Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (!) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΟΧΙ ΤΗΣ Μ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ S&B ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. Α΄ ΜΕΡΟΣ

 πηγή : Kαρτερία



   Την  Δευτέρα 24-10-2011  στα γραφεία της Επιτροπής  Περιβάλλοντος κα Ανάπτυξης  στην Λαμία, έγινε  η εξ αναβολής συζήτηση της εν θέματι Μ.Π.Ε. με σκοπό την έγκριση ή την απόρριψή της. Παρευρέθηκαν εκτός απο τους 9 περιφεριακούς Συμβούλους, 4 εκπρόσωποι της εταιρείας  S&B (μεταξύ των οποίων οι κύριοι Σανούδος και Παπουτές), εκπρόσωποι απο τους Πολίτες στο προσκήνιο, την Β’θμια περιβαντολογική οργάνωση ΑΛΚΥΩΝ, το Μεταλλευτικό Παρατηρητήριο και βεβαίως εκπρόσωπος της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ”.  Μετά την περιληπτική εισήγηση του θέματος, τον λόγο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Παπαϊωάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προ ολίγων ημερών συνάντησή του με την αντιπεριφερειάρχη κα Γαζή στο γραφείο της στην Άμφισσα. Είπε οτι παρευρέθησαν η υπάλληλος και αρμοδία του τμήματος περιβάλλοντος κα Μητσιάνη (της οποίας τα αιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία είχαν προκαλέσει την  αναβολή της συζήτησης), ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Παν. Πεχλιβανίδης καθώς και οι  εκπρόσωποι της S&B κ.κ.Σανούδος και Παπουτές. Το όλον ‘εγχείρημα’ της συνεύρεσης είχε οργανωθεί απο την κα Αντιπεριφερειάρχη, με σκοπό την ‘ενημέρωση’ των εμπλεκομένων  στην επικείμενη συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή  Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στην Λαμία. Να σημειώσουμε εδώ οτι στην επιτροπή συμμετέχει  ως μέλος, μόνον ο κος Παπαϊωάννου και οι εκπρόσωποι της S&B εχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν στην επιτροπή και να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των απόψεων της εταιρείας.
  
   Επίσης οτι ο κος Παπαϊωάννου (με καταγωγή απο τα Καστέλια) συνεργάζεται  ως υπεργολάβος, με την Τεχνική εταιρεία ΑΚΤΩΡ η οποία έχει αναλάβει και ήδη διεκπεραιώνει έργα, απο την εταιρεία S&B στον Νομό Φωκίδος. Ανέφερε δε ο κος Παπαϊωάννου, οτι στο συζητούμενο θέμα των περιβαντολογικών επιπτώσεων  στην περιοχή απο την δράση της εταιρείας S&B, ερωτήθη ο  παρών Περ. Σύμβουλος κος Πεχλιβανίδης, του οποίου η κατοικία βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο τις εγκαταστάσεις της S&B  στην θέση ‘Τροκαντερό’  εάν και κατά πόσον τον ενοχλεί ειδικά η κόκκινη σκόνη και οτι η απάντησή του κου Μπεχλιβανίδη ήταν, οτι δεν υπάρχει καμμία ιδιαίτερη ενόχληση(!). Υπήρξε αντίδραση απο τους παρευρικομένους και όταν αργότερα ο πρόεδρος της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ” επέδειξε και κατέθεσε στην επιτροπή φωτογραφία ‘τραβηγμένη’ κάτω απο το σπίτι του κου Πεχλιβανίδη με θέα τις εγκαταστάσεις της S&B και ένα ‘κεραμιδί’ σύννεφο να  ‘ίπταται’ 100-150 μέτρα πάνω απο την ήρεμη (και άνευ ανέμων) θάλασσα και να καταλαμβάνει την περιοχή  απο το Τροκαντερό μέχρι την γέφυρα φορτώσεως, τότε ο κος Παπαϊωάννου άρχισε φωνασκών να ζητά ‘’το πρότυπο θέλω, το πρότυπο φίλμ’’ (εννοούσε το πρωτότυπο) και κατέληξε:  είναι φωτομοντάζ... είναι φωτομοντάζ!  Του εξηγήθηκε οτι η φωτογραφία είναι μη αμφισβιτήσημη, είναι απο ψηφιακή μηχανή και υπάρχει πλήθος άλλων φωτογραφιών και videos τα οποία επιβεβαιώνουν και ενισχύουν το γεγονός.  Ο κος  Παπαϊωάννου όμως συνέχισε και χρησιμοποιώντας α’ πληθυντικό πρόσωπο είπε:  Στην σύσκεψη στην Άμφισσα, αποφασίσαμε να εγκρίνουμε την Μ.Π.Ε. αλλά να φτιάξει η εταιρεία τον ανισόπεδο κόμβο, να δεντροφυτέψει γύρω-γύρω για να μην φαίνεται τίποτα και να πλένονται τα λάστιχα των αυτοκινήτων όταν βγαίνουν στον δρόμο. Το είπαμε στην παρούσα εταιρεία και αυτή συμφώνησε!!!.. 
  
   Ο Πρόεδρος της επιτροπής δεν αντάδρασε και στην ερώτηση του προέδρου της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ” προς τον κο Παπαϊωάνου γιατί χρησιμοποιεί α’ πληθυντικό καθ’οσον  με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει την επιτροπή και το έργο της και οτι αναδεικνύεται σε ‘’εταιρικότερον’’ της εταιρείας, δεν υπήρξε απάντηση παρα μόνον εκνευρισμός.  Η κορύφωση όμως της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κου Παπαϊωάννου ήταν όταν, πέρνωντας τον λόγο και επιχειρηματολογώντας ο εκπρόσωπος του Μεταλλευτικού Παρατηρίου κος Παπαγεωργίου, ο κος Παπαϊωάννου μη αντέχωντας τον μεστό και αντίθετο προς τις ‘θέσεις’ του λόγο, εξεμάνειν αγρίως και φωνασκών απαίτησε απο τον ομιλούντα ‘’να πάει να τα πεί αυτά στην Χαλκιδική...’’ (τόπος καταγωγής του κου Παπαγεωργίου)!!!..  Αποχώρησε δε ωρυόμενος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ακροβατώντας και προσπαθώντας να περισώσει την διαδικασία, επέβαλε 5λεπτη διακοπή..      

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ROTISTE PARAKALO TON PERIFERIAKO SYMBOYLO PIA TAXI DHMOTIKOU EXEI BGALEI ...KAI EAN..GIDIA..KAI TA PROBATA ..EINAI OI XRIMATODOTES KAI OI MEGALOMETOXOI THS INTERKAT A.E!!!!!!! THAVMA!!!!THAVMA!!!!THAVMA!!!