Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΧΟΙΝΑ: "ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 155/2011 ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ - ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ"

Από το Iteanews

==================================

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΧΟΙΝΑ: "ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 155/2011 ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ - ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ"

Parnassos7
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Καραϊσκάκη 103 Ιτέα Φωκίδος
Τηλ.             22650-32101       ΦΑΞ 22650-34159
Κιν.             6944-334172       email: sschi@tee.gr
ΠΡΟΣ
1) Κυρία Αφροδίτη Παπαθανάση Βουλευτή Φωκίδος
2) Κυρία Γιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
3) Περιφερειακούς Συμβούλους Νομού Φωκίδας
4) Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δελφών

“Κοινοποίηση του υπ΄ αρίθμ. 155/2011 Βουλεύματος σχετικά με τα όσα έχουν διαδραματιστεί στον Παρνασσό στη θέση ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ”
Η τοπική ημερήσια εφημερίδα «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ», στο φύλλο του Σαββατοκύριακου (04-05/06/2011), με πρωτοσέλιδο τίτλο αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Δημάρχου Δελφών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου του, ότι καταβάλλεται προσπάθεια επίλυσης της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.
Στο δημοσίευμά τους αναφέρονται όχι μόνον σε χώρους που βρίσκονται μέσα στον ήδη οριοθετημένο αρχαιολογικό χώρο, αλλά επιδιώκουν την έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο κάποιων τμημάτων (2η περίπτωση στο δημοσίευμα), χωρίς να προσδιορίζουν σε ποια τμήματα αναφέρονται.

Είναι σε όλους σας γνωστό, από την τελεσίδικη πλέον Διοικητική Διαδικασία, ότι ο κ. Δήμαρχος Δελφών, ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός, με ψευδή τοπογραφικά διαγράμματα που συνέταξε το 2003, έδειξε οικοπεδική έκταση αρχικής ιδιοκτησίας του πρώην Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Καλτσή, ότι βρίσκεται εκτός της Ζώνης του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών ενώ ήταν εξολοκλήρου μέσα σ΄ αυτή.
Το ίδιο οικόπεδο σε τοπογραφικό του 2001 άλλος μηχανικός το είχε δείξει εντός του Αρχαιολογικού Χώρου. Πως μετακινήθηκε μέσα σε δύο χρόνια, το ίδιο οικόπεδο, έξω από τον Αρχαιολογικό Χώρο;;!!
Τα ψευδή αυτά στοιχεία έγιναν αφορμή να παραβιαστεί ο Θεσμοθετημένος Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών και να κατασκευαστούν μέσα σ΄ αυτόν τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις. Το ψευδές τοπογραφικό μετέτρεψε αυτόματα ένα οικόπεδο ασήμαντης αξίας σε ένα από τα πλέον προνομιούχα οικόπεδα του Παρνασσού με θέα όλο τον Κορινθιακό, εκτοξεύοντας στα ύψη την αξία του.
Επειδή εναντίον του πρώην Νομάρχη και σημερινού δήμαρχου Δελφών κ. Νικόλαου Φουσέκη, βρίσκεται σε εξέλιξη «ποινική δίωξη για διάπραξη δύο κακουργηματικών πράξεων για εκτέλεση εγκλημάτων που έλαβαν χώρα με επιτηδευμένο τρόπο, σε συνεργασία με τον συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Καλτσή, με την τότε ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Δελφών Φωκίδας, για να πετύχουν αμφότεροι τον εγκληματικό σκοπό τους, τον οποίο σήμερα και εντελώς όψιμα αποδίδουν σε πρόσωπα που όπως αναφέρουν επρόκειτο για συνεργάτες του ιδιωτικού γραφείου που διατηρούσε ο Νικόλαος Φουσέκης, χωρίς όμως και να επικαλούνται προς τούτο, έτερα αποδεικτικά στοιχεία.
………Επιπροσθέτως, εάν ληφθεί υπόψη ότι ο Νικόλαος Φουσέκης σήμερα είναι εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, πιθανολογείται ότι δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί την ιδιότητά του αυτή για την διάπραξη οικονομικής φύσης αξιόποινων πράξεων……. Για το λόγο αυτό το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας με το 155/2011 βούλευμά του αποφάσισε την επιβολή στον κ. Νικόλαο Φουσέκη του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού δέκα Πέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€), σύμφωνα με το άρθρο 296 του ΚΠΔ ».
Τα εντός εισαγωγικών αναφέρονται στις αποδιδόμενες από τον κ. Εισαγγελέα και τον κ. Ανακριτή κατηγορίες στον κ. Νικόλαο Φουσέκη (Βούλευμα υπ΄ αρίθμ. 155/2011 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας).
Το παραπάνω βούλευμα, πριν από λίγες μέρες, κοινοποιήθηκε στον κύριο Νικόλαο Φουσέκη, Δήμαρχο Δελφών.
Να ληφθεί υπόψη ότι τόσο ο κ. Ανακριτής όσο και η κυρία Εισαγγελέας είχαν πλήρη ταύτιση απόψεων ως προς την διάπραξη των αποδιδόμενων στον κατηγορούμενο κ. Νικόλαο Φουσέκη, κακουργηματικών πράξεων.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο κ. Νικόλαος Φουσέκης ούτε ως Νομάρχης Φωκίδας, ούτε ως σημερινός Δήμαρχος Δελφών, ανέλαβε τις ευθύνες του ενημερώνοντας το κοινό γι αυτές, ως είχε αυτονόητη υποχρέωση. Αντίθετα προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του θύματος και να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το θέμα.
Στο παιχνίδι αυτό, ηθελημένα ή άθελα, είχε την συμπαράσταση δια της σιωπής των, όλων εκείνων που από την θεσμική τους θέση είχαν δημοκρατική υποχρέωση να τον αντικρούσουν ΔΗΜΟΣΙΑ και να μην αφήσουν να αιωρούνται στον λαό ψευδαισθήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν θεσμικό παράγοντα του Νομού που σιώπησε και εξακολουθεί να σιωπά, μη εκπληρώνοντας τις δημοκρατικές του υποχρεώσεις, επιτρέποντας την διάδοση ψευδών πληροφοριών που έχουν ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση πλήρως αλλοιωμένης κοινής γνώμης.
Τούτο διότι από Διοικητικής άποψης το θέμα έχει ξεκαθαρίσει από διετίας και πλέον, όταν η αρμόδια Υπηρεσία Τοπογραφήσεων και Φωτογραμμετρίας του Υπουργείου Πολιτισμού, ξεκαθάρισε τα πράγματα στα ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ, με τέσσερις διαφορετικές και σε διαφορετικές ημερομηνίες Τεχνικές Εκθέσεις της, επιβεβαιώνοντας, με την μέγιστη σαφήνεια, την παραβίαση του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών από τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Νικόλαο Φουσέκη.
Η επιβεβαίωση αυτή έγινε και από την Πολεοδομία Άμφισσας καθώς και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Δελφών.
Η ανάδειξη της όλης υπόθεσης από μένα είχε ως συνέπεια να δεχθώ πρωτοφανή και κακοήθη επίθεση από τις υπηρεσίες με τις οποίες είμαι υποχρεωμένος να συναλλάσσομαι, υπηρεσίες στις οποίες είτε είναι Πολιτικός Προϊστάμενος ο κ. Νικόλαος Φουσέκης είτε λόγω της υψηλής Διοικητικής του θέσης έχει την δυνατότητα παρεμβάσεων, κατηγορώντας με, αντί, ως είχε αυτονόητη υποχρέωση, να αναλάβει τις Τεράστιες Ευθύνες του.
Ο Πόλεμος που έχω δεχθεί από τον ίδιο και τις υπηρεσίες του είναι πρωτοφανής και εκβιαστικός, αφού έφθασαν σε σημείο να με ταλαιπωρούν από καταγγελίες αγνώστων πολιτών με κλεμμένες ταυτότητες , είτε από καταγγελίες βαλτών ατόμων χωρίς κανένα έννομο συμφέρον.. Στην περίπτωσή μου παρέκαμψαν αυτό που απαιτούν από όλους τους πολίτες, δηλαδή ότι οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται από γνωστά πρόσωπα και τα πρόσωπα αυτά να έχουν έννομο συμφέρον.
Αποτέλεσμα τον ελέγχων που μου έκαναν κανένα.
Απλά βρήκαν την ευκαιρία να με ταλαιπωρήσουν και να με καθυστερήσουν, φέροντάς με προ του διλλήματος:
«Κλείσε το στόμα σου και κάνε ό,τι σου λέμε διότι έχουμε τον τρόπο να σου δημιουργήσουμε αξεπέραστα προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματός σου και την εκπλήρωση των οικονομικών σου υποχρεώσεων που είναι γνωστό ότι δεν περιμένουν»
Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν να μου συμπαρασταθεί ρουσφετολογικά, διότι είναι πασίγνωστες οι απόψεις μου για το πελατειακό κράτος, από τότε που ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα, αρνούμενος, πεισματικά να συμμετάσχω σε ίντριγκες και κυκλώματα καταστρατήγησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εκμηδένισης της προσωπικότητας των πολιτών.
Απλά είχα την απαίτηση, όπως κάθε πολίτης, από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού κάθε βαθμίδας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που οι εκλεγμένοι οφείλουν να παρακολουθούν, να εξετάσουν με σοβαρότητα την ασέλγεια που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, ακόμη και μέσα στον θεσμοθετημένο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και να με προστατέψουν από την μήνη αυτού που διέπραξε τα αδικήματα και αρνείται να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.
Από την στιγμή που το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις συγκαλύψει, προκύπτει αυτονόητα ότι θα αξιοποιήσει την θέση του και τις υπηρεσίες που επηρεάζει και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια χρησιμοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την υποστήριξη των δικών του θέσεών.
Είναι αναμενόμενο αυτό να συμβεί από άτομο που δεν αντιμετώπισε, με την οφειλόμενη υπευθυνότητα, τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά αντίθετα προσπάθησε και προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες σε τρίτους, μεταφέροντας τον εαυτόν του από την θέση του θήτη στην θέση του Θύματος.
Το πρόβλημα καθίσταται οδυνηρό για τους πολίτες όταν τα έχοντα πολιτικό λόγο πρόσωπα, είτε δεν φροντίζουν είτε δεν καταφέρνουν, ως έχουν υποχρέωση, να περάσουν την θέση της αλήθειας στην κοινή γνώμη.
Η ευθύνη τους είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη εκείνου που διέπραξε το αδίκημα και προσπαθεί να συγκαλύψει τις πράξεις του.
Επειδή υποστηρίζοντας την πικρή για υψηλά πολιτικά πρόσωπα αλήθεια, υπέστην, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, απίστευτες για πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος συνέπειες και επειδή θέλω να πιστεύω ότι κάποτε κάποιος αρμόδιος σ΄ αυτό το κράτος, θα εξετάσει και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ, το όλο θέμα της ταλαιπωρίας που έχω τραβήξει, σας κοινοποιώ το υπ΄ αρίθμ. 155/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, στο σκεπτικό του οποίου περιέχονται βαρύτατες κατηγορίες για τον νυν Δήμαρχο Δελφών και πρώην Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικόλαο Φουσέκη, ο οποίος παρά την υψηλότατη θέση που κατείχε και κατέχει, τηρεί σιγή ιχθύος.
Επίσης σας κοινοποιώ αντίγραφο του με σημερινή ημερομηνία (04/06/2011) φύλλου της εφημερίδας Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, καθώς και του αντίστοιχου φύλλου της 12ης Φεβρουαρίου 2008, στο οποίο δημοσίευσα άρθρο με τίτλο: «Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν με παρρησία να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».
Στο τέλος του σημερινού δημοσιεύματος αναφέρεται:
«Τέλος να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Δελφών σε μια κίνηση πολιτικής αβρότητας τόνισε ότι για την υπόθεση αυτή έχει δουλέψει αρκετά και η βουλευτής του νομού κα Αφροδίτη Παπαθανάση , ενώ στην σύσκεψη με την κα Μενδώνη θα καλεστεί να δώσει το παρών και η αντιπεριφερειάρχης κα Γιώτα Γαζή»
Πιστεύω ότι είναι αυτονόητη οι υποχρέωση των θεσμικών παραγόντων του Νομού να ενημερώσουν τον λαό της Φωκίδας για την αλήθεια, παίρνοντας συγκεκριμένη θέση στο θέμα.
Θέση οφείλουν να πάρουν και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου (Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κλπ) διότι “Ο σιωπών δοκεί συναινείν”.
Ιτέα 04 Ιουνίου 2011
Με εκτίμηση
Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Συνημμένα
  1. Το 155/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας
  2. Το φύλλο της 4/6/2011 της Εφημερίδας «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»
  3. Το φύλλο της 12/02/2008 της Εφημερίδας «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»

Ακολουθεί το βούλευμα 155 του 2011 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
ΒΟΥΛΕΥΜΑ 155 ΤΟΥ 2011 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ




ΒΟΥΛΕΥΜΑ 155 ΤΟΥ 2011 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ




Φύλλα από την “Ώρα Της Φωκίδας”

ora 2008.02.12
ΩτΦ 2008-02-12
ora 2011.06.04
ΩτΦ 2011-06-04

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος οδηγά μαύρο τζιπ να κοιτά εμπρός του.
Μέτρα μέρες!