Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ουράνιο και παιδιά

Όταν κάποιος από εμάς δεν έχει τις ανάλογες επιστημονικές γνώσεις, σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα όταν δύο διαφορετικές πλευρές που διαφωνούν σε ένα θέμα, επικαλούνται και οι δύο επιστημονικές μελέτες για να στηρίξουν την θέση τους. Σε κάθε περίπτωση, όταν δυο μελέτες είναι πράγματι επιστημονικές, δεν θα πρέπει να λένε αντίθετα πράγματα. Στη περίπτωση με το καυτό θέμα της εποχής στην Ιτέα, το Λαρνάκι, έχουμε ήδη αναφέρει ότι από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και τις επισημάνσεις που μας έχετε στείλει, δέν προκύπτει ότι υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που διαφωνούν μεταξύ τους.
Εάν κάποιοι επιμένουν ότι κάποια από τις αναφερόμενες μελέτες λέει ψέματα, τότε σίγουρα υπάρχει κάποιος ψεύτης στην υπόθεση. Την στιγμή δε που το θέμα αφορά υγεία ανθρώπων αδιακρίτως ηλικίας και πιθανές θανατηφόρες επιπτώσεις, ο ψεύτης και αυτός που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την συζήτηση λέγοντας την μισή αλήθεια, μπορεί να γίνει εγκληματίας (εφόσον υπάρχει πράγματι πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει έστω και το θάνατο ενός ανθρώπου, ένα χρόνο πριν την ώρα του, σε χίλια χρόνια).
Εμείς τα συμπεράσματά μας τα έχουμε βγάλει έχοντας λάβει υπ’ όψη πλήθος στοιχείων που μας έχουν σταλεί και τα οποία θα αναρτήσουμε σύντομα. Η μελέτη για μόλυνση για ραδιενέργεια της περιοχής υπάρχει και όσο οι θιγόμενοι δεν κάνουν κάποια ξεκάθαρη κίνηση που να κάνει τους υπεύθυνους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για το λάθος τους, η εταιρία, οι άνθρωποί της, αλλά κυρίως οι αιρετοί της περιοχής και η Πολιτεία θα βυθίζονται όλο και περισσότερο στην ανυποληψία.
Ακολουθεί ένα δημοσίευμα από άλλη περιοχή του κόσμου, όπου κάποια δραστηριότητα άσχετη με την ραδιενέργεια, με χρήση ραδιενεργών υλικών «ασφαλών ραδιενεργά προς χρήση», έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο λόγος. Ένα θερμοηλεκρικό εργοστάσιο που καίει άνθρακα. Ο άνθρακας, πιθανότατα ορυκτός, μαζί με όλα τα άλλα έχει και ιχνοστοιχεία ουρανίου. Φυσιολογικά πράγματα. Εκεί είναι «τρίτος κόσμος».
Κλείνοντας θα αναφέρουμε μία πολύ εύστοχη παρατήρηση. «Η ζωή ενός άγνωστου ανθρώπου για τους Ανθρώπους είναι ανεκτίμητης αξίας. Ο θάνατος ενός άγνωστου ανθρώπου για τα δίποδα ανθρωπόμορφα θηλαστικά, είναι ένας λιγότερος ανταγωνιστής για την διαθέσιμη τροφή.»






Δεν υπάρχουν σχόλια: