Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ... ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΑ

Βλέποντας να δικαιώνονται παραθέτουμε δύο κείμενα που βρήκαμε δημοσιευμένα πριν λίγο καιρό:

----------------------Άμφισσα 19-12-2010


Στις 15-12-2010 συνεδρίασε χωρίς να συνεδριάσει το απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Νομού μας. Αναβλήθηκε για τη Τρίτη 21-12-2010 με τα ίδια θέματα. Μικρή λεπτομέρεια (!!!) αποτελεί το γεγονός ότι την Κυριακή 19-12-2010 ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με δήμαρχο πλέον τον νυν Νομάρχη. Αποτελεί επομένως σχήμα οξύμωρο το παλιό να επικαλύπτει το καινούργιο και μάλιστα όταν η πλειοψηφία του νέου Δ. Σ. ουσιαστικά ντύνεται με τα ίδια χρώματα, πράγμα που προοιωνίζει και τα ίδια αρώματα (ή μήπως ΟΧΙ και για αυτό το λόγο προσπαθούν να το επικαλύψουν με το παλαιό;) Μήπως δεν θέλουν το νέο όργανο να ξεκινήσει την θητεία του με μια απόφαση βαρίδι για το μέλλον της περιοχής (9.000.000 τ.μ στο έλεος των εξορυκτικών επιχειρήσεων) και προσπαθούν απλά να φορτώσουν τη «βρώμικη δουλειά» στο απερχόμενο όργανο δίνοντας υπόσταση στη λαϊκή έκφραση «θεός σχωρέστους» & «ο νεκρός δεδικαίωται»? 
Ό,τι εκ των δύο και να συμβαίνει ελπίζοντας πως θα επικρατήσει η απλή λογική η οποία επιτάσσει πέρα από τα τυπικά να «κρατιέται» η ουσία περιμένουμε την Τρίτη … Η παρέμβαση μας αυτή βέβαια δεν έχει μοναδικό στόχο τα παραπάνω. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η τοποθέτηση εκ μέρους της πλειοψηφίας, τόσο του κ. Νομάρχη όσο και του Προέδρου του Ν.Σ. Ναι κ. Νομάρχα. Σας ψήφισε ο λαός. Η ψήφος αυτή όμως να ξέρετε ότι δεν αποτελεί ούτε εισιτήριο διαρκείας ούτε και πολλαπλών διαδρομών. Με την ίδια λογική, που αποπνέει μια αίσθηση αλαζονείας, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει δικαίωμα να φέρνει νόμους και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τους αποδέχονται γιατί τους ψήφισε η πλειοψηφία.
 Καταλήγουμε επομένως στην κατάργηση της δημοκρατίας στο όνομα της πλειοψηφίας μια φορά στα 4-5 χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος αυτό το πολίτευμα λέγεται ολιγαρχία. Αν κάνω λάθος, ονομάστε το όπως θέλετε. 
Ναι κ. πρόεδρε του Ν.Σ. Θα … δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης… Ξέρετε το Μεξικό έχει πνιγεί στο πετρέλαιο. Η Λιβερία  επίσης. Η Ν. Αφρική στα διαμάντια και στο χρυσό. Η Χιλή στο χαλκό.
Εταιρείες με διαδικασίες φαστ τρακ εκμεταλλεύονται τον ορυκτό
πλούτο. Και λοιπόν; Ο ΚΟΣΜΟΣ εκεί λιμοκτονεί, εκπορνεύεται, ζητιανεύει, εμπορεύεται ναρκωτικά, γίνεται οικονομικός μετανάστης. 
Καταλαβαίνω πως αυτήν την εικόνα κανείς από μας κι εσάς δεν την θέλει, αλλά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος πάντοτε με τις καλύτερες προθέσεις.

Βανδώρος Χρήστος
Γραμματέας ΤΔΕ ΠΕΤ ΟΤΕ Ν. Φωκίδας.
Μέλος κεντρικού Δ.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ

----------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ"

Την Τετάρτη 15/12/2010 το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο του νομού μας προσπαθεί να ντυθεί πρώιμος Αι Βασίλης και να μοιράσει δώρα. 
Όχι βέβαια για τους εργαζόμενους της περιοχής που θα είναι απεργοί με αβέβαιο παρόν και επισφαλές μέλλον. 
Όχι βέβαια για την άνεργη νεολαία μας. Όχι βέβαια για τους ελαιοπαραγωγούς που βλέπουν συνεχώς τον κόπο τους να εξανεμίζεται. Όχι βέβαια για τις καταρρέουσες υποδομές της περιοχής και τη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών δομών.

Πέρα από κάθε όριο κοινωνικής νομιμότητας ο απερχόμενος Νομάρχης, λίγες μόνο μέρες πριν πάψει να υπάρχει η Νομαρχία, συγκαλεί Συμβούλιο με ημερήσια διάταξη 24 θεμάτων από τα οποία 16 αφορούν γνωμοδοτήσεις για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε εργασίες κοιτασμάτων βωξίτη και εγκατάστασης αιολικών πάρκων.

Οι «Πολίτες στο Προσκήνιο» απευθυνόμαστε σε κάθε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και ζητάμε αναλαμβάνοντας ο καθένας τη προσωπική του ευθύνη, να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα, να μην συναινέσουν στην παραπέρα υποβάθμιση του τόπου τώρα στο τέλος της θητείας τους. Ειδάλλως μετά από ένα δύο τέτοια νομαρχιακά – δημαρχιακά συμβούλια σίγουρα θα έχουμε ξεμπερδέψει με τη Γκιώνα, με τον οικοτουρισμό, την ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και άλλα «αμαρτωλά και επιζήμια» για το επιχειρείν ζιζάνια. Καλούμε κάθε πολίτη να δείξει με κάθε τρόπο την αντίθεση του σε λογικές και πρακτικές που υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Οι Αξίες έχουν και Αρχές

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…
-----------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: