Κυριακή 17 Απριλίου 2011

"Μυστικός Δείπνος"


Πολλά παίζονται και θα παιχτούν στην χώρα μας. Κύριοι παίχτες οι γνωστοί - γνωστοί (εκ του γνωστοί - άγνωστοι προβοκάτορες με τις μολότοφ). Αυτοί όμως δεν παίζουν με κάποια σημειακά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αυτοκίνητο) κάποιου άτυχου πολίτη που πάρκαρε τυχαία σε ακατάλληλο σημείο. Αυτοί οι γνωστοί - γνωστοί χειρίζονται το μέλλον όλων μας μέσα απο τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια.
Είναι άπληστοι; Ποιος τους ξέρει προσωπικά. Τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα δρουν «άπληστα»; Ανέκδοτο είπα. Οι ίδιοι να μην ξέρουν τι γίνεται και πώς κερδίζονται τα λεφτά από τα οποία ζούν; Ποιος να ξέρει;
Να πούμε για τον κ. Σόρος που χρηματοδοτεί εδώ και δεκαετίες την αναγνώριση της Μακεδονίας του Μέγα Αλεξάντροβιτς και του Βουκεφάλοφ (αλλουνού αλλά καλό); Θα μπορούσε το πρόβλημα να έχει λυθεί στην πραγματική του βάση εδώ και χρόνια αλλά ο κ. Σόρος χρηματοδοτούσε ακόμα πιο πολλά χρόνια πριν ξυπνήσουμε εμείς τον αλυτρωτισμό των τοπικών ηλιθίων των Σκοπίων. Στόχος του ίσως ο
περιβόητος  χρυσός της Χαλκιδικής τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του οποίου είχε κάποτε η εταιρία του αδερφού του (όταν τον έστειλαν από εκεί που ήρθε οι κάτοικοι της περιοχής). Τα εθνικιστικά ιδρύματα των Σκοπίων, φυσικά, εξακολουθούν να παίρνουν χρήματα από τον Σόρος και ένα μεγάλο δυναμικό της χώρας μας είχε και έχει σαν σοβαρό πρόβλημα για να ασχοληθεί, το «θέμα της ονομασίας». «Συμπτωματικά», το προσόν αυτού του ανθρώπου είναι οτι ξέρει να επενδύει στο «μέλλον».Την ίδια εποχή, που οι Έλληνες παρακολουθούσαν με αγωνία το «θέμα της ονομασίας», κάποιοι «φίλοι» του με τους οποίους έτρωγε μαζί παλιότερα, «συμπτωματικά», λήστευαν την Ελλάδα. Πολλές γενιές από τα γειτονόπουλα έχουν ποτιστεί δηλητήριο, δεν θα ησυχάσουν αν δεν απελευθερωθεί το σκλαβωμένο από τους κακούς Έλληνες νότιο κομμάτι της χώρας τους. Θα τα βρούμε  μπροστά μας όλα αυτά αλλά τώρα έχουμε την κρίση. Και πάλι το αναβάλουμε να ασχοληθούμε με το θέμα «συμπτωματικά».Τώρα με την κρίση, αυτός ο ίδιος ο Σόρος έρχεται «συμπτωματικά» να μας σώσει.
Θα μας σώσει λοιπόν και για αντάλλαγμα θα πάρει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Όχι την ιδιοκτησία. Την εκμετάλλευση για καμία πεντακοσαριά χρονάκια. Σας φαίνονται πολλά; Άντε επειδή έχει καλή καρδιά θα τα κάνει 100, ίσως και λιγότερα.