Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβαίνουν στην Ινδία


Ευτυχώς ζούμε σε ανεπτυγμένη χώρα και δεν αντιμετωπίζουμε ίχνος από όσα βλέπουμε να αντιμετωπίζουν οι Ινδοί σύμφωνα με τις μαρτυρίες της Vandana Shiva που βλέπουμε στις παρακάτω αναρτήσεις:

***********************************************************
1)  Ο σοσιαλισμός της απληστίας
Πηγή: http://panosz.wordpress.com



   (Sosialism of Greed)
 της Δ/ρος  Vandana Shiva                                                                                                            
 ‘The Asian Age’                                                                                                          
20 Ιουλίου 2011
Στις 29 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός της Ινδίας συναντήθηκε με τους εκδότες ολίγων εφημερίδων. Εκεί,  όταν ρωτήθηκε αν είχε ασκήσει πίεση στον Υπουργό του επί του Περιβάλλοντος ( επικεφαλής αυτού του Υπουργείου τότε, ήταν ο Jairam Ramesh), ώστε να κάνει τα στραβά μάτια έναντι των περιβαλλοντικών καταστροφών που επρόκειτο να προκαλέσει η υλοποίηση μιας σειράς επενδυτικών σχεδίων, ο Dr Singh απάντησε με ένα ‘Ναι’ και δικαιολόγησε ως εξής την πράξη του αυτή: ‘Όπως είχε πει η κ. Γκάντι, η φτώχεια είναι ο μεγαλύτερος επιμολυντής του περιβάλλοντος. Πρέπει να κρατάμε τα πράγματα σε μια ισορροπία’. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μάλλον, σε αυτό που είχε δηλώσει η κ. Γκάντι, στην Πρώτη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Περιβάλλον στη Στοκχόλμη, το 1972: ‘Δεν είστε φτωχοί και όμως συγκαταλέγεσθε στους μεγαλύτερους επιμολυντές’. Σε εκείνη την ομιλία της είχε επίσης αναφέρει και τους εξής στίχους από το (αρχαίο Ινδουϊστικό) κείμενο, Atharva Veda:

‘Εκείνο το μέρος που σκάβω, κάνε το γρήγορα να βλαστήσει ξανά,
Μόνο –μη μ` αφήνεις να πληγώσω τα ζωτικά σου σημεία ή την καρδιά σου’.


Ο Dr Singh συνειδητά αγνόησε αυτό το πιο σημαντικό σημείο της ομιλίας της κ. Γκάντι. Το καθήκον του Πρωθυπουργού είναι να στηρίζει το Σύνταγμα και τους νόμους του  Έθνους, άρα και τους νόμους που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, και όχι να τους υπονομεύει. Με το να αποδεχτεί αυτό, ότι δηλαδή, έχει ασκήσει πίεση στον Υπουργό Περιβάλλοντος, ο  Dr Singh παραδέχεται ότι έχει πράγματι παραβιάσει το νόμο. Οι περισσότεροι σχολιαστές είδαν, στη συνέχεια, την απομάκρυνση του Υπουργού  Περιβάλλοντος, κ. Ramesh, με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της 12ης Ιουλίου,  ως ένα περαιτέρω βήμα στην πορεία προς την περιβαλλοντική υποβάθμιση.  Και ενώ ανέφερε μια φράση της κ. Γκάντι,  για να δικαιολογήσει την παραβίαση εκ μέρους του των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Πρωθυπουργός ξέχασε ότι ήταν η ίδια η κ. Γκάντι, η οποία δημιούργησε τις κυβερνητικές δομές για την Προστασία του Περιβάλλοντος της χώρας. Ξέχασε ότι ήταν η παρέμβαση της ίδιας της κ. Γκάντι, η οποία ευθυγραμμίστηκε με τις εκκλήσεις των κινημάτων και των επιστημόνων, για να μη χτιστεί ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Silent Valley, του κρατιδίου της  Kerala, προκειμένου να διασωθεί ένα πλούσιο σε βιοποικιλότητα οικοσύστημα.  Και ήταν το ενδιαφέρον της κ. Γκάντι, που οδήγησε την υπόθεση  ‘του λόφου Mussorie’, του επονομαζόμενου  ‘Queen of Hills’, (επειδή με τις διαδικασίες όρυξης του ασβεστολίθου από τα επικείμενα ορυχεία απογυμνώνονταν  πλήρως το βουνό αυτό από κάθε είδους βλάστηση ),   στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε τελικά την απόφαση να κλείσουν τα ορυχεία αυτά,  το 1983.

Στις –προ της εποχής της φιλελευθεροποίησης – ημέρες, ήταν αυτονόητο ότι αν κάποιος συγκεκριμένος τύπος εμπορίου υποβάθμιζε τα οικοσυστήματα, τα οποία υποστηρίζουν τη ζωή, τότε αυτή η εμπορική δραστηριότητα έπρεπε να σταματήσει, ‘επειδή η Ζωή έπρεπε να εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον’. Το Άρθρο 21 του Συντάγματος καθιστά υπεύθυνη την ίδια την Πολιτεία να προστατεύει την ίδια τη Ζωή. Και άρα, αφού η λειτουργία των οικοσυστημάτων προστατεύει τη Ζωή, τότε η Πολιτεία έχει καθήκον να προστατεύει τα οικοσυστήματα.

Η πρωθυπουργία του Dr Singh, από τη δεκαετία του -90 και εξής, έχει βασιστεί σε μια Φετιχιστικού τύπου λατρεία της έννοιας της Ανάπτυξης και  όλες οι οικολογικές καταστροφές δικαιώνονται στο όνομα της Ανάπτυξης. Ποιος όμως, πρωτοστατεί σε αυτήν την καταστροφή και την μόλυνση του περιβάλλοντος; Οι πλούσιες και  πανίσχυρες πολυεθνικές εταιρείες ή οι φτωχοί και αδύναμοι αγρότες, οι διάφορες φυλές και οι εκτοπισμένοι εκ των αγροτικών κοινοτήτων, οι οποίοι τελικά καταλήγουν να γίνουν κάτοικοι των παραγκουπόλεων, οι οποίες επεκτείνονται πέριξ των αστικών κέντρων;

Οι φτωχοί δεν προκαλούν τη μόλυνση (ή τη ρύπανση). Αντίθετα οι ίδιοι ζουν σε μολυσμένες περιοχές, επειδή έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονταν στις αγροτικές περιοχές και ζούσαν εκεί για χιλιάδες χρόνια. Αυτό που συμβαίνει τώρα, εκεί, μπροστά στα μάτια μας,  αποτελεί μια Ύβρη κατά του Περιβάλλοντος. Είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της εξαγωγής της ρύπανσης από τις πλούσιες χώρες στις φτωχές με τη μορφή των επενδύσεων τύπου FDI (Foreign direct investment).

Η παραθαλάσσια ζώνη της Orissa αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση. Στην περιοχή Jagatsingpur, όπου εταιρεία Posco  σχεδιάζει να χτίσει ένα γιγαντιαίων διαστάσεων εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα, με επενδυτικά κεφάλαια τύπου FDI (της τάξης των $12δις ), οι αγρότες καλλιεργούν  ρύζι, φυτά καρύδας, κάσιους και  πιπέρι τύπου  betel,  φρούτα και επίσης αλιεύουν από την παρακείμενη θάλασσα ψάρια. Εκεί δεν υπάρχει κανένα ίχνος μόλυνσης, ούτε ρύπανσης ούτε κάποιου είδους απόβλητα.  Υπάρχει ένα είδος ευδαιμονίας την οποία  ο δείκτης  του ΑΕΠ   δεν συνυπολογίζει καθόλου. Αυτή η οικονομία της αυτάρκειας και της βιωσιμότητας ξεριζώνεται βίαια, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην  Posco να ορύξει μεταλλεύματα σιδήρου και ατσαλιού.  Στην περίπτωση αυτή κάθε νόμος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ‘Πράξης για τα Δικαιώματα του Δάσους’ και της ‘Πράξης για τη Νομοθετική Ρύθμιση της Παραθαλάσσιας Ζώνης’, εδώ καταστρατηγείται πλήρως.  Αλλά, όταν η ίδια η Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαιώνει αυτές τις πράξεις καταστροφής, τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιέζει τον Υπουργό Περιβάλλοντος να δώσει την έγκρισή του για το εργοστάσιο αυτό της  Posco. Οι γυναίκες και τα παιδιά των περιοχών της Govindpur, Dhinkia και  Nuagaon προχωρούν σε καθιστική διαμαρτυρία μέσα στον καυτό ήλιο του Ιουλίου, προκειμένου να σταματήσουν την αρπαγή των γαιών τους. Ξέρουν πολύ καλά τι πρόκειται να φέρουν στην περιοχή τα σχέδια της Posco: Την καταστροφή του Περιβάλλοντος, την ρύπανση και τη μόλυνση της περιοχής τους, το διωγμό των ανθρώπων από τα ίδια τους τα σπίτια και τέλος την καταστροφή της ίδιας της δημοκρατικής κοινωνίας που είχαμε μέχρι τώρα.

Στην Ινδία, ο μεγαλύτερος επιμολυντής είναι τα γιγαντιαία εργοστάσια που χρησιμοποιούν τον άνθρακα για την παραγωγή Η\Ενέργειας, καθώς και οι βιομηχανίες και ειδικότερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο θέμα της παραγωγής των Αερίων του Θερμοκηπίου εκ των ορυκτών καυσίμων πρωτοστατούν οι οικονομικά ισχυροί και όχι οι φτωχοί. Αλλά είναι οι φτωχοί που είναι πιο ευάλωτοι στις πλημμύρες, στις ξηρασίες, στους κυκλώνες και στα μύρια όσα δεινά προέρχονται από την επιταχυνόμενη Κλιματική Αλλαγή.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ζήτημα της τοξικής μόλυνσης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φυτοφάρμακο Endosulfan. Τα ΗΕ το έχουν απαγορεύσει. Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο το έχουν απαγορεύσει. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει εκδώσει μια προσωρινή απαγόρευση, ύστερα από τη σχετική αναφορά ότι πάνω από 1.000 άτομα έχουν πεθάνει και περισσότερα από 9.000 έχουν μείνει ανάπηρα στην περιοχή Kasargo, όπου το Endosulfan χρησιμοποιούνταν ευρέως για τον ψεκασμό τον καλλιεργειών κάσιους, εδώ και 20 χρόνια. Τα αθώα θύματα δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για αυτήν την τοξική μόλυνση. Οι πράξεις αυτές προκλήθηκαν από τις πανίσχυρες εταιρείες οι οποίες επηρεάζουν πολύ καλά τα κέντρα των αποφάσεων, τα οποία μπλοκάρουν την οριστική απαγόρευση του Endosulfan, ακόμα και σήμερα, που αποδεδειγμένα προκαλεί το θάνατο των ανθρώπων και τη γέννηση παιδιών με αναπηρία.

Τα τοξικά αγροχημικά προϊόντα βλάπτουν όλα τα είδη της Ζωής. Τα συνθετικά λιπάσματα διατρέχουν τους ποταμούς και καταλήγουν στους Ωκεανούς, δημιουργώντας ‘ζώνες θανάτου’. Τα οξείδια του Αζώτου, όταν απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα από τα νιτρικά λιπάσματα, δημιουργούν μεγάλες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα και λειτουργούν ως ένα από τα πιο επιβλαβή Αέρια του Θερμοκηπίου, ήτοι είναι 300 φορές πιο επιβλαβή  από το Διοξείδιο του Άνθρακα. Αυτού του τύπου τα συνθετικά λιπάσματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών, όπως έδειξαν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Mumbai  και στην Oklahoma.

Σήμερα έχουμε και νέες μορφές επιμόλυνσης του γεωργικού τομέα, ήτοι τη γενετική μόλυνση μέσω των Γενετικά Τροποποιημένων σπόρων. Η Γενετική μόλυνση καταστρέφει τη βιοποικιλότητα, ήτοι τα μέσα για την επιβίωση των αγροτών. Οι εταιρείες παραγωγής χημικών προϊόντων, σήμερα, έχουν εξελιχθεί σε γιγαντιαίες εταιρείες οι οποίες μέσω του ελέγχου των γονιδίων ελέγχουν τους σπόρους. Και σε αυτόν το τομέα ο Πρωθυπουργός, αντί να είναι η φωνή των φτωχών αγροτών, είναι  η φωνή των πιο ισχυρών πολυεθνικών, καθώς επαναλαμβάνει συνεχώς σε  όλους τους τόνους ότι η Γενετική Μηχανική αποτελεί τη Δεύτερη Μεγάλη Πράσινη Επανάσταση.

Είτε όμως πρόκειται για την Ατμοσφαιρική ρύπανση, είτε για την Τοξική ρύπανση, είτε για τη Γενετική ρύπανση, είτε τέλος για τη ρύπανση εκ των αστικών αποβλήτων, όλες αυτές οι μορφές της ρύπανσης αποτελούν την εξωτερική όψη μιας οικονομίας που βασίζεται στην απληστία, η οποία από τη μια μεριά Ιδιωτικοποιεί τους φυσικούς πόρους και από την άλλη μεριά Κοινωνικοποιεί τη ρύπανση και τη μόλυνση.

Οι πλούσιοι ιδιοποιούνται τις εδαφικές εκτάσεις, τα είδη της βιοποικιλότητας, το νερό, τον αέρα και φυσικά τα κέρδη, ενώ οι φτωχοί υποφέρουν κάτω από το βάρος των πάσης φύσεως απαλλοτριώσεων και της συσσώρευσης  της ρύπανσης και της μόλυνσης.

Ευελπιστούμε ότι ο Πρωθυπουργός θα στηρίξει τελικά το Σύνταγμα και την Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Δεν πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξει και θα προάγει τους ‘επιμολυντές’. Αναμένουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα θυμηθεί ότι κρατά στα χέρια του την πανάκριβη κληρονομιά των οικοσυστημάτων μας, και όλο τον πλούτο του φυσικού μας κεφαλαίου, πράγματα τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τα παραδώσουμε στις νέες γενιές και όχι στις αδηφάγες πολυεθνικές,   για να τα καταστρέψουμε χάρη του άμεσου συμφέροντος.

Μετάφραση, Μαστοράκης Γιάννης
***********************************************************
2) Η εκπληκτική Vandana Shiva μιλά για την απειλή της μεταλλείας- βίντεο

Πηγή: http://antigoldgreece.wordpress.com

Εκείνο το μέρος που σκάβω, κάνε το γρήγορα να βλαστήσει ξανά,
Μόνο –μη μ’ αφήνεις να πληγώσω τα ζωτικά σου σημεία
ή την καρδιά σου.

Atharva Veda, αρχαίο Ινδουϊστικό κείμενο.
Ένα λαμπερό μυαλό, η Δρ Vandana Shiva, μιλάει για την απειλή της μεταλλείας και για τη βιομηχανία του αλουμινίου, για τη σχέση της απληστίας με τη βία και για την ευθύνη του καθενός μας. Η διάλεξη δόθηκε το Μάιο 2011 και έχει τίτλο “Εξορύσσοντας τη Γη: πληγές που δεν θεραπεύονται”.
Δεν πρόκειται για αυτό που χρειαζόμαστε, πρόκειται για καθαρή απληστία. Είναι η απληστία των εταιρειών που θέλουν να ωθήσουν την κατανάλωση αυτών των μετάλλων, καθώς και ένα υψηλότερο επίπεδο απληστίας που είναι η “επένδυση” … Ο κόσμος της οικονομίας στρέφεται στα μέταλλα και τα ορυκτά για να επεκταθεί και αυτό δίνει ώθηση στη μεταλλεία σε μια κλίμακα που είναι πολύ πέρα από το τις ανθρώπινες ανάγκες…
Αν σκεφτούμε τον κόσμο μόνο σαν υλικό και ύλη, θα λεηλατήσουμε, θα αρπάξουμε, θα πολεμήσουμε για την ιδιοκτησία. Όμως όταν σκεφτούμε τον κόσμο και τη Γη σαν την ίδια την προϋπόθεση της ζωής μας και αν έχουμε μια δημιουργική ενότητα μαζί της, θα βρούμε χαρά στη μείωση της κατανάλωσης μας. Και αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε για να αρχίσουμε να ενώνουμε τις κουκκίδες γύρω από το ζήτημα της μεταλλείας…
Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα κατώφλι για την ανθρωπότητα. Και αυτό το κατώφλι είναι είτε η ολική καταστροφή από τη μια και θα είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό με το να μη γνωρίζουμε και να μην ενεργούμε… και η άλλη πλευρά, ένα τεράστιο κίνημα για την προστασία της φύσης, έρχεται από τη γνώση του τι κάνει ο καθαρός καταναλωτισμός κάνοντας μας συμμέτοχους σε μια οικονομία της απληστίας και μια οικονομία της βίας…
Πραγματικά πιστεύω ότι κάθε πολίτης που είναι συνειδητοποιημένος προσθέτει τόση περισσότερη δύναμη για την προστασία της Γης, των δικαιωμάτων της και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.
Aφορμή για τα παραπάνω ήταν το άρθρο της Vandana Shiva “Ο σοσιαλισμός της απληστίας” που δημοσίευσε η Καλύβα του Πάνου.

***********************************************************


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στατιστικά στοιχεία λένε ότι ο ΄Ανθρωπος κατά μέσο όρο, σε όλη του τη ζωή, χρησιμοποιεί περίπου 400 τόνους πάσης φύσεως ορυκτά που έρχονται στη χρήση του χάρις στη "Μεταλλεία" και τη σχετική μεταποιητική βιομηχανία!
Όταν όμως είσαι χορτάτος, όπως η Κυρία, έχεις δικαίωμα να το "παίζεις" οτιδήποτε ή να τα "πιάνεις" από οποιονδήποτε και να λες αμπελοφιλοσοφίες!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου θύμισε το παραμύθι του 8:13 και δεν ήταν μακριά η αλήθεια. Το βιβλίο «Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες» στην αρχή του μπλόγκ το διάβασα πολύ καλά πολλές φορές και κάθε φορά που υπάρχει εξέλιξη στα τοπικά μας, ανακαλύπτω ότι είναι απόλυτα σωστό και σοβαρό και όλα προβλέπονται και βρίσκουν ερμηνεία μέσα από αυτό. Σίγουρα δεν είναι μαγικό ή προφητικό αλλά απλά έχει καταγράψει με ακρίβεια την αλήθεια που ευθύνεται για τα χάλια μας.. Κάποιοι βέβαια όπως ο 8:13 θέλει να έχει άποψη αλλά με ότι ήδη ξέρει. Πιστεύει προφανώς οτι τα ξέρει όλα και δεν μπαίνει στον κόπο να μελετήσει τι λένε οι διαφωνούντες, έχει όμως το θράσος να ασκεί κριτική σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αναγνωριστεί για τις γνώσεις του και τις ανιδιοτελείς προθέσεις του και συνομιλεί με τις μεγαλύτερες οργανώσεις του κόσμου. Καλό κάνει και η θρασύτητα όμως για να κάνουμε επανάληψη κάποιες πολλές σοβαρές αλήθειες. Αντιγράφω σχετικά από το κεφάλαιο 13 του βιβλίου :
"Στην επίσημη ημερίδα του ΤΕΕ στις 13/01/2010 με τίτλο «Ορυκτός πλούτος και τοπικές κοινωνίες» , αποκαλύφθηκαν πολλές αλήθειες (Πιο επίσημα δεν γινόταν).
Α) Στην ομιλία του ο κος Καβαλόπουλος Χρήστος , Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) ανέφερε το εξής επιχείρημα «τύπου Verheugen»:
«… Κάθε κάτοικος του πλανήτη στο σύνολο της ζωής του καταναλώνει περίπου 400 τόνους ορυκτών και οι κάτοικοι του πλανήτη θα προσεγγίσουν σε λίγο τα 8 δις…»
Άμεσα και με τη χρήση της απλής αριθμητικής πράξης του πολλαπλασιασμού , ο κος Παπαγεωργίου Τόλης από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων επεσήμανε το παράδοξο . Σύμφωνα με αυτό το δεδομένο , μια μόνο γενιά ανθρώπων χρειάζεται ορυκτά όσο όλη η Γη .
Ο κος Καβαλόπουλος συμφώνησε: «Είναι μια τεράστια αλήθεια αυτό. Είναι γεγονός ότι αν όχι τα παιδιά μας τα εγγόνια μας θα βλέπουν τις πρώτες ύλες με το κιάλι και τότε όλοι θα στραφούν στην ανακύκλωση». Με τη συζήτηση αναφέρθηκε και πως προέκυψε το παράδοξο. Οι 400 τόνοι ορυκτών ανά ζωή ανθρώπου, αφορούν όχι κάθε κάτοικο του πλανήτη αλλά ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό των κατοίκων του πλανήτη που κατοικούν στις πιο «εξελιγμένες κοινωνίες. Αυτές δηλαδή τις κοινωνίες , που έχουν κατηγορηθεί επίσημα για αρρωστημένο υπερκαταναλωτισμό με ολέθριες επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη Γη."
Το ποσοστό των καραγκιόζηδων καταναλωτών που θέλουν 400 τόνους ορυκτών στην ζωή του πρέπει να είναι κάτι λιγότερο από το 2% του πληθυσμού της γής και δεν ανήκει σε αυτό κανένας από όσους κατοικούν στο Δήμο Δελφών, φτωχός ή πλούσιος, έξυπνος ή χαζός, πονηρός ή αγαθός. Κάπου στον ιστότοπο του ΤΕΕ πρέπει να υπάρχουν και τα πρακτικά της ημερίδας.
Καλό διάβασμα.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ,1 ΚΑΙ 51,
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ;ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΡΟΛΟΓΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟΦΥΛΛΑ ΣΟΥ,ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ, ΟΙ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΟΥ,ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ,Η ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ ΣΟΥ Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΣΟΥ, ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΣΟΥ ΤΑ, ΤΑ, ΤΑ, ΤΑ, ΤΑ........ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΤΟ ΚΕΦ. 13 ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ «… ο κος Καβαλόπουλος Χρήστος , Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ….. συμφώνησε: «Είναι μια τεράστια αλήθεια αυτό. Είναι γεγονός ότι αν όχι τα παιδιά μας τα εγγόνια μας θα βλέπουν τις πρώτες ύλες με το κιάλι και τότε όλοι θα στραφούν στην ανακύκλωση».».
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ) ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ;
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΒΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΩΞΙΤΗ. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 0,5% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ (ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΚΑΒΑΛΟΠΟΥΛΟ), Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΘΑ ΈΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ 0,25 ΧΡΟΝΙΑ (3 ΜΗΝΕΣ). ΘΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ 1%. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΟΛΥ.
ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 Ή 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΩΡΊΤΕΡΑ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΣ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΈΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΊΤΕΣ ΣΟΥ; TA ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ; TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΙΏΝ ΣΟΥ; ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ, ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΣΟΥ; ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ; ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ 2000 ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ;
ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ, ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΙΘΥΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΨΟΥΝ ΤΑ 1999 ΚΟΡΟΪΔΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΣΥ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΣ.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2000 ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΣΑΣ. ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΆΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ!ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ 2000 ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΌΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΟΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ "ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Κ.Ε.Π.,ΟΠΟΥ ΘΑ ... ΑΡΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ, ΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΚΑΙ ,ΝΑΙ, ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!
ΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΠΗΞΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

4:38 ,λαμβάνω σαν δεδομένο ότι δεν είσαι ένας ακόμα μισθοφόρος. θεωρώ ότι θέλει ανύπαρκτα μεγάλο θράσος να μπαίνεις σε τέτοιες συζητήσεις που αφορούν ζημιές στην υγεία και φτώχεια για χιλιάδες ανθρώπους και να πουλάς τρέλα. Έχω όμως κάποια σοβαρά κενά, μπορεί να είμαι και λίγο χαζός. Βοήθησέ με να καταλάβω, από τον Θεό θα το βρείς.
Το να λες ότι η κουβέντα δεν έχει σχέση με τους Δελφούς σημαίνει ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς τα γεγονότα σε ικανά μεγάλη κλίμακα ή δεν έχεις παρακολουθήσει το θέμα.
Αν θεωρείς πως ότι γίνεται ταυτίζεται με εναντίωση στην εξόρυξη βωξίτη έχεις χάσει σίγουρα πολλά επεισόδια. Κανένας δεν μιλάει κατά των εξορύξεων δογματικά. Απλά «ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ». Το πρόβλημα με το οποίο ασχολούμαστε όλοι, επώνυμα και ανώνυμα είναι η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ η ΑΛΗΤΕΙΑ.
Ο τόπος σου είναι μυστηριωδώς πάμφτωχος και κάποιοι παραθέτουν στοιχεία ότι θα μπορούσε να προσφέρει δουλειά σε όλους. Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η φτώχεια είναι τεχνητό δημιούργημα κάποιων «κακών» που κερδίζουν από αυτή και από την κατάντια σου. Τα στοιχεία μπορεί να είναι λάθος ή ψεύτικα. Κάποιος δεν μελετά τα στοιχεία, δεν έχει κάτι να αντιπαραθέσει επί της ουσίας αλλά στηρίζει αυτούς τους «κακούς» με την ψήφο του και με την κοινωνική του διάσταση, επειδή οι «κακοί» του έχουν τάξει ότι αυτός θα βολευτεί. Στηρίζει δηλαδή τους υπεύθυνους για την φτώχεια του, για να αντιμετωπίσει την φτώχεια του. Αυτό είναι σίγουρα μεγάλη χαζομάρα αλλά δεν το πράττουν μόνο χαζοί αλλά και παραπλανημένοι. Οι «κακοί» έχουν αναγάγει από χρόνια σε τέχνη το να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή η δράση τους. Αν τους καταλάβουν τα θύματά τους (καλή ώρα όπως άρχισε πρόσφατα και στην Ιτέα και όχι μόνο) πάνε σπίτι τους κακήν κακώς.
Αν όμως κάποιος το κάνει συνειδητά, αδιαφορώντας ότι γίνεται συνεργός των «κακών» τότε είναι ή και αυτός «κακός» ή αν το πούμε πιο μαλακά, εκπορνεύει την ψυχή του. Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι αν οι «κακοί» τον βολέψουν στην ιδιωτική εταιρία ή στο Δημόσιο. Άλλωστε το πελατολόγιο των «κακών» για χρόνια βολευόταν σε μεγάλο βαθμό στο Δημόσιο, απλά αυτό μας τέλειωσε και σε ποιόν να πρωτοδώσουνε από την τσέπη τους.
Ότι περιμένουν δύο χιλιάδες ( 2000) να πιάσουν δουλειά στα μεταλλεία, το είπε άνθρωπος του χώρου στο τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας για το Λαρνάκι μπροστά σε εκπρόσωπο της εταιρίας Σ&Β. Το άκουσα σε δημόσια κουβέντα.Σε πόσους θα δώσουν δουλειά; Πώς θα χαρακτήριζες τους άλλους;
Μην μασάς και εσύ το παραμύθι τους και κυρίως μην το αναμασάς, τουλάχιστον όχι τσάμπα. Ότι κάνανε με τους 400 τόνους ορυκτών που θέλουμε δήθεν για να ζήσουμε κάνουν σε όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούν. Ψέματα και παραποίηση. Χιλιάδες είναι αυτοί που βγήκαν σε σύνταξη από την δραστηριότητα από τότε που άρχισε στη περιοχή μας μέχρι σήμερα. Λίγες εκατοντάδες είναι εν ζωή ανα πάσα στιγμή και αν είναι πάνω από 200. Σε αυτούς δεν χάρισε κανείς τίποτα, τα δούλεψαν και μάλιστα πολύ σκληρά. Εκατοντάδες είναι οι φίλοι τους που δολοφονήθηκαν νέοι από την ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ σε αυτή την δραστηριότητα λόγο έλλειψης μέτρων ασφαλείας και κάπου διάβασα ότι μέχρι πρίν από λίγα χρόνια ήταν κατά μέσο όρο δύο κάθε χρόνο. Από τότε που άρχισαν οι διαμαρτυρίες δεν ξαναάκουσα τίποτα. Αν αυτό οφείλεται στους ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ που λες, τότε έχουν ήδη καταξιωθεί για τους αγώνες τους.

Κάτι να γελάσουμε. Πώς πέθανε η τελευταία Πόντια πόρνη;
Αυτοκτόνησε όταν έμαθε μετά από χρόνια ότι οι άλλες πληρωνόντουσαν.

Υ.Γ. Δεν κατάλαβα το «ΝΑΙ, ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ» ; Ποιοι είσαστε εσείς; Ποια ομάδα εκπροσωπείς; Τι δεν σας νοιάζει; Δεν πιστεύω ότι δεν σε νοιάζει το μέλλον του τόπου και των παιδιών (σου) , αυτό το κάνουν μόνο τα παράσιτα αλλά αυτά δεν ξέρουν να γράφουν.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε 5 και 34
Αν οι Εταιρείες εξόρυξης ενεργούν με "απληστία και αλητεία" οφείλεται στο ότι όλοι μας είμαστε "άπληστοι" και για να καλύψουμε αυτή την "απληστία" ενίοτε περιπίπτουμε σε μεθόδους "αλητείας"! Οπότε το "κεφάλαιο", είναι εδώ για να καλύπτει όλες τις ... ανάγκες μας!
Οι στατιστικές σου είναι για κλάματα!
Με μέσο όρο δύο "δολοφονημένους" το χρόνο και για δραστηριότητα περίπου 60 χρόνων, τους ανεβάζεις στους ... 120!!! Έλεος!
Θα μας πεις τα 120 ονόματα των δολοφονημένων, ή λέμε και καμιά μαλακιούλα για να περνάει η ώρα;
Μιλάς για 2000 που τάχατες περιμένουν να πιάσουν δουλειά στα μεταλλεία και τους ...κοροϊδεύουν οι τοπικοί πολιτικοί!
Αν βρεις 100 που να θέλουν να δουλέψουν στις συνθήκες αυτές και μάλιστα να έχουν βάλει και ... μέσον γράψε μου! Τι τα πέρασες τα εργοτάξια ... ΚΕΠ;
Άφησα για το τέλος το καλύτερο:
Γράφεις κάπου στην αρχή για τον τόπο μου: "...κάποιοι παραθέτουν στοιχεία ότι θα μπορούσε να προσφέρει δουλειά σε όλους..."!
Άσε με να μαντέψω! Θα κάνουμε καμιά τριανταριά ΜΚΟ για "την προστασία της κιτρινακαστανόξανθης βελανιδιάς" του "Βασιλικού Γερακοκόρακα" και της "Αποκατάστασης της Μνήμης της Μαρίας της Πενταγιώτισσας" και θα περιμένουμε το Giorgos να μας επιδοτήσει;
Ρε φίλε, με τα 2/3 του Δήμου Δελφικό Τοπίο να μη μπορούμε να φτιάξουμε μια αποθήκη στο χωράφι μας και το υπόλοιπο 1/3 νατούρα, πόσα θες να μας τρελάνεις;
Όσο για το ... ευφυολόγημα με την πόντια πόρνη επειδή εσύ για πόντια δε μου φέρνεις, κοίτα τουλάχιστον να πληρώνεσαι καλά για τις μαλακίες που γράφεις! Και, πούσε, μια και αναφέρεις συνέχεια το Λαρνάκι γράψε κάτι και για το Γήπεδο της Ιτιάς, γιατί εμείς που ζούμε πολλά χρόνια εδώ, ξέρουμε ότι και αυτό θάλασσα ήταν πριν 40 χρόνια και μπαζώθηκε! Αλλά εκεί ... μόκο!
Άντε καληνύχτα!