Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΟΣ...

Αυλαία στην προεκλογική περίοδο για τις πρώτες Αυτόδιοικητικές εκλογές του Καλλικράτη με αυλαία της παλιάς εποχής στον νέο Δήμο Δελφών . Γιατί ο τόσο προικισμένος τόπος βρίσκεται τόσο πίσω σε όλα ,στάσιμος, σαν να μη περνά ο χρόνος για αυτόν, στάσιμος παρά όλη αυτή την εξέλιξη που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες όλη η Ελλάδα και όλες οι περιοχές γύρω από αυτόν ; Γιατί μέσα στην κρίση των άυλων ,αλλά και των υλικών αξιών πιά, ξεκινά τελευταίος τον αγώνα που προβληματίζει ακόμα και τους πρώτους;
Τυχαίο ή κάποιος υποθήκευε τόσα χρόνια συστηματικά το μέλλον του τόπου, γιατί η ανάπτυξή του θα του επέφερε ζημιά;; Υπάρχει κάποιος που θα ζημιωθεί από την ανάπτυξη του τόπου;; Μπορεί κάποιος να ελέγξει και να αποτρέψει την ανάπτυξη ενός τόπου ;
Από το βιβλίο «Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες Τοπικές Κοινωνίες» γίνονται ξεκάθαρα πολλά πράγματα. Όχι ότι όπου ταιριάζουν τα στοιχεία, απαραίτητα ισχύει και ότι λέει το βιβλίο αλλά σε μία τουλάχιστον πραγματική ,σημερινή περίπτωση, οι τρέχουσες εξελίξεις του ταιριάζουν τόσο πολύ που δεν μπορεί να μην σχολιαστεί.
Σάββατο 6 Νοεμβρίου μεσημέρι ,παραμονές εκλογών. Φαβορί Υποψήφιοι για τον Δήμο: Φουσέκης Νίκος (ΝΔ), Καραχάλιος Απόστολος (ΠΑΣΟΚ) .Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες με τα ίδια κόμματα : Κώστας Παπαθανασίου (ΝΔ με Περιφερειάρχη Χειμάρα Θ.) και Γαζή Γιώτα (ΠΑΣΟΚ με Περιφερειάρχη Περγαντά Κ.)
Τελευταίες εξελίξεις: Παρασκευή βράδυ, αξιοπρεπείς Νεοδημοκράτες της Άμφισσας πάνε στην Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ και της πετάνε στα μούτρα «πακέτο» ψηφοδέλτια του Φουσέκη (ΝΔ) για τον Δήμο και της Γαζή (ΠΑΣΟΚ) για την Περιφέρεια. Τα μοίραζαν τρείς εκλεκτοί Υποψήφιοι του Φουσέκη με επικεφαλής τον Παπούλια. Σόκ στην «δεξιά» κοινωνία της Άμφισσας.
Σαββάτο πρωί νέο σοκ. Υποψήφιοι της Γαζή μοίραζαν «πακέτο» ψηφοδέλτια της Γαζή (ΠΑΣΟΚ) για την Περιφέρεια και του Φουσέκη (ΝΔ) για τον Δήμο.Σοκ και οι «σοσιαλιστές» της Άμφισσας. Κουβάρι η υπόθεση .
Ας πιάσουμε όμως την Ιστορία πρίν τέσσερα χρόνια, όταν ο Φουσέκης έγινε Νομάρχης παρά την παταγωδώς αποτυχημένη οκταετία του στον Δήμο Άμφισσας ως Δήμαρχος. Προεκλογική περίοδος 2006 . Το ΠΑΣΟΚ δίνει το χρίσμα για τις Νομαρχιακές Εκλογές στον Πίττα. Ο Πίττας όμως δεν κατορθώνει να φτιάξει συνδυασμό. Το κόμμα ΠΑΣΟΚ δεν κατορθώνει να φτιάξει συνδυασμό για τον Πίττα.. Ο Πίττας αποσύρεται (ή τον αποσύρουν) κοντά στις εκλογές.
Οι εκλογές πλησιάζουν , ο αντίπαλος Φουσέκης κάνει προεκλογική εκστρατεία και το ΠΑΣΟΚ δίνει το χρίσμα στον Καραχάλιο. Ο Καραχάλιος «καίγεται» από κάτι που κανείς δεν γνωρίζει και παρατά σύντομα την προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ της Φωκίδας δεν μπορεί να βρεί υποψήφιους ούτε για τον Καραχάλιο .
Οι εκλογές έχουν σχεδόν φτάσει. Ο Φουσέκης έχει κάνει προεκλογική εκστρατεία «περίπατο». Για το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τελευταία στιγμή η Γαζή. Παρουσιάζει συνδυασμό τόσο γρήγορα που μαρτυρά ότι τον είχε έτοιμο. Το ΠΑΣΟΚ της Φωκίδας είχε συνδυασμό για την Γαζή αλλά μόνο για αυτή.
Οι εκλογές γίνονται και φυσικά Νομάρχης εκλέγεται ο Φουσέκης. Τέσσερα χρόνια απραξίας σε όλα τα μέτωπα της ανάπτυξης. Εσκεμμένο θάψιμο του τουρισμού, απραξία σε όλα τα άλλα ,βραδυπορία σε ότι δεν μπορούσε να θάψει (σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα και αντικειμενικούς απολογισμούς έργων). Για την Φωκίδα το ρολόι δεν δούλεψε πάλι. Τέσσερα χρόνια ,σαν να μην πέρασε μία μέρα. Μόνο ένα τομέας δεν είχε πρόβλημα ανάπτυξης δραστηριοτήτων ,οι εξορύξεις. Οι Νόμοι και η γραφειοκρατία που φρέναραν το χρόνο δεν υπήρξαν για τις εξορύξεις. Πλήθος καταγγελιών για καταπατήσεις Νόμων σε όλα τα επίπεδα των εξορύξεων ,από τις Μελέτες εώς το τελικό αποτέλεσμα των κατεστραμμένων βουνών δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλήθος τραγελαφικών καταστάσεων. Μελέτες «μαιμού» που αδιαφορούν για την σχετική Νομοθεσία εγκρίνονται άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες. Κινήσεις Πολιτών να καταγγέλλουν , και Φουσέκης συμπολίτευση ,Γαζή αντιπολίτευση και Παπαθανάση βουλευτίνα τον τελευταίο χρόνο, να αδιαφορούν προκλητικά αλλά και να συγκαλύπτουν τα καταγγελλόμενα (πλήθος σχετικών άρθρων). Η προσβολή της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης. Ο εξευτελισμός της Πολιτικής ,των Πολιτικών και των Κομμάτων (και των μικρών στο ίδιο παιχνίδι άλλης στιγμής όμως η ανάλυση). Οι σερίφηδες αποφάσισαν. Οι Νόμοι ισχύουν εξοντωτικά για όλους εκτός των φίλων τους.
Προεκλογική περίοδος 2010. Ο Φουσέκης αυτόχρίζετε υποψήφιος μετά από γκάλοπ (άγνωστης εταιρίας) που παράγγειλε ο ίδιος και πλήρωσε η S&B. Η ΝΔ και ο Σαμαράς σέρνονται από κοντά. Το ΠΑΣΟΚ , με συντονίστρια την Παπαθανάση καθυστερεί πάλι μυστηριωδώς να δώσει το χρίσμα . Η ίδια θέλει τον Ασημακόπουλο, Δήμαρχο Άμφισσας αλλά κάποιοι αντιδρούν. Καθυστερημένα το ΠΑΣΟΚ πάει σε γκάλοπ (γνωστής εταιρίας) που βγάζει Καραχάλιο. Ο Καραχάλιος όμως και το ΠΑΣΟΚ πάλι δεν μπορούν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση, ούτε τα κοράκια της εξουσίας δεν φτάνουν για να φτιάξουν συνδυασμό. Κάποιοι μιλάνε πάλι για Γαζή. Κάποιοι όμως αντιδρούν έντονα και τελικά το κεντρικό ΠΑΣΟΚ πιέζει και τελικά ο Καραχάλιος φτιάχνει ένα ψηφοδέλτιο (μισό από του Φουσέκη) και η Γαζή πάει για Αντιπεριφερειάρχης. Ο αδερφός του Ασημακόπουλου μπένει στο ψηφοδέλτιο του Φουσέκη. Η βουλευτίνα κάνει τα τυπικά.
Φουσέκης – Γαζή κατεβαίνουν να πάρουν την Φωκίδα και τον νέο Δήμο Δελφών μαζί. Τα κόμματα, οι μικροί πολιτικοί υποψήφιοι ,στον κόσμο τους. Σκιές της θεωρίας. Ο Καραχάλιος - Χειμάρας τα κοροΐδα . Σαμαράς - Παπανδρέου τα ανδρείκελα . Κοινά στοιχεία Φουσέκη – Γαζή , ο Φουσέκης «πρώην» εργαζόμενος της S&B και «τυφλός» στην προσβλητική στάση της Εταιρίας απέναντι σε Νόμους και Κράτος τουλάχιστον τα τέσσερα τελευταία χρόνια μαζί με την «αντιπολίτευση» Γαζή. Η Γαζή μεγαλωμένη και σπουδαγμένη με λεφτά της S&B. Ο πατέρας της δεξί χέρι του γνωστού πιά Ηλία Ηλιόπουλου και των αδερφών του. Κηδεμόνας του Οδυσσέα στα σχολεία που πήγαινε στην Αθήνα . Τα χρόνια πέρασαν, οι εγκληματίες πέθαναν ,τα απομεινάρια τους ζούσαν καλά μεχρι χθές. ΤΕΛΟΣ . Καλημέρα νέα νέα κοινωνία της Φωκίδας. Καλημέρα νέε Δήμε Δελφών.

17 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

"Τα μοίραζαν τρείς εκλεκτοί Υποψήφιοι του Φουσέκη με επικεφαλής τον Παπούλια"!
Δε ξέρω αν με γνωρίζεις!Δε γνωρίζω ποιος είσαι και τίνος τα συμφέροντα υπηρετείς! Αν με γνώριζες πάντως καλά, θα ήξερες ότι τέτοις πολιτικά άτιμη πράξη δεν είναι ούτε μέσα στη στάση ζωής μου ούτε στην πολιτική μου φιλοσοφία! Το έχω ψάξει τις τελευταίες ώρες και έχω μάθει την πηγή προέλευσης της "πληροφορίας"! Για λόγους πολιτικής ηθικής, ότι κι αν σημαίνει πλέον αυτή η φραση, θα μιλήσω μετά τις εκλογές!
Αν αυτό σημαίνει κάτι, σου λέω ότι ουδέποτε έλαβα δημόσιο αξίωμα και τα τρία παιδιά μου εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο για τα όσα γράφετε! Επιτέλους, κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους!

Ανώνυμος είπε...

-Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
-ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟ .
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ) ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΠΑΡΕΑΣ» ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ , ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 1981.
-ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΠ’ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΞΟΥΝ.
-ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.
-Ο Κος ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ,ΣΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ,ΤΟΥ 2006 ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η «ΠΡΩΗΝ» ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ) ,ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΒΩΞΙΤΗ ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ !!!!!(ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΣΩΣ) ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ Κο ΦΟΥΣΕΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ «ΕΘΙΞΕ» Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Κος ΠΑΠΠΑΣ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΒΡΩΜΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΜΕ.

delphi είπε...

Σαλωνίτη: Όλα όσα γράφτηκαν προέρχονται από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ευρύτατα και διασταυρώτηκαν μεταξύ τους από ανεξάρτητες πηγές. Ελπίζουμε να είναι αβάσιμες και να διαψευστούν. Επίσης και οι δύο κυρίως εμπλεκόμενοι έχουν εκλεχθεί και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να διαψεύσουν ή να επαληθεύσουν όλα αυτά εμπράκτως.

delphi είπε...

Ανών. 1: Ευχαριστούμε πολύ

delphi είπε...

Ανων. 2: Παρακαλούμε να μας στείλετε το άρθρο και στοιχεία, αν υπάρχουν

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Στο παραλήρημα του "Ανώνυμου" με τα κεφαλαία θα απαντήσω μόνο ως προς το πρώτο γιατί τα υπόλοιπα δεν τα κατάλαβα!
Αγαπητέ μου κύριε η πρόσληψή μου στην Αγροτική (για την οποία αναφέρθηκες και σε άλλο blog, άρα δεν είσαι για μένα τουλάχιστον τόσο ... ανώνυμος)έγινε με νόμο του Κράτους!Θυμάσαι τον έλεγαν νόμο του Κουτσόγιωργα, με μόρια!Μπορεί να τον θεωρείς ηλίθιο ή άδικο το νόμο, αλλά ήταν νόμος, αν αυτό σημαίνει κάτι για σένα! Μπήκα γιατί είχα τα περισσότερα!Τόσο απλά!Δεν εφαρμόστηκε έκτοτε, γιατί μπήκαν πολλοί, οι περισσότεροι, δεξιοί!
Και κάτι ακόμα: Δεν έκρυψα ποτέ τις απόψεις μου για θέματα που αφορούν στην περιοχή μας! Μπορεί να διαφωνούν κάποιοι με αυτές αλλά έχω το θάρρος της γνώμης και τη λέω, χωρίς να διεκδικό το αλάθητο! Τη δική σου επώνυμη γνώμη την αγνοούμε! Εμπρός λοιπόν, τώρα που ανοίγει ο διάλογος για τις όποιες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, σου δίνεται η ευκαιρία να σε ακούσουμε, επώνυμα, μέσα στο φως της ημέρας!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Delphi:
Από τα γραφόμενά σας, σχετικά με το ... σενάριο ότι μοίραζα ψηφοδέλτια του Περγαντά, αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον δε με γνωρίζετε! Γιατί αυτοί που με ξέρουν γελάνε με την ... πληροφορία!
Θεωρόντας ότι είστε καλής πίστεως συζητητές σας προκαλώ να βρεθούμε μαζί με εκείνους οι οποίοι, σύμφωνα με όσα γράφετε έχουν ... διασταυρώσει την πληροφορία και να μου δείξουν τα.. στοιχεία τους!
Ας δεχτούν κάποιοι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για μια εκλογή!Το αρνητικό για μένα αποτέλεσμα, νομίζω ότι το αποδεικνύει αυτό!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΩΝΙΤΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ (ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ) ΕΚΑΨΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ.
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΟ Ή ΕΜΜΕΣΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ , ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΙΛΙΑ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ.. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΘΟΥΝ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΠΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ (ΨΑΞΕ ,ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ). ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ TO ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΙΟΣ , ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΤΙ ΛΕΣ; ΕΔΩ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Η ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ , ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ Κ.Λ.Π.
ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ,ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ TO ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ.».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ,ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ «ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ». ΕΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 1981 ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥ 2006 ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ.. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΘΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυνος,9:57
Δεν ανήκω σ' εκείνους που τα γνωρίζουν όλα και έχουν άποψη για τα πάντα! Ότι έχω γράψει για την παρουσία των μεταλλευτικών επιχειρήσεων στο νομό μας, (κάποιοι επιμένουν να είναι απέναντι μόνο σε μία!),το έχω γράψει επώνυμα! Παρ' όλα αυτά στο βαθμό που αυτά τα οποία ανώνυμα ξεδιπλώνονται ως "Θεωρίες συνωμοσίας, έχουν βάση αλήθειας δε με εκφράζουν και τα κατακρίνω. Όμως, όπως γράφει και ο David Aaronovits στο βιβλίο του Voodoo Histories, « οι περισσότεροι θεωρητικοί συνωμοσίας δεν είναι παρά δυσλειτουργικοί φαντασιόπληκτοι, που ωθούνται από το τρίπτυχο δόξα, χρήμα, βλακεία»!

Υ.Γ. Ε, όχι και δεν έμαθε κανένας άλλος το νόμο "Κουτσόγιωργα" το γνωστό και ως νόμος με τα "μόρια"!
Νόμος 1320/83, ΦΕΚ 6 τεύχος πρώτο 11 Ιανουαρίου 1983.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΣΑΤΕ ΕΔΩ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΕΙΡΑ.
ΣΑΛΩΝΙΤΗ:
Ο ΝΟΜΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΤΗΚΕΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ , ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ «ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ» ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ David Aaron-ovits , Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ (ΔΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ) ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ) . ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ Κ.ΛΠ. .
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ (ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ) ΟΤΙ, ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΤΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΠΤΥΧΟΥ «δόξα, χρήμα, βλακεία» ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.
ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΥΠΑΙΝΙΧΘΗΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ «ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΥΤΟ , ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ (ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ). ΑΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.
ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ. ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ , ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΚΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. . ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 11:17
Ομολογώ ότι έμεινα "κάγκελο"! Σου παρουσιάζω ΦΕΚ, ελπίζω να γνωρίζεις τι σημαίνει κι εσύ μου γράφεις ότι την εποχή εκείνη οι διαγωνισμοί δεν έπερνα και πολύ δημοσιότητα! Λίγη, όμως, έπαιρναν;
Αυτό το τελευταίο με τη "φυλή των Εβραίων", με σακάτεψε!
Ό,τι πεις και ό,τι γράψεις μεγάλε!
Και συγνώμη για την ενόχληση!!!

Ανώνυμος είπε...

Πού μπορούσε ένας κάτοικος Φωκίδας να ενημερωθεί για ένα ΦΕΚ το 1984;
Πώς μπορούσε να ξέρει ένας κάτοικος Φωκίδας ότι δημοσιεύτηκε ένα ΦΕΚ που μπορεί να τον ενδιαφέρει ,το 1984;
Την αλήθεια την ξέρεις. Όλες οι προσλήψεις μέχρι σήμερα γινόντουσαν με «διαγωνισμούς» που πιό παλιά τους μάθαιναν μόνο οι κολλητοί . Γι’ αυτό το λόγο έγινε υποχρεωτικό με Νόμο να δημοσιεύονται σε εμπορικές εφημερίδες .
Και πάλι όμως παίζονταν παιχνίδια με μαϊμού φύλλα τοπικών εφημερίδων που αργούσαν να κυκλοφορήσουν και στο εντωμεταξύ περνούσε η προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών ή δεν κυκλοφορούσαν καθόλου,γι’ αυτό έγινε υποχρεωτικό με Νόμο να δημοσιεύονται σε τρεις εφημερίδες ,και τοπικές και Κεντρικές.
Και πάλι όμως παίζονταν παιχνίδια με δημοσίευση την Παρασκευή και λήξη προθεσμίας την Δευτέρα το μεσημέρι οπότε μόνο ο κολλητός ήταν εμπρόθεσμος πάλι. Μετά ήρθα το internet και έγινε υποχρεωτικό με Νόμο να δημοσιεύεται και εκεί στο site του κάθε φορέα μαζί με τις εφημερίδες.
Παρόλα αυτά ,και πάλι οι κολλητοί τα κατάφεραν και όλοι όσοι παρακολουθούν στοιχειωδώς ειδήσεις, άκουσαν φέτος για την «ΑΓΡΟΓΗ . Α.Ε» που δημοσίευσε μονο στο internet την Παρασκευή με λήξη την Δευτέρα το μεσημέρι και προσέλαβε όλους τους συγγενής των Υπουργών και υφυπουργών κ.λ.π. κομματόσκυλων , έναν μπάρμαν και μια κομμώτρια ή ότι άλλο ήταν. Και όλα αυτά 25 χρόνια μετά από τότε που η «λίγη» δημοσιότητα όπως λες , σε κατοχύρωσε ότι δεν ήταν ρουσφετολογική η πρόσληψή σου.
Η τρέχουσα Κυβέρνηση ,επιπλέον όλων των άλλων , έφτιαξε και το πρόγραμμα diavgeia.gov.gr και τίποτα δεν είναι έγκυρο αν δεν δημοσιευτεί και εκεί. Και βλέπουμε.
Και εσύ θες να μας πείς ότι το πρόβλημα των ρουσφετολογικών προσλήψεων που δεν έχει λυθεί 25 χρόνια μετά, με τόσες προσπάθειες δημοσιοποίησης των διαγωνισμών επιπλέον του ΦΕΚ , ήταν λυμένο για την περίπτωσή σου το 1984 με το ΦΕΚ μόνο ;
Πέρασε ο καιρός που ο κόσμος δεν ήξερε τι είναι ΦΕΚ και φαίνεται από το ειρωνικό σου ύφος ότι θεωρούσες προνομιούχο τον εαυτό σου που ήξερες.
Πάει , πέρασε η εποχή ,τελείωσε αυτό και δεν σε κατηγορεί κανείς γιατί έκανες τότε ότι έκαναν οι περισσότεροι Έλληνες, μην ζητάς όμως και ρέστα. Θα λένε όσοι το διαβάσουν ότι περνάς τον κόσμο για βλάκα. Αμόρφωτοι ήταν τότε οι άνθρωποι , όχι βλάκες ,και από το αποτέλεσμα στην περιοχή μας, οι μορφωμένοι δεν έχουν κανένα επίτευγμα που να τους τιμά. Αντιθέτως μάλιστα. Μάθε λοιπόν απο τον μεγάλο γιατί δεν ξέρεις και εκτίθεσε με αυτά που λές. Δεν χρειάζεται ευχαριστώ, δύο απορίες όμως:
Τόσα έχουν γραφτεί για τους φίλους σου ,σε αυτό κόλλησες; Για τα άλλα που τους ξεφτιλίζουν δεν έχεις να πείς τίποτα; Εσύ, ένας διευθυντής της Αγροτικής ;
Και αυτό με την "φυλή των Εβραίων" που σε σακάτεψε και «άρπαξες» τι ήταν , τι δεν ήξερες απ’ όλα αυτά ; Έχεις κάτι με τους ανθρώπους αυτούς;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 2:54
Γράφεις:"Πού μπορούσε ένας κάτοικος Φωκίδας να ενημερωθεί για ένα ΦΕΚ το 1984;"!
Και προφανώς επειδή θεώρησες πετυχημένη την ερώτηση, την επανέλαβες με άλλα λόγια για να την καταλάβουν και όσοι δεν κατάλαβαν:
"Πώς μπορούσε να ξέρει ένας κάτοικος Φωκίδας ότι δημοσιεύτηκε ένα ΦΕΚ που μπορεί να τον ενδιαφέρει ,το 1984;"!
Οι κάτοικοι της Φωκίδας, μαζί και άλλα 10 εκατομμύρια έλληνες, γνωρίζουν ότι όλοι, μα όλοι, οι νόμοι του ελληνικού Κράτους, δημοσιεύονται,στην "Εφημερίδα Της Κυβερνήσεως" το πρώτο φύλλο της οποίας τυπώθηκε στις 16/2/1833! Εκεί βρίσκει κανείς ότι τον ενδιαφέρει και έχει σχέση με τις πράξεις των Υπουργείων και της Δημόσιας Διοίκησης γενικώτερα.
Πληροφοριακά θα σου πω ότι η Φωκίδα του '83 και όχι του '84, όπως λαθεμένα γράφεις, δεν ήταν καμιά "μπανανία" ούτε οι κάτοικοί της ήταν "ιθαγενείς"!
Η Φωκίδα δεν ανακαλύφτηκε πρόσφατα και δεν την ανακάλυψε η γενιά σου! Υπάρχει εδώ και κάποιους αιώνες!
Ο "νόμος Κουτσόγιωργα" απασχόλησε για καιρό τις καθημερινές (εμπορικές τις αποκαλείς) εφημερίδες με κριτικές ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση της κάθε μιας!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ,κατάλαβα. Πριν πιάσεις εσύ δουλειά στην Αγροτική, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στην περιοχή , διάβασαν την σωστή μέρα όπως και εσύ την Εφημερίδα της Κυβέρνησης που εκδίδει το Εθνικό Τυπογραφείο στην Αθήνα ,κατάθεσαν και αυτοί τα χαρτιά τους εμπρόθεσμα και αξιοκρατικά επελέγης εσύ.
Αφού δεν μου λές εσύ πού θα μπορούσα να βρώ τότε, ή έστω και σήμερα, την Εφημερίδα της Κυβέρνησης στην Φωκίδα θα ρωτήσω και θα μάθω από αλλού. Η σιγουριά που το λές με κάνει να καταλάβω ότι όλοι όσοι θα διαβάσουν τις χαζές μου ερωτήσεις ξέρουν την απάντηση όπως και εσύ όποτε δεν θα τις επαναλάβω. Απλά θέλω να την διαβάζω και εγώ να ενημερώνομε .
Στα υπόλοιπα , είσαι εκτός θέματος.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Λοιπόν, φίλε μου για να τελειώνουμε, γιατί μάλλον έχεις πλήρη άγνοια των γεγονότων και ό,τι γράφεις το γνωρίζεις από πληροφορίες άλλων: Με το σχετικό νόμο μπήκαν στη Φωκίδα καμιά τριανταριά άτομα, σε διάφορες υπηρεσίες!Δύο από αυτά στην Αγροτική! Ένας πτυχιούχος και ένας του γυμνασίου.Το νόμο τον πληροφορήθηκαν και έκαναν τα χαρτιά τους μερικές εκατοντάδες στη Φωκίδα!
Ποιό είναι το πρόβλημά σου, για να καταλάβουμε δηλαδή!
Η επιμονή μου να συνεχίζω το διάλογο μαζί σου δεν έχει κάποια απολογητική διάθεση αλλά προσπαθώ να σε πείσω ότι όταν αναφέρεσαι σε κάποιο θέμα, πρέπει να είσαι διαβασμένος πάνω στο θέμα διαφορετικά εκτίθεσαι! Αλλά και αυτό δικαίωμα σου είναι!

delphi είπε...

Θεωρούμε ότι η συζήτηση έχει αναχθεί σε προσωπικό επίπεδο που δημιουργεί χωρίς λόγο εντάσεις και ελπίζοντας να δοθεί ένα τέλος σε αυτή, θα δημοσιεύσουμε ασχολίαστο, το άρθρο που μας στάλθηκε στην επόμενη ανάρτησή μας