Μην «μπει μέσα» κιόλας ο άνθρωπος. Ψυχικό θα κάνει, για να μας δώσει να ξεπληρώσουμε τους τόκους από τα δάνεια που μας έχει δώσει ο ίδιος με άλλο όνομα. Ποια δάνεια; Αυτά που τα έβαλαν στην τσέπη τους αυτοί με τους οποίους έτρωγε μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Αυτοί που είπαμε πιο πρίν. Δεν θα μας φτάσουν φυσικά να ξεχρεώσουμε. Όχι. Μια ανάσα για μερικά χρόνια μόνο όταν φτάσουμε στο «αμήν». Δεν θα τα πάρει όλα με μιας. Ξέρει. Μας έχει μελετήσει. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αντιληφθούμε ότι όταν κάποιος σου συμπεριφέρεται σαν κατακτητής, δεν παίζει ρόλο τι γλώσσα μιλάει, ούτε από ποια κερκόπορτα μπήκε, ούτε ποιος-οι ήταν ο Εφιάλτης που του άνοιξε. Δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατά τα άλλα μικρή και αδύναμη Ελλάδα που αντιμετώπισαν οι Γερμανοί το 40 ούτε ο κάθε Εφιάλτης θέλει να φανταστεί ότι οι συμπατριώτες του θα τον δουν σαν Εφιάλτη. Γιατί τότε θα ζήσει τον δικό του εφιάλτη. Ο κύριος αυτός λοιπόν έχει κάνει πολλά περισσότερα και προκλητικότερα σε άλλες περιοχές του κόσμου αλλά τελικά αυτός έχει το χρήμα και όλοι οι δουλοπρεπείς υποκλίνονται στο πέρασμά του. 
Αύριο θα μας «σώσει» λοιπόν. Όχι προσωπικά. Αυτός χρηματοδοτεί τους σωτήρες.
Δεν «λερώνει» τα χέρια του. Έχει άλλους για αυτή τη δουλειά. Παντού υπάρχουν τέτοιοι.
Πιο κοντά σε εμάς. Να πούμε για τον δικό μας κ. Μυτιληναίο. Όταν γέμισε το ρήγμα του Κορινθιακού στο οποίο έριχναν την κόκκινη λάσπη, οι Γάλλοι πούλησαν το εργοστάσιο. Δεν το πούλησαν χρεωμένο, ούτε ζημιογόνο. Το πούλησαν «ληγμένο». Ποιος το αγόρασε και έβγαλε λεφτά από το «ληγμένο»; Τις επιπτώσεις της λειτουργίας του με την συνέχιση ρίψης της λάσπης δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής. Όποιος έχει μελετήσει και κατανοήσει την τεράστια καταστροφή που έχει προκαλέσει η κόκκινη λάσπη στον δικό μας Κορινθιακό δεν έχει καμία αμφιβολία για την απληστία των επιχειρηματικών συμφερόντων του  κ. Μυτιληναίου. 
Για τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Κυριακόπουλου δεν θα πούμε. Τους έχουμε αφιερώσει μεγάλο μέρος των αναρτήσεων. Και αυτός έχει και μία δικαιολογία. Έτσι τα βρήκε και τότε που φτιάχτηκαν δεν απασχολούσε και κανέναν το περιβάλλον. Φυσικά δεν έκανε και καμία αλλαγή. Όπου βρίσκουν, τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, τα κάνουν. Τα πιο πολλά απο αυτά τα περίεργα, φυσικά, γίνονται συγκαλυμμένα στα όρια και στα παράθυρα των Νόμων. Η αλήθεια αποκαλύπτεται μόνο όταν
κάποιοι «ψευτοοικολόγοι», «υστερόβουλοι συκοφάντες», αφιερώσουν χρόνο και ψυχή και ψάξουν προσεκτικά ή όταν τα αποτελέσματα της καταστροφής «βγάλουν μάτια». Αλλά οι κυβερνώντες ποτέ δεν φροντίζουν να μην ξανασυμβεί.
Κουμπάροι, «κολλητοί», χρηματοδότες του κόμματος οι «ένοχοι», πάντα την βγάζουν καθαρή. Ακόμα και όταν κρίνονται ένοχοι από δικαστήρια. Δεν το προβλέπει ο Νόμος να τους «κόψει τα πόδια» να μην το ξανακάνουν. Ούτε υπάρχει «βεβαρημένο παραβατικό παρελθόν» για τις εταιρίες. Άντε άμα ξεμπροστιαστούνε να απολύσουν τον Διευθυντή (από την μία περιοχή και να τον προσλάβει ο όμοιός τους σε μία άλλη). Άντε τώρα να ζητήσεις τα ρέστα από τον Δικαστή και από την Δικαιοσύνη.
Παίρνουν και παράταση για την εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων όπως αυτή του «πράσινου» κ. Περγαντά για την συνέχιση ρίψης κόκκινης λάσπης για δύο ακόμα χρόνια μετά την απόφαση του 2009. Και βλέπουμε αν θα σταματήσει εντελώς τέλος του 2011. Αφού ο «πράσινος» Πρωθυπουργός του ακολουθεί με αυξημένο ζήλο το δρόμο των προκατόχων του, μπορεί ο κ. Περγαντάς να δώσει και άλλη παράταση στο τέλος του χρόνου. Και ας έχουμε ήδη να καταγράφουμε τις πρώτες ενδείξεις νέκρωσης του Κορινθιακού με δεκάδες νεκρά δελφίνια «από άγνωστο λόγο».
«Συμπτωματικά» να πούμε ότι όταν μία επιχείρηση βγάζει λεφτά επειδή «φίλοι» πολιτικοί συγκαλύπτουν παρανομίες ή ακόμη χειρότερα φτιάχνουν Νόμους στα μέτρα της κατά παράβαση βασικών αξιών και της λογικής, όταν μία επιχείρηση βγάζει λεφτά αλλά από την δράση της απαξιώνει την απλή οικονομική αξία της Δημόσιας γης στην περιοχή που δραστηριοποιείται , τότε αυτή η επιχείρηση είναι μια κρατικοδίαιτη επιχείρηση (έχουμε ένα μεγάλο σχετικό κείμενο στη διάθεσή μας). Είναι από αυτές τις επιχειρήσεις των «κολλητών» που η ψευδαίσθηση παραγωγικότητας που παρείχαν στην Ελλάδα τόσα χρόνια είναι από τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας. Επιχειρήσεις που παράγουν λεφτά επειδή τους επιτρέπεται να εκποιούν την ίδια την Ελλάδα λίγο λίγο. Γιατί όταν ισοπεδώσεις τα βουνά της Φωκίδας, της Χαλκιδικής της Θράκης, των νησιών και όσης Ελληνικής γης έχει «σπάνια μέταλλα» και ορυκτά, δηλαδή σχεδόν όλης, όταν νεκρώσεις τον Κορινθιακό τις λίμνες και τους κόλπους από τα βιομηχανικά απόβλητα, και 100 και 1000 χρόνια να πάρει αυτό, έχεις ζήσει καταστρέφοντας την Ελλάδα. Σαν παράσιτο. Αυτό αφορά εμάς τους απλούς ανθρώπους. Για του «άλλους», ίσως να φταίει η μυρωδιά από το «σάπιο» που πάντα τραβάει τα «κοράκια». Ένα είναι σίγουρο, «πτώμα» δεν υπάρχει και μόνο η απροσεξία της απληστίας μπορεί να τα κάνει να ζυγώσουν. Ούτε καλά θα περάσουν, ούτε θα «φάνε».Και οι μισοί να φύγουμε για μετανάστες, όλοι αντιπαθούν τα «κοράκια». Γιατί όλη αυτή η αναφορά;
Ίσως και εντελώς άστοχα. Ίσως «συμπτωματικά».

Συμπτωματικά για να έχουμε και κάτι να διαβάζουμε, βγαλμένο από τα σχόλια * αυτό που ακολουθεί και πολύ θα θέλαμε να είναι ένα καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο ή να μαθαίναμε τουλάχιστον ότι ο Πρωθυπουργός θα πει έστω και ένα «όχι» σε όσα συμφωνήθηκαν στο τραπέζι αυτό**. Καλοί άνθρωποι όλοι τους αλλά κερδοσκόποι ρε γαμώτο.

Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό


Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό
Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ),Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.
Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, συζητήθηκε η είσοδος funds που ελέγχει ο Σόρος στην Ελληνική αγορά για εξαγορές φιλέτων που πρόκειται να εκποιηθούν, αλλά και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, με εξαγορές μέσω του Χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύΚυριακόπουλου και Μυτιληναίου για επενδύσεις στον τομέα του αλουμινίου.
Ιδιαίτερο ρόλο στη συνάντηση φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Στέλιος Ζαβός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε καλέσει τον Σόρος στην Αθηναϊκή Λέσχηγια διάλεξη στα τέλη του 2009, αλλά και ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου στη Βασιλίσσης Σοφίας 39, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες αφούτου είχε αναλάβει πρωθυπουργός.
Ο Ζαβός, συχνός συνδαιτυμόνας του Τζόζεφ Στίγκλιτζ, φίλου επίσης του Πρωθυπουργού, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του ΤζορτζΣόρος, ο οποίος πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον ΓιώργοΠαπανδρέου- όλοι αναρωτιόμασταν γιατί...
Είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.
Η ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ίσως δίνει απαντήσεις και για ένα τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων που καταστρώθηκαν στο δείπνο με τον Σόρος.
Φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το Γ. Παπανδρέου, ενώ στο ΔΣ της Zeus Capital Partners συμμετέχουν οι κ. Ν. ΤσακοςΠ. Παππάς και οι εφοπλιστές Ε. Βιδάλης και Κ. Πετρόπουλος

newpost.gr/



* Στο θέμα αυτό έγιναν αναφορές και από http://iteanews.blogspot.com/2011/04/blog-post_9168.html και
http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/04/16/kolpo/

** Μάλλον απίθανο αν το τραπέζι συνδυαστεί με όσα προηγήθηκαν :
http://www.paraskevi13.com/?p=4804 και http://www.antinews.gr/2011/04/06/95193/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ετοιμάζουν άραγε για την περιοχή μας και πως σχετίζεται αυτό με τοπικούς παράγοντες και την πρεμούρα για την παραχώρηση του Λαρνακιού;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς το τελευταίο μισό αιώνα, έκαναν επενδύσεις τα αφεντικά σου και προκόψαμε. Ρε μάστε τα από δώ που θα μας πείτε ότι χρωστάμε κιόλας. Ο Κυριακόπουλος έγινε μεγάλος και τρανός από την καταστροφή του Παρνασσού, της Γκιώνας και της Μήλου και ο Μυτιληναίος από την καταστροφή του Κορινθιακού. Όποιος είναι ζώο (όπως σκύλος) ας τους κουνάει χαρούμενα την ουρά του όταν του ρίχνουν το κοκαλάκι του. Οι υπόλοιποι τους καταλάβαμε πολύ καλά. Αν θέλουν να μείνουν, να σεβαστούν τον τόπο και να αφήσουν τις αλητείες, τα λαδώματα των λιγδοπόντικων των πολιτικών μας, να μαζέψουν τα παπαγαλάκια τους γιατί πολύ μας τα ζαλίσανε , τα αυτιά, και να αφήσουν τον τόπο να προκόψει όπως του αξίζει και όπως μπορεί. Μας θάβανε και τα τσεπώνανε τόσα χρόνια αλλά τώρα καλά θα κάνουνε να μαζευτούνε στην γωνία. Αν χωράνε να μείνουν. Θα έρθουν τώρα, που μας έχουν χρεοκοπήσει εσκεμμένα τα τσιράκια τους, να μας δώσουν κανένα δώρο να βγάλουμε το μήνα και νομίζουν ότι θα προσκυνήσουμε. Τέλος σκυλάκο, ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ.
ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ.
"ΚΑΤΟΥΡΑ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑ ΜΕΣΑ.."

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και οι φτερωτοί παπαγάλοι μαθαίνουν κατά καιρούς καμία νέα λεξούλα. Εσύ όλο τα ίδια και τα ίδια; Στον δάσκαλο γρήγορα να σου μάθει κανένα καινούργιο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΘΑΙΝΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

3:32 Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί

Ανώνυμος είπε...

Ποιός απο τους πρωταγωνιστές των ημερών ήταν Ρήγας στα νιάτα του;;;;; Πώς τον λένε να δεις;;;; Που είναι θερμός υποστηρικτής και φίλος των μεγάλων επενδυτών θα μας σώσουν και τώρα όπως τόσα χρόνια;;;; Πώς το λένε γαμώτο, το ξεχνάω συνέχεια.! Αυτός που τον λένε όλοι « ο υπάλληλος των βωξιτών» ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΘΙΞΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ;