Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

Λείψαμε και θα ξαναλείψουμε λόγω γιορτών αλλά το μυαλό μας είναι στον τόπο μας.

Δεδομένα υπεράνω υποκειμενικότητας:
-Το συμφέρον το εταιριών εξόρυξης σε όλο τον κόσμο είναι να έχουν ορυκτά και τόπο να κάνουν εξορύξεις . Το τυπικό συμφέρον τους στον Δήμο Δελφών είναι ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΑΨΟΥΝ ΟΛΟ μιας και είναι όλος μεταλλευτικές παραχωρήσεις, αλλά αυτό δεν είναι στο «χέρι τους». Θα το κατάφερναν μόνο αν εξακολουθούσαν να το κρατάνε κρυφό και να δουλεύουν σαν το σαράκι (όπως έκαναν τόσα χρόνια) ή με την συνενοχή των κατοίκων, οι οποίοι όμως έχουν κάνει ξεκάθαρη την διαφωνία τους με αυτή την προοπτική. ( Δεν έχουμε στοιχεία ούτε για μία περίπτωση που μία τέτοια εταιρία αυτοπεριορίστηκε γιατί αυτό δεν σύμφερε την τοπική κοινωνία ή στο όνομα αξιών όπως το περιβάλλον, πολιτισμός κ.λ.π.. Μόνο για το αντίθετο. Για μεθοδεύσεις, δολοπλοκίες κ.λ.π. διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 «Οι Εταιρίες ,οι «Εταιρίες» και η παγκόσμια σύμπτωση» στο βιβλίο στην αρχή του blog. Τις προθέσεις των δύο από τις τρείς δικές μας εταιρίες τις έχουμε επιβεβαιώσει από το ότι π.χ. σε όλες τις σχετικές μελέτες τους λένε ψέματα, αποκρύπτοντας ότι αφορούν περιοχές στο Δελφικό Τοπίο. Σχετική αναφορά στις «Πρόσφατες αναφορές – καταγγελίες… από την κίνηση για την σωτηρία της Γκιώνας» στις προτεινόμενες αναρτήσεις στην αρχή του blog).

-Για την περιοχή των Δελφών το παραγωγικό μοντέλο εξορύξεις και μόνο εξορύξεις είναι αποδεδειγμένα αποτυχημένο επί δεκαετίες. ( Η γνώμη των πολύ λίγων που δηλώνουν ικανοποιημένοι επειδή νομίζουν ότι είναι «βολεμένοι», δεν ενδιαφέρει κανέναν, μιας και δεν λαμβάνει υπόψη του άλλους, τους πάρα πολλούς, που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα. Για τους περισσότερους, αγωνιζόμαστε και για τα δικά τους παιδιά αλλά απλά δεν το καταλαβαίνουν ακόμα).

-Τουρισμός και εξορύξεις δεν μπορούν να συνυπάρξουν άνευ όρων και προϋποθέσεων και σίγουρα όχι με εξορύξεις όπως τις έχουν επιβάλει στην περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια. Οι Νόμοι το λένε, όχι εμείς (Βρήκαμε και σας προτείνουμε προσεκτικό διάβασμα της ανάρτησης «Μπορούν να συνυπάρξουν εξορύξεις και τουρισμός;» στην αρχή του blog. Ας φανεί σε κάποιους ότι λέει τα αυτονόητα, αξίζει.).

-Παρά το θάψιμο του Δελφικού τουρισμού στο «Λαρνάκι» στις αρχές του ‘70 και τον διωγμό τουλάχιστον ενός εκ των διαφωνούντων (έναν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής), παρ’ ότι επί δεκαετίες και ακόμα και σήμερα, αυτή η αναπτυξιακή προοπτική διώκεται ή τουλάχιστον αγνοείται συστηματικά, ακόμα και στην πλήρη εγκατάλειψη και παρακμή του, σήμερα, ο Δελφικός τουρισμός «ταΐζει» ακόμα πάνω από 1200 ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

-Το μπάζωμα του κόλπου «Λαρνάκι» και η ύπαρξη και λειτουργία των εγκαταστάσεων ήταν και παραμένει παράνομη (σχετική αναφορά στις προαναφερόμενες «Πρόσφατες αναφορές – καταγγελίες… από την κίνηση για την σωτηρία της Γκιώνας»). Στο Λαρνάκι δεν καταπατήθηκαν μόνο πλήθος Νόμων αλλά και πολλές άλλες αξίες. Είναι φυσικά παράλογο να περιμένει κάποιος, οι ίδιοι
που έκαναν αυτό στην παραλία και «βιτρίνα» των ΔΕΛΦΩΝ , να σεβαστούν τα βουνά, το περιβάλλον κ.λ.π. Το ποιόν τους είναι δεδηλωμένο και αναμφισβήτητο.
Η πράξη αυτή δεν ήταν συμβολική αλλά ουσιαστική ως «μπάζωμα» του μέλλοντος όλου του Νομού Φωκίδας υπέρ των συμφερόντων λίγων και συγκεκριμένων εκ των οποίων και οι δράστες που είναι σε όλους γνωστοί.. Οι ολέθριες επιπτώσεις είναι γνωστές, είναι αυτό που ζούμε και ακόμα χειρότερα αυτό που έρχεται.(Η αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ως αρχή «αποπληρωμής» αυτών που μας χρωστάνε, επιβάλλεται να λάβει επιδεικτικά συμβολικό χαρακτήρα )

-Στο ερώτημα 40 θέσεις εργασίας, για δέκα χρόνια, σε εξορύξεις ή χιλιάδες θέσεις εργασίας, για όσα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι, στον τουρισμό, η απάντηση είναι για μας αυτονόητη (και αν απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, θα αναπτυχθούν και πολλές άλλες δραστηριότητες που ίσως δεν τις έχουμε καν σκεφτεί).

-Η αρχή του τέλους των όποιων έχουν θάψει τον τόπο τόσα χρόνια με υπόγειες μεθοδεύσεις, δίωξη της οικονομικής ανάπτυξης κ.λ.π. έχει γίνει. Το θέμα εξορύξεις –βιομηχανικός χαρακτήρας και οικονομική ανάπτυξη και βιωσιμότητα του Δήμου Δελφών έχει ανοίξει στην κοινωνία πολύ δυναμικά.

-Ο κ. Φουσέκης είχε ξεκάθαρη θέση και προθέσεις στις 14 Ιανουαρίου στην ημερίδα του ΤΕΕ (ανάρτηση 20-11-2010 «ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ»:
Ερώτηση: Πότε προβλέπεται α συγκληθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο με θέμα το μοντέλο ανάπτυξης της Φωκίδας σε σχέση με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα εδώ και … χρόνο
Φουσέκης: Δεν προβλέπεται να συγκληθεί γιατί νομίζουμε δεν πρέπει Επι 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα για το Δελφικό Τοπίο (σχετική αναφορά στο «Δελφικό Τοπίο Ευχή ή Κατάρα» στις προτεινόμενες αναρτήσεις στην αρχή του blog). 
Ελπίδα μας είναι, σαν Δήμαρχος πλέον, να αντιληφθεί τι συμφέρει πραγματικά τον τόπο και με βάση αυτό να πορευτεί.
Όπως είδαμε πιο πάνω, οι γνωστές Εταιρίες  γράφουν «στα παλιά τους τα παπούτσια» μαζί με τους άλλους Νόμους και το Δελφικό Τοπίο.
 Ο κίνδυνος του τουρισμού άλλωστε παραμόνευε και παραμονεύει για τις εταιρίες εξόρυξης όπως είδαμε πιο πάνω. Η θετική γνωμοδότηση των 14 Μελετών με αυτή την παρωδία Νομαρχιακού Συμβουλίου, το μόνο που εξυπηρετεί πρακτικά, είναι να προεξοφλήσουν τον βιομηχανικό – εξορυκτικό χαρακτήρα σε όσο μεγαλύτερη έκταση του νέου Δήμου μπορούν. Αυτό έγινε, ακριβώς επειδή κάποιοι γνωρίζουν ότι έφτασε η ώρα να λειτουργήσουν όπως πρέπει και όχι όπως είχαν συνηθίσει. 

Όσο νωρίτερα και όσο ξεκάθαρα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όλοι, σοβαρό Συνολικό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό, που οι νέοι αιρετοί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να συντάξουν, τόσο γρηγορότερα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των παραγωγικών δραστηριοτήτων που μπορεί να αναπτυχθούν στον Δήμο (ποιοτική αγροκτηνοτροφική παραγωγή, τουρισμός και εξορύξεις και όποιας άλλης δεν έχουμε εντοπίσει στις προτάσεις που κυκλοφορούν).Το θέμα είναι πότε θα τελειώσει αυτό το χάλι και με τι χαμένες ευκαιρίες και με πόσες ακόμα καταστραμμένες περιοχές. Και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς, τους
κατοίκους της περιοχής.

Βρήκαμε και σας προτείνουμε να διαβάσετε κάποιες παλιότερες αλλά πολύ διαφωτιστικές αναρτήσεις άλλων blog (οι αναφερόμενες στο κείμενο), απ’ όπου μάθαμε και εμείς πολλά. Αναφέρουν στοιχεία και αλήθειες υπεράνω υποκειμενικότητας. Όποιοι τις έχουν διαβάσει ήδη, ας τις προτείνουν σε ένα φίλο.

Έτσι απλά, μπορεί ο καθένας να συμβάλει ενεργά στην επιτάχυνση των εξελίξεων προς  νέους, καλύτερους καιρούς. Και ας αρχίσουμε με τον νέο χρόνο, κάθε μέρα, από τον κάθε γνωστό αιρετό που συναντάμε στον δρόμο, κάθε φορά, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ. ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

Παρατήρηση αυτοκριτικής που αξίζει. Είναι λυπηρό και αποκαλυπτικό το επίπεδο αφετηρίας των προβληματισμών μας (των περισσοτέρων αιρετών αλλά και δυστυχώς μέρους της κοινωνίας), που αντί να έχουμε την διάθεση και να συζητάμε «πώς» να αλλάξουμε το όποιο παραγωγικό μοντέλο της τοπικής οικονομίας και μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος (ως υπέρτατο αγαθό), μιλάμε ακόμα για το ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΤΩΧΌΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . Ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι.

Καλή χρονιά με τις καλύτερες ευχές για εύνοια της τύχης σε ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οκ! και τώρα τί; θα καθόμαστε να βλέπουμε την κάθε τυχάρπαστη επειδή έχει σχέσεις ζωής με τα ¨αφεντικά¨ να το παίζει επιτυχούσα; Και η άλλη παραπάνω που επίσης έχει τις ίδιες "πατρογονικές" σχέσεις να κάνει το ίδιο σε ευρύτερο επίπεδο; Δεν κολλάμε σε πρόσωπα αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύουν και στον τρόπο που το κάνουν

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να έχουμε συνεχή ενημέρωση για οτιδήποτε στραβό, άδικο, ακόμα και ανήθικο θα γίνεται στο Δήμο μας. Το να σκύψουμε το κεφάλι, πάλι τα συμφέροντα θα εξυπηρετούνται.
Κινήσεις πολιτών απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, είναι μια πρώτη κίνηση που σίγουρα θα φρενάρει αποφάσεις επιζήμιες για τον τόπο μας. Τα χρέη του νέου Δήμου είναι μεγάλα! Μόνο στις τράπεζες 5 εκ. και δεν γνωρίζουμε τα άλλα ακόμη. Σε λίγες μέρες θα μάθουμε το ποσοστό της ανεργίας για τη Φωκίδα, τις μετατάξεις υπαλλήλων, τις υπηρεσίες που κλείνουν ή μετακινούνται και πολλά αλλά που θα μας δείξουν το τρόπο λειτουργίας του Δήμου.
Να είμαστε όλοι εδώ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά. Σχόλια επι της ουσία των γραφομένων στην ανάρτηση δεν έχω. Όπως τα έχετε παρουσιάσει, δεν μου αφήσατε περιθώρια να μην καταλάβω. Θα ήθελα να πώ κάτι γενικό αλλά πιστεύω σημαντικό. Πράγματι όταν οξύνθηκαν τα γραπτά, βρήκαν ευκαιρία οι ένοχοι να βγούν και παραπονούμενοι και να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση. Μην ξεχάσετε ποτέ ότι αυτό, και η προπαγάνδα, είναι οι βασικοί και ίσως οι μόνοι τρόποι για να κρατάνε χαζεμένο τον κόσμο. Δουλεύουν για αυτά, τα γραφεία στην Αθήνα. Μην τους υποτιμάτε επειδή τους γνωρίζετε και δεν σας φαίνονται ικανοί για τόσο πολύπλοκες σκέψεις. Εντολές εκτελούν. Οι πιο πολλοί άλλωστε έχουν γίνει «γενίτσαροι» όπως λέει και το βιβλίο, λόγο φτωχού μυαλού και λιγούρας για χρήμα ή δόξα. Διαλεγμένοι «μέτριοι» είναι οι περισσότεροι, όχι συνειδητά δοσίλογοι. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι και τα τσιράκια τους είναι πεπεισμένοι και σίγουροι ότι όσοι ασκούν οποιαδήποτε κριτική στις εξορύξεις, θέλουν να κλείσουν τα μεταλλεία και ας μην το λέει κανείς πουθενά. Τους λένε «βελάξτε» για να μην μείνετε χωρίς δουλειά και αυτοί «βελάζουν», «γαυγίστε» και «γαυγίζουν» Καλά κάνετε και λέτε και ξαναλέτε αναλυτικά ποιο είναι το πρόβλημα.. Εδώ, όλοι μιλάνε για παρανομίες που μας κλέβουν θέσεις εργασίας και εχθρεύονται κάθε άλλη ανάπτυξη που θα φέρει και άλλες θέσεις εργασίας και σχεδόν όλοι, αρχίζοντας από Νομάρχη και Βουλευτή, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Κάνουν πλάτες στις παρανομίες λέγοντας «προσοχή στις θέσεις εργασίας». Πλήρης σχιζοφρένια φαινομενικά αλλά δεν είναι έτσι. Μην ξεχνάτε αυτά που γράφετε. Το επίπεδο στους «γενίτσαρους» και στα «γιουσουφάκια» είναι διαλεγμένα χαμηλό. Κάντε ακόμα πιο ξεκάθαρες τις θέσεις σας και δώστε τους λίγο χρόνο. Κάποιοι θα καταλάβουν πόσο ηλίθιοι έφτασαν να φαίνονται και θα ξυπνήσουν. Αυτοί τουλάχιστον που δεν τους εξαγοράζουν με μετρητά αλλά με παραμύθια για ψηφοστήριξη κ.λ.π. έχουν καλές ελπίδες. Θα φανεί ποιοι είναι πραγματικά για κλωτσιές. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Τα πάθη, όπως και η «λιγούρα», κάνουν χαζούς και κατά τα άλλα έξυπνους και αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι για τον τόπο γιατί θα χρωστάνε κάτι παραπάνω για το κακό που έχουν κάνει μέχρι να καταλάβουν.
Συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε. Καλή χρονιά και καλά μυαλά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΛΕΟΝ. Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 9:57 π.μ.
να οργανωθούμε οι πολίτες. Να γίνει κίνηση και να υπάρξει αντίδραση σε ότι κακό θα γίνεται στο τόπο μας. Πως; Από ανωνύμους σχολιαστές όπως εσύ και γω και τόσους άλλους από τα blogs; Πως θα συνεννοηθούμε, που θα βρεθούμε και το σημαντικότερο ποιός ή ποιοί θα μπουν μπροστά;
Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και φυσικά το παρασκήνιο που παίχτηκε σε όλους τους συνδυασμούς (εκτός του ΚΚΕ) είναι γνωστό σε όλους μας.
Αποδείχτηκε ότι σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει! Σε μεγάλα λόγια δεν πρέπει να πιστεύουμε πλέον. Σε κάθε κίνηση πολιτών που θα γίνεται πρέπει να προσέχουμε το σκοπό της. Κανένας δεν μπορεί να στρατολογεί ανθρώπους τίμιους και με καθαρό λόγο για να εξυπηρετήσει μελλοντικές πολιτικές βλέψεις και συμφέροντα του φυσικά. Κανένας μας μη πέσει σε παγίδες περί άξιου ανθρώπου ικανό για μελλοντικό Δήμαρχο ή κάτι παρόμοιο.
Δεν είναι νωρίς, όπως δεν είναι και αργά για να καταλάβουμε το τρόπο που θα διοικηθεί ο νέος Δήμος. Να γίνει η κίνηση! Με προσοχή στους ηγέτες ή τον ηγέτη, αλλά και στους ρουφιάνους! Προσοχή και σε όσους τους τάξουν θεσούλα, θ’ αποχωρήσουν σκύβοντας το κεφάλι! Άλλοι θα το σκύψουν μήπως χαλάσουν τ’ όνομα τους στο κόμμα! Προσοχή και σε όσους θα μπουν σε κάποια κίνηση για να εκβιάσουν καταστάσεις! Να είσαι και να είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν πολλοί σαν όλους τους παραπάνω!


Υ.Γ. Απάντησε αν θέλεις. Καλό είναι ν’ ανταλλάσουμε απόψεις έστω και από το blog.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ: ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ blog ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ; ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ; ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Το ποιοι θα μπουν μπροστά είναι μείζονος σημασίας. Πάντως κανείς που να έχει εκφραστεί μέσω κόμματος. Επίσης κανείς που να έχει χαρακτηριστεί ή αναγνωριστεί στο πλευρό των συγκεκριμένων με οποιοδήποτε τρόπο. Το που, θα μπορούσε να είναι μια ανοικτή συγκέντρωση που θα γίνει μέσω των μέσων ενημέρωσης με την συμμετοχή τους ακόμη. Η διαδικασία ακολουθείται και στις ημερίδες για το περιβάλλον ή τον καλλικράτη

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 7:20 μ.μ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ. ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Έχω το σχόλιο των 7:20 και θα υπογράφω τα σχόλια μου με 720.

Θέλω να προσθέσω και να συμφωνήσω με τα δυο τελευταία σχόλια. Αν μπουν μπροστά συνήθεις ύποπτοι, κομματικά στελέχη και τέκνα κάποιων απ’ αυτών, το παιχνίδι θα χαθεί, όταν θ’ αρχίσουν να προσκυνούν για το χρίσμα. Τότε θα είναι αργά για όλους μας!
Ανοικτή συγκέντρωση σίγουρα. Ας απαντήσει το παρόν blog για τη βοήθεια του με κάποιο άρθρο και να ακούσουμε και τις προτάσεις του.
Είναι σοβαρό το θέμα το ποιος ή ποιοι θα μπουν μπροστά. Χρειάζονται άνθρωποι γνώστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν δώσει εξετάσεις και επέτυχαν αλλά και με όραμα για ανάπτυξη με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας. Άνθρωποι που μπορούν να τρέξουν ζητήματα για το καλό του τόπου και όχι για τα συμφέροντα εταιρειών και των οικογενειών τους. Έχουμε παραδείγματα.
Αν πάρουν τα ινία κομματικοί και εκλεγμένοι στις τελευταίες εκλογές, τότε σίγουρα θα προσπαθήσουν να φτιάξουν συμμαχίες, είτε για μελλοντική κάθοδο πάλι στις εκλογές, είτε για να έχουν κάποιο δεκανίκι (εμάς τη κίνηση) σε οτιδήποτε κακό για το τόπο θελήσουν να περνούν στα Δημοτικά Συμβούλια.
Εντάξει οι εκλεγμένοι, έχουν κάθε δικαίωμα στα κοινά, αλλά πρέπει να το αποδείξουν ότι αξίζουν κάποιοι και γρήγορα μάλιστα.
Μη ξεχνάμε τι πέρασε το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο με αρκετούς εκλεγμένους και στο νέο Δημοτικό Συμβουλιο.720

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:10

Πόσο ακόμα θα χρησιμοποιούν τους προβληματισμούς και τους κινδύνους για να κάνουν άμυνα ή επίθεση; Θα καταφέρουν να κάνουν το νέο Δήμο να δουλέψει ή μαθημένοι στο ίδιο μοτίβο θα προσπαθήσουν να περάσει η τετραετία και συνάμα να ετοιμάζονται ξανά για εξουσίες και να δημιουργούν νέες στρατιές απογοητευμένων και τάζοντας τους τα πάντα να τους έχουν έτοιμους ψηφοφόρους;
Κάτι λιγότερο από δυο μήνες από τις εκλογές και είδα τη αδιαφορία του κόσμου στο κάλεσμα τους για ευχές στα Δημοτικά καταστήματα! 720

Ανώνυμος είπε...

Καλα κανεις σας δεν βγαινει βολτα στην ιτεα και να ακουσει τι λενε για το παπαλαιο? Διαδιδουν ότι αφησε χρεη στο δημο ιτεας. Παρελαβαν το δημο και τα ειδαν? Εκαναν απογραφη? Μηπως φοβουνται ακομα το παπαλαιο και προσπαθουν με κάθε τροπο να τον παραμερισουν για παντα? Όπως βλεπετε εχουν βαλει ηδη τους προβληματισμους στη κανη του οπλου τους και πυροβολουν για αρχη εκει που φοβηθηκαν περισοτερο. Μπραβο σας και καλο βολι!

Ανώνυμος είπε...

tremane me thn idea na einai o papalaios mesa stis ekloges kai na paei aytos sto deytero gyro.tremane kai merikoys pou htan mazi toy kai toys epianan prin tis ekloges na mhn katevoun.ehei megalh dinami kai tha to doyne kai apo dw kai pera giati ehei kosmo mazi toy.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 8 ΜΕ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ EURO!! ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ Ο ΚΟΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ. ΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%. ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΑ.
ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλό να γίνει ανακοίνωση για το χρέος, αλλά ακόμα πιο καλό θα ήταν να γίνει αναλυτικά ενημέρωση για κάθε Δήμο ξεχωριστά, τι παρέλαβε το 2007 (χρέος ή ταμειακό απόθεμα) και τι παραδίδει σήμερα. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τη πάσα αλήθεια. Πρέπει να γνωρίζουν τι πληρώνουν και για ποιον τοπικό άρχοντα και άρχοντες.
Όπως βλέπουμε όλοι μας υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιβάλουν τη κίνηση των πολιτών.
Όσο για το κο Παπαλάϊο, πρέπει ν’ αντιδρά άμεσα σε ότι κακό η και συκοφαντικό του επισυνάπτουν. 720

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω! Όταν λέμε "κανείς που να έχει εκφραστεί μέσω κόμματος και κανείς που να έχει χαρακτηριστεί ή αναγνωριστεί στο πλευρό των γνωστών με οποιοδήποτε τρόπο" νομίζω ότι είναι σαφές πως αποκλείεται ο κ. Παπαλάϊος. Εδώ μιλάμε για κίνηση απλών πολιτών ακαπέλωτη από κάθε γνωστή φυσιογνωμία. Αν επιθυμούσαμε κάτι διαφορετικό είχαμε επιλογές. Η πρόταση-πρωτοβουλία απευθύνεται σε απλούς πολίτες. Ευχασριστώ- αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 6:38
Το όνομα του κου Παπαλάϊου που αναφέρεται στα σχόλια εκτός από ένα, δεν σημαίνει ότι θα είναι και μπροστά. Απλά λέμε ότι κάποιοι προσπαθούν να εξαφανίσουν κάποιους που φοβούνται, ότι στο μέλλον θα θέλουν να εκτεθούν και πάλι. Πιστεύω πως θ’ ακουστούν αλλά και θα κατηγορηθούν αρκετά ονόματα που μερικά δεν έχουν ως τώρα ασχοληθεί με τη Τοπ. Αυτοδιοίκηση.720

Ανώνυμος είπε...

720
Ή κάνεις μεγάλη πλάκα, ή είσαι εντελώς άσχετος!
Ζητάς αχαλιναγώγητο και ακηδεμόνευτο κίνημα και αρχίζεις να βάζεις όρους, προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα ψιλοπετάς και ονοματάκια που τα εξαιρείς από τη γενική...απαγόρευση!
Οι κινήσεις αυτές, δεν υπαγορεύονται ούτε γράφονται σε κιτάπια!Ξεπετάγονται "...μες την υπόγεια την ταβέρνα, μες σε καπνούς και σε βρισιές"!
Άστο! Δεν τόχεις!

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα σχόλια μου θα καταλάβεις πως λέμε το ίδιο πράγμα. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε οτιδήποτε πάει να γίνει θα έχουμε αναρχία! Δεν ήμουν ποτέ με το κο Παπαλάϊο! Κανέναν χρωματισμένο και αποτυχημένο στα τοπικά. Αυτό λέω και επιμένω! Αυτά για να σε βοηθήσω! 720

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΑΛΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΧΙ ΓΝΩΣΤΟΙ. Ο.Κ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ: Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ. Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ,ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΟΜΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΡΑΨΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ,ΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ,ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ,ΚΛΠ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΕΔΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΗΤΑΝ ΠΩΣ Η ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!!Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ!Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΤΙΩΤΩΝ ΤΟ ΒΩΞΙΤΗ.ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΗΓΑΝΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΛΠ. ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΑΙΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ. ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΦΙΝΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κάποιες σκέψεις ακόμη.
Έχουμε αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το 2009 το Υπουργείο ζήτησε να του πεί η Νομαρχία με Νομάρχη τον Φουσέκη ποιές περιοχές θέλουμε να χαρακτηριστούν τουριστικές και αυτός (ο Φουσέκης) απάντησε ψέματα ότι δεν απάντησαν οι Δήμοι και στην συνέχεια δεν έκανε τίποτα. Τώρα ξεφτιλίστηκε την τελευταία στιγμή μαζί με τους καραγκιόζηδές του να σώσουν δήθεν τον τόπο κάνοντας τα χατίρια των εταιριών θάβοντας τον τόπο ακόμα περισσότερο..
Πρώτον μας έχουν για εντελώς ζώα. Δεύτερον, στο δεύτερο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ήταν περισσότεροι οι άλλοι οι καραγκιόζηδες των εταιριών από εμάς που διαφωνούμε. (τα ζώα κατ’ αυτούς).
Έχουμε πόλεμο που τον χάνουμε μέρα με την μέρα, μόνο και μόνο επειδή δεν κουνιόμαστε από την πολυθρόνα μας να πάμε σε ένα Ν.Σ. όπου κάποιοι εμπορεύονται το μέλλον μας και κάποιοι πληρώνουν για την εξαθλίωσή μας για να βγάλουν πολλά περισσότερα. Έχουν ξεφτιλίσει Νόμους, Κράτος, Θεσμούς και αντί να κρύβονται τους περνάει ακόμα. Η τυπική υποχρέωσή μας ήταν να είμαστε όλοι εκεί και όμως δεν είμαστε. Δεν ξέραμε; Μάθαμε. Πόσοι χρειάζονται την επόμενη φορά; ΟΛΟΙ. Υπήρξαν κάποιοι που ήταν εκεί και όρθωσαν την φωνή τους αλλά κανένας δεν τους χειροκρότησε.
Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτοί που αντέδρασαν δεν θα κάνουν πίσω αύριο, αλλά θα κάνουν σίγουρα πίσω τελικά αν δεν τους στηρίξει η κοινωνία. Υπάρχουν μπροστάρηδες και να μην τους περιμένουμε γυαλιστερούς και φανταχτερούς, με πιστοποιητικά και εγγυήσεις. Δεν υπάρχουν τέτοιοι πουθενά. Οι κοινωνίες κάνουν την διαφορά. Μπροστάρηδες υπήρξαν και στο παρελθόν και λες και ζούσαμε σε άλλο τόπο, μάθαμε από το μπλόγκ τι πάθανε εγκαταλειμμένοι από την κοινωνία την οποία υποστήριξαν .
Να ψάχνουμε για σενάρια οργάνωσης κ.λ.π., έχουμε σίγουρα πολλά να πούμε τώρα που βρεθήκαμε στο μπλόγκ, αλλά πρώτα απ’ όλα ας αρχίσουμε να μιλάμε συστηματικά και σοβαρά σε όλους όσους ξέρουμε κάθε μέρα για αυτά που μάθαμε. Ας πούμε σε κάθε ένα επαγγελματία του τουρισμού ότι εμπορεύονται την χρεοκοπία του, σε κάθε γονιό ότι εμπορεύονται την εκδίωξη του παιδιού του από τον τόπο. Ας σταματήσουμε να μιλάμε αρνητικά για τον τόπο μας στους ξένους και ας περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά του τόπο μας σαν παράδεισος που είναι, ακόμη και ο ένας στον άλλο, μεταξύ μας, να καταλάβουμε επιτέλους που ζούμε. Είμαι κατά της βίας αλλά μόνο τις κλωτσιές φοβούνται πιά, Δήμαρχοι και Σύμβουλοι ξαναβγήκαν δυστυχώς και μας το τρίβουν και στη μούρη. Ας αρχίσουμε να μιλάμε από αύριο. Με κάθε ευκαιρία. Οργή νιώθουμε με οργή να μιλάμε. Ας μην αφήσουμε καμία συζήτηση για τα τοπικά χωρίς να παρέμβουμε και χωρίς να τους πούμε γιατί είμαστε φτωχός τόπος. Έχουμε πιά χειροπιαστά στοιχεία ότι δεν είναι τυχαίο. Χρόνια τώρα, αυτοί που περιμένουμε να μας σώσουν μας θάβουν γιατί κάποιοι τους πληρώνουν για αυτό.
Μας έχουν ρίξει στην πρέζα τους μικρούς και στα χάπια του γιατρού τους μεγάλους και τους προσκυνάμε ενώ θα θέλαμε να τους κλωτσάμε. Γιατί; Το δουλεύανε χρόνια το σκλαβοπάζαρο αλλά τέλειωσε πιά. Τι έχουν να μας δώσουν και το βουλώνουμε; Δουλειά και πελάτες στον ελεύθερο επαγγελματία; Διορισμό στο Δημόσιο ή στην εταιρία; Αν εξακολουθήσουμε να θεωρητικολογούμε αλλά στην πράξη να συμπεριφερόμαστε ως δαρμένα ψωμολυσσάρικα σκυλιά χωρίς καν να μας ρίχνουν το κόκαλο της ελπίδας που μασάγαμε ο καθένας για την πάρτη του τόσα χρόνια, τότε μας αξίζουν.
Κανένας να μην λείψει από το επόμενο Συμβούλιο, την επόμενη διοργάνωση, συζήτηση, ημερίδα κ.λ.π. Για να ξέρουμε τι λέμε και να έχουμε δικαίωμα να μιλάμε.

Ανώνυμος είπε...

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΙΝΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ, ΒΑΖΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ. ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΛΑΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! ΜΑΚΡΙΑ!
ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

7:33 ΧΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Γ…Σ ΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΛΗ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 720! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 7% ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΟ Η ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. Ο ΤΣΑΚΩΜΟΣ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ.
ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως η κουβέντα έγινε αμιγώς πολιτική. Εμείς μιλήσαμε για μια κίνηση Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν δηλαδή ο γείτονας, ο μανάβης, ο ψαρράς, ο υπάλληλος, εμείς, μόμοι μας. Και μιλήσαμε για μια κίνηση που έχει σαν στόχο την αφύπνιση για ό,τι έρχεται και σε τοπικό κια σε γενικό επίπεδο. Πώς καταφέρατε να αποπροσανατολίσετε την κουβέντα; Επίσης αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντίληψη για αυτό που έρχεται. Κρίμα θα είναι να αποτύχει κάτι ενώ είναι ακόμη ιδέα. Ας επιδείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα. Το ανέκδοτο του γύφτου με την φοράδα δεν έχουμε χρόνο να το επαναλάβουμε. Όποιος θέλει να παλέψουμε με αυτούς τους όρους, νακάνουμε μια προσπάθεια να βρεθούμε. Για τους υπόλοιπους που ακουμπούν σε πρόσωπα και προτιμήσεις δεν θα μπορέσουμε!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕΣΤΕ ΕΚΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο είναι να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου. Μεγάλη προσφορά η δωρεάν διασκέδαση από τους δυσαρεστημένους που περίμεναν θέσεις και εισέπραξαν την...εκτίμηση του δημάρχου και των μόνιμων συνεργαττών του!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα δυο τελευταία σχόλια. Να δούμε οι νέοι Δημοτικοί άρχοντες πως θ’ αντιδράσουν σε μια παρόμοια δικιά μας κίνηση “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” Γιατί τόσα χρόνια πληρώνουμε στη Φωκίδα και τα χρήματα μας πήγαν απλά σε ΑΛΛΕΣ τσέπες!
Δείτε την αντίδραση του κου Γκλέτσου, νέου Δήμαρχου Στυλίδας για τα διόδια που επιβαρύνουν τους δημότες του!
Ας δούμε αντιδράσεις για το πλούτο που μας κλέβουν (π.χ. βωξίτη) ένα εγκληματικά άδικο Δελφικό τοπίο, ένα περιβάλλον που καταρρέει για συμφέροντα εταιρειών και τόσα άλλα που μαστίζουν το φτωχό μας τόπο εδώ και δεκαετίες.720

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ; ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη κιόλας, αλλά έρχονται στάση πληρωμών, πολιτικές εξελίξεις, πείνα και πόλεμος σε λίγες εβδομάδες. Μήπως υπερεκτιμάτε τους τοπικούς άρχοντες που δεν είναι και πρώτης διαλογής και εστιάζετε όλη μέρα στο τι κάνουν; Θυμίζω ότι αυτό που κάνουν, πως το κάνουν και με ποιους το κάνουν το ξέρουμε όλοι. Μήπως να βλέπαμε τα σημαντικότερα; Στη Λαμία καλά οργανώθηκαν. Κατά δω τι κάνουμε; Δεν πιστεύω να θέλετε να μας οργανώσουν οι ασκούντες εξουσία, δηλαδή οι παραπάνω;

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος, 6:43
Ευτυχώς!Αφού έρχονται όλα αυτά που λές, εμείς τελειώνουμε, οπότε γλυτώνουμε την καταστροφή της Γης το 2012!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ 5:19
Α, ΩΡΑΙΑ! ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΟΡΚΙΖΩ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΔΕΝ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος, 6:32
Δεν το κατάλαβα, αλλά για να το λες, θάχεις τα δίκια σου!

Ανώνυμος είπε...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_8433.html