Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Καλοκαιρινές αποκαλύψεις Νο3

Η τοπική κοινωνία πάντα διαφωνούσε με το Λαρνάκι και το εργοστάσιο βωξίτη. Η Πολιτεία οι Πολιτικοί και οι Αρμόδιοι Δημόσιοι Λειτουργοί πάντα την «πουλούσαν».

- 1971 -1972.

 Η τοπική κοινωνία της Ιτέας, απ’ αρχής διαφωνούσε ξεκάθαρα. Το 1971 τίθεται στο Λιμενικό Ταμείο της Ιτέας το αίτημα για το μπάζωμα στο Λαρνάκι. Οι κάτοικοι της Ιτέας αντιδρούν αρνητικά. Ο κόλπος είναι παραδοσιακός ψαρότοπος και οι περισσότεροι κάτοικοι γνωρίζουν την αξία του και ας μήν γνωρίζουν επιπλέον ότι αποτελεί σε μεσογειακή κλίμακα σοβαρό βιότοπο και σημείο αναπαραγωγής ψαριών (όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης για την κατασκευή του Ναυστάθμου του πολεμικού Ναυτικού στην Σαλαμίνα και όχι στην Ιτέα που ήταν μία από τις άλλες υποψήφιες περιοχές). Κατά την διαδικασία πιέσεων (από ποιους άραγε;) και άρνησης για το μπάζωμα, παραιτούνται διαδοχικά δύο Πρόεδροι του Λιμενικού Ταμείου για να υπογράψει τελικά κάποιος τρίτος (από ραδιοφωνική συνέντευξη κ. Σκαρίμπα). Ο κ. Μανδρέκας παίρνει μετάθεση ως εξορία (αν έχουμε συνδέσει σωστά τα στοιχεία) στο Καρπενήσι το οποίο την εποχή εκείνη ήταν πρακτικά τόπος εξορίας. Οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Δημοσίων Έργων της γνωστής Κυβέρνησης του 1972, υπογράφουν την με αρ. πρωτ. Γ.2895 28-1-1972 απόφαση «Χορήγησης άδειας χρήσεως ζώνης λιμένος Ιτέας εις Α.Ε.
ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» (http://karteria1.blogspot.com/2011/08/blog-post_23.html) όπου αναφέρεται στην μπαζωμένη επιφάνεια των 108.700 τ.μ.. Σε αυτή την απόφαση αναφέρει μαζί με τα άλλα ότι η πλατεία που θα δημιουργηθεί από προσχώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για την απόθεση μεταλλεύματος (παρ.1) και θέτει συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς κατά την χρήση της όπως στην Παρ.3 «…δεν θα θίγονται δικαιώματα τυχών παρακείμενων ιδιοκτησιών.».
Η τελευταία παράγραφος αναφέρει: «Δια της παρούσης εξουσιοδοτούμεν το Λιμενικό Ταμείο Ιτέας όπως, εν συνεργασία μετά του Υπολιμεναρχείου Ιτέας και υπο την παρακολούθησιν της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού Φωκίδας, μεριμνήση δια την εφαρμογή των ανωτέρω, ως και τον συνεχή έλεγχον επι του κατά πόσον τηρούνται οι προδιαληφθέντες όροι και μετά την αποπεράτωσιν του έργου.»
Η πιο πάνω απόφαση δεν έχει καμία σχέση με άδεια για την επιχωμάτωση της θάλασσας. Η εταιρία όμως, με κάποιων τις «πλάτες» μπάζωσε την θάλασσα παράνομα (αν δεν υπάρχει κάτι άλλο που με δική τους ευθύνη το κρύβουν). Οι κάτοικοι προφανώς παρακολουθούσαν σιωπηλοί και τρομοκρατημένοι από την επίδειξη διαπλοκής υπο του ισχύοντος «δημοκρατικού πολιτεύματος».
Ο διασυρμός των Πολιτικών (ντόπιων και κεντρικών) , της Πολιτείας και των αρμόδιων Δημόσιων Λειτουργών αρχίζει. (ή τουλάχιστον από τότε αρχίζουμε να τον καταγράφουμε).

-Ιούνιος 1983.

Η τοπική κοινωνία πάντα διαφωνούσε.
Το «δημοκρατικό», «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στην εξουσία. Για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία η εξουσία έχει βρεθεί σε «άλλα» χέρια και η κοινωνία της Ιτέας αντιδρά οργανωμένα στο έγκλημα του 1972. Ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Γ. Στάικος απευθύνεται στα αρμόδια υπουργεία και ζητά την ακύρωση της απόφασης του 1972 και «. . την άμεση διακοπή των εργασιών εγκαταστάσεως νέας μονάδας θραύσεως κοσκινίσεως μεταλλεύματος μέσα στο Λαρνάκι, την άμεση καθαίρεση και απομάκρυνση των δεξαμενών υγρών καυσίμων από την ζώνη λιμένος, την εντός τακτής και ευλόγου προθεσμίας απελευθέρωση της παραχωρηθείσης εκτάσεως και την επικύρωση της παραπάνω απόφασης της Λιμενικής Επιτροπής από το Νομάρχη.»
Τα Υπουργεία ζητάνε την απόφαση επικυρωμένη από τον Νομάρχη.
10-2-1984 συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας. Εισηγητής της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου για διακοπή της επέκτασης και απομάκρυνση των εγκαταστάσεων βωξίτη δίπλα από την Ιτέα είναι ο Πρόεδρος Λιμενικής Επιτροπής κ. Στάικος. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση κατά πλειοψηφία. Ο διορισμένος Νομάρχης κ. Καλκανδής της «δημοκρατικής» κυβέρνησης
του «Δημοκρατικού – Σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ ασελγεί έναντι της τοπικής κοινωνίας. Δεν επικυρώνει ποτέ την απόφαση και με αυθαίρετη δική του απόφαση μετά από 10 μήνες (1680/14-11-1984), εκτός Συμβουλίου, ακυρώνει την αίτηση ανάκλησης της Λιμενικής Επιτροπής προς τα Υπουργεία και καταδικάζει την Ιτέα για τα επόμενα χρόνια.
Ο διασυρμός των Πολιτικών (ντόπιων και κεντρικών) , της Πολιτείας και των αρμόδιων Δημόσιων Λειτουργών συνεχίζεται. Η Δημοκρατία δεν αποκαταστάθηκε το 1974.

-1984. 

Το θέμα των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι απασχολεί για πάνω από ένα χρόνο την Νομαρχία και μια σειρά υπουργεία. Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται ήδη από το 1981 στο Δελφικό Τοπίο . Οι εργασίες επέκτασης της ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ δεν έχουν πάρει την απαραίτητη έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι όποιες άδειες έχουν δοθεί είναι άκυρες. Κανένας Πολιτικός ή Δημόσιος λειτουργός δεν βλέπει την παρανομία εντός Δελφικού Τοπίου. Οι απαγορεύσεις του όμως, εφαρμόζονται αυστηρά για όλη την υπόλοιπη κοινωνία, για τα «κορόιδα», παρά την τεράστια πίεση που ασκεί στην αγορά η έντονη τάση τουριστικής ανάπτυξης. Το Δελφικό Τοπίο απαγορεύει εντελώς την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων εκτός σχεδίου πόλεως. Ο διορισμένος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ
αποκτά «συμπτωματικά» την ίδια περίοδο, ιδιόκτητη βίλα στο Γαλαξίδι. Ο διασυρμός των Πολιτικών (ντόπιων και κεντρικών) , της Πολιτείας και των αρμόδιων Δημόσιων Λειτουργών συνεχίζεται.

-1984.

Η τοπική κοινωνία πάντα διαφωνούσε. Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μπακογιάννης, με ευρεία άποψη και συγκεκριμένες προτάσεις για την ορθή εκμετάλλευση του βωξίτη (μέχρι και σήμερα), καταθέτει στην Βουλή των Ελλήνων στοιχεία για τον παγκόσμιας εμβέλειας εγκληματία, έμπορο ναρκωτικών και όπλων και συνεργάτη των Ναζί, Ηλία Ηλιόπουλο και τα αδέρφια του και αντιδρά για την δράση τους στην Φωκίδα με την εταιρία ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (ανάρτηση «Φωκίδα. Και τότε φτωχή και σήμερα φτωχή και όλοι ξέρουν το γιατί»
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το «δημοκρατικό – σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, παίρνει «συμπτωματικά» διαζύγιο από τον κ. Μπακογιάννη. Ο διασυρμός της Πολιτικής και των πολιτικών, συνεχίζεται.

-1984-2006. 

Οι αιρετοί της Φωκίδας συνεχίζουν να εμπαίζουν τους κατοίκους του Δελφικού Τοπίου ότι σύντομα θα συγκεκριμενοποιηθούν οι εκκρεμότητες και θα δοθεί επιτέλους η δυνατότητα κάποιας ανάπτυξης. Αποφάσεις το 1985, το 1991, το 1997 αλλά καμία οριστική λύση. Εκτός σχεδίου πόλεως απαγορεύεται οτιδήποτε. Οι επεκτάσεις σχεδίων πόλεως Ιτέας και Κίρρας εκκρεμούν μέχρι σήμερα (2011). Ολική απαγόρευση δηλαδή κάθε δυνατότητας ανάπτυξης άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. Στο μεταξύ οι θεματοφύλακες του Δελφικού Τοπίου «τυφλοί» όταν περνούν από το Λαρνάκι. Η S&B κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει χωρίς να ρωτάει και χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Αρμόδιοι για την καθυστέρηση των επεκτάσεων των σχεδίων πόλεως λόγω «τελειομανίας» οι ίδιοι που δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στο Λαρνάκι, ούτε σκόνη, ούτε παρανομίες. Ο διασυρμός των Πολιτικών (ντόπιων
και κεντρικών) , της Πολιτείας και των αρμόδιων Δημόσιων Λειτουργών συνεχίζεται.

- Άνοιξη του 2006.  

 Η τοπική κοινωνία πάντα διαφωνούσε με το Λαρνάκι. Ο Δήμαρχος Ιτέας κ. Εμμανουήλ καταθέτει παρατηρήσεις σε ΜΠΕ της S&B για εξόρυξη λίγο έξω από την Ιτέα, λίγο πιο πανω από το Λαρνάκι. Η μελέτη λέει ψέματα ότι η περιοχή δεν βρίσκεται εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου. Για μία ακόμα φορά αγνοεί εντελώς το Δελφικό Τοπίο. Ακολουθούν δημοσιεύματα που «άνοιγαν» το θέμα στην κοινωνία της Ιτέας και τελικά η αρχαιολογία ανακαλεί την αρχική έγκριση που δόθηκε «κατά λάθος». Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατάθεση των παρατηρήσεων του κ. Εμμανουήλ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ αποσύρουν την υποστήριξη στον κ. Εμμανουήλ για της επόμενες εκλογές λόγω «ιδεολογικής
απόκλισης» και τα δύο και όπως ήταν αναμενόμενο, χάνουν τις Δημοτικές εκλογές (αναλυτική αναφορά σε άρθρο επιστολή προς τον τότε πολλά υποσχόμενο Κο
Η δημόσια συζήτηση και πάλι γύρω από το Λαρνάκι. Πρόβλημα κανένα. Όλοι οι πολιτικοί τα βλέπουν όλα καλά. Ένας ακόμα που αντέδρασε και υπερασπίστηκε την ευνομία, την υγεία και την ανάπτυξη του τόπου, δεν ήταν κάν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ο διασυρμός της Πολιτείας της Πολιτικής και των αρμόδιων Πολιτικών, (ντόπιων και κεντρικών) συνεχίζεται.

-2011. 

Με την δημοσίευση της προαναφερόμενης άδειας του 1972, σήμερα, αποκαλύπτεται μία ακόμα σοβαρότατη πτυχή. Επι σαράντα χρόνια, μία εταιρία επικαλούταν ως δήθεν άδεια για το μπάζωμα ένα χαρτί που όχι μόνο δεν έλεγε κάτι τέτοιο αλλά και αυτό που έλεγε, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Δεν γνωρίζουμε να επιβλήθηκε ποτέ από το Λιμενικό Ταμείο ή το Υπολιμεναρχείο στην εταιρία να σταματήσει να ρυπαίνει με ανθυγιεινή σκόνη βωξίτη την δυτική Ιτέα. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, μετά από 40 χρόνια θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Μέχρι σήμερα, οι αρμόδιοι να ελέγχουν οτι «… δεν θα θίγονται δικαιώματα τυχών παρακείμενων ιδιοκτησιών.» δεν έκαναν ποτέ τίποτα. Η φράση «.., ως και τον συνεχή έλεγχον επι του κατά πόσον τηρούνται οι προδιαληφθέντες όροι..» αγνοείται παντελώς απ’ όλους. Στο Τοπικό της Ιτέας για το Λαρνάκι και στο αντίστοιχο Δημοτικό Συμβούλιο, οι περισσότεροι που προσπάθησαν να πουν κάτι πριν συμφωνήσουν με την ανανέωση της παραχώρησης του παράνομα μπαζωμένου γηπέδου στην S&B,
έθεσαν σαν απαραίτητο όρο την εφαρμογή και τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Σχεδόν κανένας όμως δεν απόρησε γιατί δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα και πώς θα υποχρεωθεί η σεσημασμένη αδιάφορη εταιρία να τους εφαρμόσει αύριο. Η ανευθυνότητα στο μεγαλείο της. Αρκεί που ήταν πιστοί στην παράταξη ή στο κόμμα τους και ας οδηγούν την αξιοπρέπειά τους στο «γκρεμό» και τον τόπο στο μαρασμό.
Αντιθέτως, το Υπολιμεναρχείο Ιτέας τιμά την S&B σε επίσημη τελετή στον μόλο της Ιτέας το καλοκαίρι του 2008 για κάποια προσφορά της στην Υπηρεσία και η φωτογραφία αποτυπώνεται (σαν το τρόπαιο του κυνηγού για κάποιους σκεπτικιστές) στην εφημερίδα της S&B. Η σκόνη εξακολουθεί να πνίγει την Ιτέα. Το Δελφικό Τοπίο εξακολουθεί να απαγορεύει κάθε ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στα «κορόιδα». Στο Λαρνάκι δεν βλέπει κανείς κανένα πρόβλημα. Ούτε σκόνη ούτε
καταπάτηση δελφικού Τοπίου.

Ο διασυρμός της Πολιτείας και των αρμόδιων Δημόσιων Λειτουργών
συνεχίζεται.

(συνεχίζεται )

Υ.Γ.
Η Πολιτεία και οι θεσμοί έχασαν τόσο πολύ την αξιοπρέπειά τους και το κύρος τους, που κατάντησαν να δέχονται φέτος (2011) μία ΜΠΕ της S&B για τις εγκαταστάσεις αυτές, που μαζί με τα άλλα ανεκδιήγητα που γράφει αναφέρει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ. Και οι αρμόδιοι σκέφτονται να απαντήσουν ευγενικά,
ίσως και θετικά και όσο προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, πέφτουν από την μια γκάφα στην άλλη (δες πρόταση δεντροφύτευσης στην ανάρτηση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ (ΜΈΡΟΣ 2ο)) Ο διασυρμός της Πολιτείας, των Πολιτικών, (ντόπιων και κεντρικών) και 
των αρμόδιων Δημόσιων Λειτουργών συνεχίζεται.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ; ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Τι λες βρε παιδί μου!
Τόση φτώχεια και τόση δυστυχία έχουν προκαλέσει, οι άθλιοι; Κι ο πατέρας σου γιατί άφησε το χωριό του και μαζεύτηκε στην Ιτιά της "φτώχειας" και της "δυστυχίας";
Σιγά μην ήταν το Λαρνάκι και υδροβιότος που συμβάλει στην ισορροπία του Παγκόσμιου οικοσυστήματος!
Σας προκαλώ και πάλι: Γράψτε τα ίδια και για τον τεράστιο χώρο που είναι τώρα το γήπεδο της Ιτιάς! Γιατί εμείς οι Ιτιώτες ξέρουμε ότι ΚΑΙ εκεί θάλασσα ήταν πριν μπαζωθεί!
Τολμάτε ή εκεί δε μιλάμε γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι "κακοί";

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ρε μεγάλε πόσοι Ιτιώτες ζούν απο τους "κακούς"; Ξέρεις πόσους κατοικους έχει η Ιτιά; Και αν το γηπεδο ήταν και αυτό θαλασσα κακώς μπαζώθηκε και αυτό. Δεν έβλαψε όμως στην συνέχεια με αυτά που γίνονταν σε αυτό και κανένας δεν θα βγεί να πουλάει τρέλα αν τεθεί θέμα για το ότι κακώς μπαζώθηκε. Όσο για την σημασία υδροβιοτοπων και του παγκοσμιου οικοσυστηματος άσε να μιλήσει κανένας άλλος που δεν ζεί σαν παράσιτο εις βάρος τους. Όχι πως δεν φέρνουμε όλοι κάποια ευθύνη αλλά όχι και τέτοιο θράσος. Για όλα τα υπόλοιπα, για τους ξεφτιλισμένους Δήμαρχους, Νομάρχες και Βουλευτές που μέχρι σήμερα λειτουργούν σαν «γενίτσαροι» , και την «καλή» εταιρία σου που μας «σεβάστηκε» τόσα χρόνια έχεις να πεις κάτι; Eίναι κάτι ψέματα ή μόνο η προστασία των υδροβιοτόπων σε ενδιαφέρει; Εδώ έχουν ξεφτιλιστεί όλοι και τους ετοιμάζει ο κόσμος για κλωτσές και εσύ πιάνεσε με τρίχες για να αλλάξεις θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και κάποιοι που βλάφτηκαν από το μπάζωμα του Γηπέδου! Τα ψάρια!
Αν είχανε "ξεφτιλιστεί όλοι τους" δε θα τους έβγαζε ο κόσμος κάθε τετραετία!
Κάποιος κάνει λάθος εδώ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 24,ΚΑΤΙ % ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ 50 €, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ "ΚΟΡΟΙΔΑ".
ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΤΑΝ; ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΟΛΟΙ. ΚΑΛΑ, ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.

-ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ 20 ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ = 3.000
-2.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΙΛΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ. ΕΠΙ 4 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ = 8.000
(ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΤΙ 1) ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ, ΓΑΖΗ Κ.Λ.Π. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ) ΚΑΙ 2) ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ «ΓΝΩΣΤΟ» ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΗΘΙΖΟΤΑΝ ΠΑΛΙΑ)
- 350 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ 4 ΨΗΦΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ = 1.400
(ΕΙΠΑΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ)
ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΟΛΩΝ 12.300 ΨΗΦΟΙ
ΠΗΡΑΝΕ : 8.000
ΜΠΑ, ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλαμένε, έχεις καταλάβει ότι με τις ηλιθιότητες που γράφεις υποτιμάς χιλιάδες ανθρώπους μονο και μόνο επειδή δε έχουν τρικυμία στο κρανίο που έχεις εσύ!
Σύνελθε παντογνώστη που κάνεις τώρα και εκλογές με τριγωνομετρία!
Βλάκα, ε βλάκα!
Και μετά παραπονιέσαι στους γύρω σου γιατί δε σε πήραν στην Εταιρεία!
Επειδή είσαι βλάκας δε σε πήρανε, δεν το κατάλαβες!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΟΜΩΣ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ,ΕΝΩ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
Ο "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ" NA ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΜΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜ. ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ";

Ανώνυμος είπε...

8:01 εχουμε νευρακια; γιατι; εκοψε η μαγιονεζα για τον αστακο;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11 και 29, είσαι γνώστης από ότι κατάλαβα και έχεις δίκιο σε ό, τι γράφεις! Σε όλα!!!
Εσύ 9 και 34 τραγούδα! Μας επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια εδώ και μήνες!
Επαναλαμβάνω:Αγώνα για ξεμπάζωμα του Γηπέδου θα κάνεις ή φοβάστε το ξύλο από όλους τους Ιτιώτες;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ ΡΕ 11:30,AN O 9:34 ΘΑ KANEIΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΜΠΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΞΕΜΠΑΖΩΜΑ. ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΜΠΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ; ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΡΙΞΑΝΕ ΕΞΩ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ;
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ, ΚΑΤΙ; ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΘΕΜΑ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΟΤΙ ΕΚΟΨΕ Η ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο 9:34 Ή ΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΚΑΣΕ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

11 και 54, είσαι ο ίδιος σε όλα τα σχόλια αλλά ένα έχω να σου πω:
Κατάλαβες τι λέω και σε πονάει!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:30, ξεκίνα εσύ αγώνα για το ξεμπάζωμα στο γήπεδο και βλέπεις αν σε ακολουθήσουμε. Εγώ συμφωνώ και ξέρω πολλούς που θα συμφωνήσουν μαζί σου. Και αυτοί για το Λαρνάκι 100 ξεκινήσανε, μην κοιτάς που τελικά βρέθηκαν να εκφράζουν όλη την Ιτιά και τα περίχωρα (εκτός των αναμενόμενων εξαιρέσεων που τους έκοψε η μαγιονέζα για τον αστακό - καλό-). Μήπως όμως δεν σε αφήσουν να μιλήσεις ούτε για αυτό διότι αποτελεί γήπεδο επίδειξης ελεημοσύνης στους «βρώμικους τεμπέληδες ντόπιους» (κατά την άποψη κύκλων στελεχών μεγάλης εταιρίας της περιοχής) που δεν αξιώθηκαν να το φτιάξουν μόνοι τους παρότι τόσα χρόνια είχανε να εκμεταλλευτούν το λιμάνι των Δελφών; Χώρια που θέλει και ο Μυτιληναίος τους Γαλλικούς μόλους για να δένει τον «Παρνασσο2» και να φέρει την κόκκινη σκόνη στα 650 στρέμματα που θα αγοράσει αν δοθούν οι άδειες. Όσο για το ξύλο από όλους τους Ιτιώτες αν θα πέσει, θα εκτονώσει και κακά απωθημένα του 70 γι’ αυτό μην το μελετάς μπας και το γλυτώσουν οι χαζοί που νομίζουν ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει.

Ανώνυμος είπε...

12 και 26, μου αρέσετε!Ζήτε στον κόσμο σας και νομίζετε ότι όλοι οι άλλοι γυρίζουν γύρω από εσάς!
Για ξεκινήστε μια πορε'ια προς το Λαρνάκι!Όσοι σας ακολουθήσουν είναι με σας όλοι οι άλλοι που δε θα ακολουθήσουν όχι!
Ή μήπως θα τους πούμε "τσιράκια της Εταιρείας"!!!

Ανώνυμος είπε...

2 και00 νοσταλγείς τις εποχές που οι ρουφιάνοι έγραφαν στα μπλοκάκια όποιων τολμούσε να μιλήσει, τα πρωτοπαλίκαρα των εμπόρων ναρκωτικών ασκούσανε τακτικές υποταγής των κατακτημένων όπως το να πηδάνε τις γυναίκες των αδύναμων και να καυχιόνται μετά για παραδειγματισμό και οι πεθαμένοι στις στοές κόστιζαν μόνο κάτι ψίχουλα στις χήρες. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ζουν ακόμα άνθρωποι που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις όλων αυτών;
Και Θέλεις μήπως να μας πεις ότι οι Ιτιώτες θέλουν αυτά τα χάλια; Δεν πας να πεις στους νενέκους του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν τόλμησαν να πάρουν απόφαση για το μπαζωμένο και γιατί προτίμησαν να μην συζητήσουν καν το θέμα της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο; Οι ελάχιστοι που έχουν πάρει θέση έχουν ξεχωρίσει ήδη, οι υπόλοιποι, ο Δήμαρχος και η αντιδήμαρχος γιατί κάνουν τον ηλίθιο; Δεν τους λες μιας και δουλεύετε στο ίδιο αφεντικό να τολμήσουν να κάνουν μια δημόσια συζήτηση; Δεν βγαίνεις εσύ να προκαλέσεις μία δημόσια συζήτηση σε ένα καφενείο που κάνετε την προπαγάνδα σας σε όποιους γέροντες δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και μόλις δείτε κανένα διαβασμένο αλλάζετε και λέτε για μαργαρίτες και ζουμπούλια. Αυτοί ξέρουν γιατί το βουλώνουν, εσύ κακομοίρη δεν έχεις καταλάβει ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω! ο "διαβασμένος", είσαι εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Πιθανότατα όχι, εσύ τι ρόλο παίζεις;