών που επικρατούν σε παραχωρημένες εκτάσεις για τη λειτουργία διαφόρων δημοτικών κατασκηνώσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του Κροκίου Παρνασσού».
Η κα Μπακολουκά πάντως λόγω του ότι δεν ήταν ποτέ αρμόδια για το θέμα αυτό, δεν μπόρεσε να μας δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με τους όρους που παραβιάστηκαν από τον Δήμο Δελφών, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος παντός δικαιώματός όσον αφορά το Κρόκι, όμως θεωρεί πως οι βασικοί λόγοι είναι ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας και άδεια περιβαλλοντικών όρων. Τέλος το θέμα της υπουργικής απόφασης θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει και η αναγκαία ενημέρωση των δημοτών επ’ αυτής.

Πώς τό είπανε?
Βρίθει απο παρανομίες καί δέν υπάρχει άδεια περιβαλλοντικών όρων ??????

Ανώνυμος είπε...

Η περιεκτικότητα ραδίου στο ανθρώπινο σώμα εξαρτάται από τον τόπο διαμονής και το διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις ραδίου έχουν επιβλαβείς επιδράσεις σε ζώα και ανθρώπους, εισάγοντας παθολογικές μεταβολές τύπου οστεοπόρωσης, ευθραυστότητα οστών και καρκίνο. Περιεκτικότητα μεγαλύτερη από 1 x 10-7- 10-8Ci/kg, ραδίου στο έδαφος εμποδίζει ουσιωδώς την αύξηση και την ανάπτυξη των φυτών.

υγ:απο το ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο μόλυβδος εφόσον εκτεθεί στην φύση και έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε νεφρά, συκώτι, αίμα, δερματίτιδες - αλλεργίες, βλάβη σε πνεύμονες - μόνιμα αναπνευστικά προβλήματα και καρκινογενέσεις....ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.ΧΤΥΠΑΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 60(+-)5
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ.
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΙΘΑΝΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:

1.ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ
ΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ.ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΡΑΝΤΙΖΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ?
ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ?

2.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΣΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΔΕΡΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ.Η ΚΑΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΔΙΟΞΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΞΙΚΗ.ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.ΤΟ ΣΥΝΕΦΟ ΤΗΣ ΔΙΟΞΙΝΗΣ ΚΑΘΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.
3.ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΤΗΝ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ(ΧΙΛΙΑ ΜΕΤΡΑ)ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΠΙΘΑΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ.
ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΛΑ,ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ,ΤΟ ΤΙ ΤΡΩΜΕ,ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.
ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΑΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΛΕΨΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται να μην πάθει τίποτα η εταιρία και χάσουν τις δουλειές τους:
Αν στην εταιρία φτάνουν τα 15 στρέμματα ας της τα παραχωρήσει το ΛΤ έστω και δωρεάν, αρκεί να αναλάβει να ξεμπαζώσει άμεσα τα υπόλοιπα 90 και να αποκαταστήσει το περιβάλλον και να σεβαστεί επίσης όλους τους περιβαλλοντικούς όρους. Το ίδιο να κάνει και για τα υπόλοιπα 15 μετά τη λήξη της παραχώρησης.
Φυσικά αποκλείεται να δεχτεί κάτι τέτοιο, γιατί ούτε τις ζωές και την υγεία των κατοίκων, ούτε το φυσικό περιβάλλον υπολογίζει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΣ διαδώστε το-συμβαινει τώρα !!!!!!!1
ΚΕΡΑΤΕΑ: Προτιμάμε τον θάνατο για την αξιοπρέπεια της πόλης αυτής
29-3-11
Το νέο μήνυμα από την Κερατέα, παγώνει το αίμα, καθώς αποκαλύπτει την θηριωδία των αστυνομικών δυνάμεων.
Ο λόγος στους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της Κερατέας:
"ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. .ΡΙΧΝΟΥΝ
ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙΑ
ΜΑΤΙΑ ΠΟΔΙΑ ΧΕΡΙΑ. ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΛΑΣΤΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΣΘΗΣΙΑ. ( ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙΣ.).
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ...
ΚΟΜΒΟ ΚΑΚΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΝΗΜΕΣ
ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ............ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ
ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ . ΟΠΟΙΟΣ
ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ . ΓΙΑΥΤΟ ΖΟΥΜΕ
ΤΩΡΑ .... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ"