Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι μάσκες πέφτουν. Η πολιτική αλητεία αποκαλύπτεται και με υπογραφή.

Επαναπαυτήκαμε νομίζοντας ότι το «έγκλημα» των μισθοφόρων πολιτικών μας εις βάρος του τόπου μας αφορούσε την απραξία τους, που μέρα με την μέρα αφήνει απροετοίμαστο το Δήμο Δελφών για τον αγώνα ταχύτητας που αρχίζει την 1η Γενάρη με έπαθλο την επιβίωση και τιμωρία την εξαθλίωση. Γελαστήκαμε. Η αλητεία και το θράσος ξεπερνά κάθε φαντασία. Με πρόσκληση με ημερομηνία 10-12-2010, συγκαλούν σε πέντε μέρες (Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010) για το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο με θέματα εννέα (9) Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εξορύξεις βωξίτη και πέντε (5) για Αιολικά Πάρκα.

Από τις εξορύξεις, κορυφαίες είναι :

-η «θέμα 10» με καταστροφή 209.295 τ.μ. στο Δροσοχώρι που την λένε και υπόγεια από την «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ»
- η «θέμα 12» με καταστροφή 370.843,25 τ.μ. στην Καλοσκοπή στα Καστέλια και στο Προσήλιο και γεωτρήσεις για μελλοντικές καταστροφές σε 6.400.962,50 τ.μ. από την S&B,  όπου δεν αναφέρουν πουθενά ούτε για τα μάτια του κόσμου την λέξη «υπόγεια».
-η «θέμα 15» με καταστροφή 163.254,88 τ.μ. στο Προσήλιο και στις Καρούτες και γεωτρήσεις για μελλοντικές καταστροφές σε 26,043,010 τ.μ. από την S&B, όπου και πάλι δεν αναφέρουν πουθενά ούτε για τα μάτια του κόσμου την λέξη «υπόγεια».
-η «θέμα 18» με καταστροφή 2.136.109,1 τ.μ.!!!!! σε περιοχές που υπάγονται σε Γραβιά, Βάργιανη, Αποστολιά, Καστέλια, Οινοχώρι και Προσήλιο και γεωτρήσεις για μελλοντικές καταστροφές σε 2.266.560,60 τ.μ. από την S&B, όπου και πάλι δεν αναφέρουν πουθενά ούτε για τα μάτια του κόσμου την λέξη «υπόγεια».

Το πιθανότερο είναι οι περισσότερες είναι και πάλι ψευδείς και ελλιπείς όπως στην περίπτωση Βλαχοθανάση και οι σεσημασμένοι θα προσπαθήσουν την τελευταία στιγμή να ξεπουλήσουν έστω και στα τελευταία τους ότι μπορούν. Ευχόμαστε και πάλι να κάνουμε λάθος .Γνωρίζουμε ότι για τις περισσότερες από αυτές έχουν κατατεθεί ήδη ενστάσεις από Κινήσεις Πολιτών αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση «εκτροχιάστηκε».

Όπως και να έχει όμως το θέμα, η προσπάθεια να «περάσουν» τόσο σοβαρά θέματα,  ενώ παραδίδουν σε λίγες μέρες στις νέες αρχές, μαρτυρά ότι είναι τα τελευταία τους και όχι όσον αφορά μόνο την τυπική τους ιδιότητα αλλά κυρίως, ξέρουν ότι χάνουν την ελευθερία
κινήσεων που είχαν ως σήμερα.

Την ίδια μέρα 15/12/2010 , βγαίνει από την Περιφέρεια η προκήρυξη για το περιφερειακό χωροταξικό που θα καθορίσει την αναπτυξιακή προοπτική κάθε τόπου και απ’ ότι φαίνεται, οι υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή να χαρακτηρίσουν τους Δελφούς μεταλλευτική περιοχή.

Ο Φουσέκης και η Παπαθανάση θα είναι παρόντες και θα «υπογράψουν» τις πραγματικές τους προθέσεις και την πραγματική τους ποιότητα ως πολιτικοί αλλά και ως άνθρωποι.
Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, θα μπορούν, την Ιστορική στιγμή του τελευταίου Νομαρχιακού Συμβουλίου της Φωκίδας, να αποδείξουν ότι δεν ήταν άβουλα όντα, λιγούρια της καρέκλας. Απλά δεν ήξεραν και αυτό θα αρκεί για την υστεροφημία τους. Θα δείξει.
Ο Παπαλάιος και ο Χειμάρας ή εκπρόσωποί του θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι «καθαροί» και εννοούσαν ότι έχουν πεί για «κακά» επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στέρησαν την ευκαιρία να μας «σώσουν», πιθανόν όμως να προκύψει ότι κάπου τα βρήκαν και αυτοί να περιμένουν στην σειρά τους.

Όλοι ελπίζουμε οι Κινήσεις Πολιτών που κινήθηκαν έως σήμερα να κινηθούν και πάλι, αλλά για οποιονδήποτε θέλει να δικαιούται να έχει άποψη για το τι συμβαίνει τελικά στον τόπο μας, αξίζει να βρίσκεται εκεί . Σε μία γωνία. Βουβός. Να παρακολουθήσει τι θα πεί , ποιος. Δυστυχώς η μεθόδευση των ειδικών δεν αφήνει περιθώρια να μαθευτεί σε πολύ κόσμο και φυσικά όχι τυχαία. Γνωρίζουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να κρύψουν άλλο αυτό που μας έστειλε φίλος, ίσως όχι τυχαία. Σύμφωνα με στοιχεία σας, Κινήσεις Πολιτών ζητάνε εδώ και δύο χρόνια, τουλάχιστον, από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες τις Μεταλλευτικές Παραχωρήσεις στην περιοχή. Να δούμε επιτέλους πόσο θα πρέπει να δεχτούμε την καταστροφή. Πότε θα σταματήσει η «ευημερία» του τόπου από τις εξορύξεις να δούμε τι θα κάνουμε μετά.

Χωρίς άλλα σχόλια λοιπόν, ορίστε γιατί ακόμα περιμένουν οι Κινήσεις Πολιτών απάντηση. 
Ορίστε γιατί ο «υπηρέτης» Κος Ραγκούσης χώρισε την Φωκίδα στους γνωστούς δύο Δήμους παρά την απόκλιση από τα ίδια τα κριτήρια του Καλλικράτη. Ορίστε γιατί ξεκόψανε την Δυτική Φωκίδα που ήδη αναπτύσσεται ακόμα και χωρίς Δελφούς. Ορίστε γιατί τόσα χρόνια «αλώνιζαν». «Ήταν πολλά τα λεφτά Άρη». Ορίστε το τι προορίζουν να κάνουν στους Δελφούς.
ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΦΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ. ΟΛΟΣ

Ο χάρτης προέρχεται από το greekscapes.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς περιμένατε κάτι διαφορετικό; Θα δούμε πολλά ακόμα στο βωμό του εύκολου κέρδους. Να έρθει η κα Μπιρμπίλη, να βγει από τη ζεστασιά του γραφείου της και φυσικά η κα Γουργουρή που μας μιλούσε για τουριστική ανάπτυξη προεκλογικά!
Αν είναι κάποιοι πατριώτες από τους Νομαρχιακούς συμβούλους να μην πάνε αύριο στο Νομ. Συμβούλιο! Να μην περάσουν αυτά τα απαράδεκτα θέματα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ:
ΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ: ΚΕ ΝΟΜΑΡΧΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΕΟΝ...(ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΘΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ)
ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ: 3 ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ!
ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ;(ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

οποιος ηταν μεσα και γνωριζει λεπτομερειες ας μας τις γραψει.

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21, ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς θελει να τα περάσει. Ποιος μπορεί να μας ενημερώσει για την ιδιοκτησία στις ανεμογεννήτριες; Ακούμε περίεργα πράγματα

Ανώνυμος είπε...

η μια τουλαχιστον εταιρεια φωτοβολταϊκών-κλπ ανήκει στον υιό δημάρχου κολλητού

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μπάχαλο γινόταν και μπάχαλο θα γίνεται. Δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει ηθική. Οι ίδιοι θα βολευτούν και θα κάνουν τις δουλειές τους και οι νέες στρατιές ανέργων θα περνούν από τα γραφεία για δουλίτσες και κάνα 6μηνο βόλεμα. Ο Νομός πήγε και θα πηγαίνει πίσω για χρόνια ακόμη. Κανένας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται. Τις επιλογές του τις έκανε στις εκλογές. Αν και μόνο το 25% τον ψηφοφόρων επέλεξε Δήμαρχο! Οι υπόλοιποι; Τον ήθελαν;
Πρώτα οι μεγάλοι και το ξεροκόμματο που αν περισσέψει στους υπολοίπους εκλεκτούς, αλλά όχι μεγάλο, μη πάρουν και θάρρος.
Η Νομαρχία Κοζάνης έβαλε πρόστιμο στη ΔΕΗ, άκουσον-άκουσον!
Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής παίρνει το μέρος των κατοίκων που αντιδρούν για το ΧΥΤΑ!
Εδώ; Εδώ τίποτα! Απλά τίποτα! Εξορύξεις και καταπάτηση Δελφικού Τοπίου για λίγους! J.G.